Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 430/1014 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530930 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,433 - 3,440 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    bu evleri kim alıyor arkadaş.300 e aldığın ev iki sene sonra 600 bin 5 seneye 1 milyon mu olacak.milyon olursa hangi maaş ile ev alacak insanlar.kime satacaksın o evi
    Sayın Byccx,işin ilginç yönü Edirne İli,yatırım veya yoğun göç alan bir yer de değil hali hazırda..

2.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Byccx,işin ilginç yönü Edirne İli,yatırım veya yoğun göç alan bir yer de değil hali hazırda..
    Kimse almiyor kardesim, adam yalan soyluyor.

3. Bu adam ilk kez nerde ortaya cikti, biliyormusunuz.?

Benim konut almak icin verilecek akillara zarar para ile ISYAT alinsaydi, su kadar kazanilirdi yazmam uzerine topa girdi.

" o halde isi gucu birakalim, ISYAT alalim " diye basladi.

Adam satamiyor, satamayacak, satamaz.

Kerizler uyandi artik.

Tepki de bu uyanisa.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    İnternet geldi ortam bozuldu. Bir zamanlar ne zevk alırdım o Doğubank'ta gezmekten yaw. Yeni teknoloji çıktı mı hiçbir yerde bulunmayan şeyler Eminönü'nde bulunurdu. (Oyun konsolu, kamera, mp3 çalar vs)

Büyük ihtimal yaşımın çok genç olması ve tam teknolojinin gelişme döneminde olması yüzünden acayip nostaljik geliyor o dönemler.

Şimdi internetten basıyorsun iki tuşa, Çin'den veriyorlar kargoya 2 haftaya evinde. Yemek de internetten, alışveriş de.
    Kendimi ihtiyarlamış hissettim,sene 1996,Diyarbakır da görevliyim,pioner 525 dvd player Doğu bank a gelmiş,o yolu göze alıp İstanbul a gelmiş cihazı alıp Diyarbakır a dönmüştüm,şimdi dövseler yapmam gençlik işte..

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yunanistan'da ev sahipleri isyan etmiş- yüksek gayrimenkul vergisine.. 2011'de çıkartılan vergide; vergi için baz alınan değerle, gerçek piyasa değeri arasında büyük farklar olduğu, verginin haksız olduğunu söylüyorlar..

http://www.ekathimerini.com/221202/a...a-property-tax

emlak vergisinden salınan rakam 3.15 milyar euro imiş, yani 4 milyar dolar kadar.. türkiye'de toplanan emlak vergisi 2 milyar dolar kadar, birisi 10 milyonluk yunanistan- öbürü 80 milyonluk türkiye..
    Biri bir şeyleri yanlış yapıyor galiba...

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Kendimi ihtiyarlamış hissettim,sene 1996,Diyarbakır da görevliyim,pioner 525 dvd player Doğu bank a gelmiş,o yolu göze alıp İstanbul a gelmiş cihazı alıp Diyarbakır a dönmüştüm,şimdi dövseler yapmam gençlik işte..
    Bizde öğrencilik yıllarımızda yeni çıkmış olan nokia 6600 alalım derken keriz gibi dolandırılmıştık ) Bende anısı büyüktür. Şimdi önünden dahi geçmem.

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu adam ilk kez nerde ortaya cikti, biliyormusunuz.?

Benim konut almak icin verilecek akillara zarar para ile ISYAT alinsaydi, su kadar kazanilirdi yazmam uzerine topa girdi.

" o halde isi gucu birakalim, ISYAT alalim " diye basladi.

Adam satamiyor, satamayacak, satamaz.

Kerizler uyandi artik.

Tepki de bu uyanisa.
    oturacak evin varsa en iyi yatırım sizin ki sayın hışım.al senelik temettünü işine bak..saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Sugosu82,ben bu durumun özellikle son yıllarda hükümet politikası olduğunu düşünüyorum.(gerçek enflasyon %20-30 iken,yıllık % 7 zammın çalışanlara yeterli görülmesiyle),zaten bir kaç yıl içerisinde sabit gelirli çalışanlar bırakın ev almayı,ay sonunu nasıl getiririm onu düşünüyor olacaklar
    Merhaba.
    once ki mesajlarima dikkat ederseniz ayni konudan bahsettim fakat buradakilerin buyuk bolumu maasli kesim oldugundan bu sizin yazdiginizi da benim yazdigimi da kabul etmiyor.
    Bugun hukumet asil enflasyon oranini aciklasa memurada,emekliyede,asgari maasa da o oranda zam yapmak zorunda.ve bu gercek zammi yaparsa ulkenin kac yil dayanabilecegini siz dusunun..
    Bu yuzden 2016 dan itibaren tum ekonomik duzen ticaret ile ugrasanlara daha cok kazandirip parayi konut da kullanmalarini saglamak uzerine kuruldu.

Benim cebimde ki parayi bankaya % 15 ile koyacagim..Banka bana o parayi ev alirsam % 10 ile geri verecek..Dusunun bir neden boyle bir durum var su an?

Bunu iste kabul etmiyorlar sonra da laf soyluyorlar..

Forumlarda yok et pahali,evler pahali,1 araba kendimize 1 araba devlete aliyoruz bu vergilerle diyenlerin nerdeyse tamami maasli calisan kesim..Ve uzulerek soyluyorum ki - asla asagilama olarak algilamayin - sonucta herkes kendi cevresinden gordukleri kadar hayata bakis acisi oluyor..Maasli calisan kac kisinin etrafinda patronlarla muhabbetleri oluyor..Benim su an tanidigim tum firma sahiplerinin nerdeyse ya istanbulda ya da memleketlerinde insaat isleri vs var.Cogu yil sonu indirimlerinde ne marka araba alsak diye arastirma derdinde su an..
    Et pahali diyorlar dogru..ancak oturdugum semtte kasaptan pirzola vs alacaksaniz tlf acip rica ediyorsunuz size ayiriyolar yoksa aksama hepsi bitiyor..
    Oturdugum binanin otoparkinda herkese ait 2 tane numarali otopark var ve otopark full..
    Aksam nusrete gidiyorum sadece oturmak icin 1 saat bekliyorsunuz..

Peki bu forumlarda bu kadar Ulke batti,bittik konulari,mesajlarina ragmen ben baska bir Turkiye de mi yasiyorum ?

Olacak seyi soyliyim..5 sene sonra bu konuda yine emlak alinmaz,bu fiyatlarla hisse senedi alirim diyecekler..ve o zaman beylikduzunde bile evler 1 milyondan basliyor olacak..

yatirim amacli demiyorum;fakat eviniz yoksa..bir insan eger ki ozellikle istanbulda yasiyorsa.Ne yapip edip oturacagi evini almali..

Sayfa 430/1014 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •