Sayfa 434/443 İlkİlk ... 334384424432433434435436 ... SonSon
Arama sonucu : 3544 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: LIDFA - Lider Faktoring

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bunlar dogru.

Ancak biz LIDFA'nin is yontemine para koyduk.

Sermayesini nitelikli yatirimcidan borclaniyor.

Ulkenik kronik problemlerinden etkilenmiyor. Dolarla dovizle enerjiyle isi yok.

Ekonimide isler bozuldugunda maalesef faktoringler iyi para kazaniyor.

14.400 civarinda teminat yatirmis musterisi var. ( bu ULUFA da 8.000 musteri civarinda )

Bilanco'da toplam teminat kalemi 37 Milyar TL.

KOBI sahibi eger teminati varsa, bir arkadasina kefil olup kredi kullandirabiliyor.

Adam aracini tamir ettirecek cikan masraf 40.000 TL, 90 gun cek olur mu ? diyor.

Tamirhane sahibi de cek'i kabul edip, ayni gun parasini bi tamam LIDFA dan aliyor, cek'in vadesini bekleyen LIDFA, riski alan, teminat yatirmis tamirhane sahibi.

Biz bu nedenle LIDFA aldik, Haziran 2014'ten bu yana her sene kazandi.

Oysaki neler neler yasandi bu donemde, ne ekonomik krizi kaldi ne kalkisma ne pandemi.

O nedenle is modeline para koyduk diyoruz.

Yoksa tum ortaklar biliyor, TUPRS'i, EREGL'yi, FROTO'yu.
    Mevzu şu ki, tüm bunlara rağmen netice değişmiyor. Yatırımcısını üzen ve patronu tarafından sahip çıkılmayan bir kağıt; hatta satış öncesi patron ile anlaşılıp pazarlanmış da olabilir çok yüksek ihtimal ile bir malum yatirim firmasi tarafından. Yani hatice değil, netice önemli olanı. Yarın bilanço günü, inşallah gerçek değerini gösterir cümle Biste.

2.  Alıntı Originally Posted by Harun77 Yazıyı Oku
    Mevzu şu ki, tüm bunlara rağmen netice değişmiyor. Yatırımcısını üzen ve patronu tarafından sahip çıkılmayan bir kağıt; hatta satış öncesi patron ile anlaşılıp pazarlanmış da olabilir çok yüksek ihtimal ile bir malum yatirim firmasi tarafından. Yani hatice değil, netice önemli olanı. Yarın bilanço günü, inşallah gerçek değerini gösterir cümle Biste.
    Harun Bey,

Ortak satisi tamamen hukuki bir islem.

Yani ortaklarin boyle bir haklari var, biz alirken bunlari dusunerek hareket ediyoruz.

Ulkeyi yoneten, Anayasa Mahkemesini takmiyor, yanindaki mafya bozuntusu, Anayasa Mahkemesini kapatalim diyebiliyor.

Tum bu gercekler ortadayken, sanki burasi Norvec'mis gibi dusunmek ve yargilamak ne derece dogrudur.

Ben ortak satisi iyi oldu demiyorum, yanlis anlama olmasin.

Bu sirket zaten Yahudi bir ailenin sirketi, zaten tahakkuk edecek vergisinden en kucuk odemesine kadar yogurdu ufleyerek yiyorlar.

Tum bunlara ragmen, bence Turkiye'nin en durust calisan sirketlerinden biri, bagimsiz degerlendirme kuruluslarinin en azindan degerlemesi bu yonde.

Ben bu sirketi halka acildigi gunden beri her gun takip ettim, tam 10 yil.

Eger durustluklerinden zerre kadar suphem olsaydi, bu sayfalarda inanin yazardim.

Ben, alin almayin demem, haddim degildir.

Kimsenin de isine karismam.

Biz burada bilgimiz ne ise onu yaziyoruz.

Baska da bir amacimiz yok, olamaz.

[QUOT

Yani ortaklarin boyle bir haklari var, biz alirken bunlari dusunerek hareket ediyoruz.

Ulkeyi yoneten, Anayasa Mahkemesini takmiyor, yanindaki mafya bozuntusu, Anayasa Mahkemesini kapatalim diyebiliyor.

Tum bu gercekler ortadayken, sanki burasi Norvec'mis gibi dusunmek ve yargilamak ne derece dogrudur.

Bu sirket zaten Yahudi bir ailenin sirketi, zaten tahakkuk edecek vergisinden en kucuk odemesine kadar yogurdu ufleyerek yiyorlar.

Tum bunlara ragmen, bence Turkiye'nin en durust calisan sirketlerinden biri, bagimsiz degerlendirme kuruluslarinin en azindan degerlemesi bu yonde.

Eger durustluklerinden zerre kadar suphem olsaydi, bu sayfalarda inanin yazardim.

Baska da bir amacimiz yok, olamaz.[/QUOTE]

Hisseler düştüğü zaman şirketlere geri alım yapmaları ister yatırımcı.
    Ancak burda patron satışı ile finansal durum arasında uyumsuzluk var.
    Şişmiş bir fiyat olsa takdir edilecek bir davranış olarak görürdüm,
    Spekülatif vede manipilasyon hareketlere karşı.
    Tacirler yatırım şirket ziyareti sonrasında satış olmasi şık olmamıştır.
    Şirket ziyaretinde bu konuda görüşme olabilirdi çünkü rapor hazırlayan kurum bu gibi durumlara tecrübelidir.
    Gerçek olan hissenin temelinde sorun yok ama satıştan sonra belini dogrultamafigi bir arkadaşin yazdığı gibi doğrudur.
    Yt.tv.degildir
    Sağlıklar

4.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    [QUOT

Baska da bir amacimiz yok, olamaz.

Gerçek olan hissenin temelinde sorun yok ama satıştan sonra belini dogrultamafigi bir arkadaşin yazdığı gibi doğrudur.
    [/QUOTE]

Sn.Cinali,

Bence bu durumda olan pek cok sirket var.

TUPRS mesela, neden fiyati uzun suredir yatayda gidiyor, 137'lere geriliyecegi bekleniyor.

EREGL mesela neden oralarda cakildi kaldi uzun suredir yatay.

Baska hisseler de sayilabilir.

Tamam patron hissesini satmasin, tamam boyle bir SPK yonetimi olmasin, tamam yatirimci eline gecen her firsatta al-sat yapmasin, demekle duzelse ne ala ama gercekler farkli seyrediyor.

Benim inancim o ki bu durum yakin gelecekte duzelmeyecek.

Bugun ki yonetim gider pek cok koklu degisim yasanirsa belki ilerde umutlu olabiliriz ancak adam cikmis hala emeklimizi enflasyona ezdirmedik diyebiliyor.

Boyle bir duzende biz bu ortak satisini cok onemli bulmuyoruz.

LIDFA'da ileri donuk cok onemli gelismeler de var, sirket ilk halka acildiginda toplam 90 Milyon TL.ile basladi, bugun ilk ceyrek kar'i 133 Milyon TL. Sirket buyuyor, gucleniyor, daha saglam hale geliyor.

Dusuncemiz bu.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku

Sn.Cinali,

Bence bu durumda olan pek cok sirket var.

TUPRS mesela, neden fiyati uzun suredir yatayda gidiyor, 137'lere geriliyecegi bekleniyor.

EREGL mesela neden oralarda cakildi kaldi uzun suredir yatay.

Baska hisseler de sayilabilir.

Tamam patron hissesini satmasin, tamam boyle bir SPK yonetimi olmasin, tamam yatirimci eline gecen her firsatta al-sat yapmasin, demekle duzelse ne ala ama gercekler farkli seyrediyor.

Benim inancim o ki bu durum yakin gelecekte duzelmeyecek.

Bugun ki yonetim gider pek cok koklu degisim yasanirsa belki ilerde umutlu olabiliriz ancak adam cikmis hala emeklimizi enflasyona ezdirmedik diyebiliyor.

Boyle bir duzende biz bu ortak satisini cok onemli bulmuyoruz.

LIDFA'da ileri donuk cok onemli gelismeler de var, sirket ilk halka acildiginda toplam 90 Milyon TL.ile basladi, bugun ilk ceyrek kar'i 133 Milyon TL. Sirket buyuyor, gucleniyor, daha saglam hale geliyor.

Dusuncemiz bu.[/QUOTE]
    Forumda kaliteli tartışmalar olmasını önemsiyorum.
    Elbette şirkete olan güvenimiz var ama bu olan yanlışlara ister şirketten ister SPK veya bistten gelsin siyaset olmadan karşı görüşümu beyan ederim.
    Birçok yaximda kurumları hantal yapısı olduğunu ve liyakatin olmadığını yazar ve her ortamda söylerim.
    Bir örnekle son vereyim iş Bankası holding işi 1 yılı geçti SPK onayi almadı
    Allah bildiği gibi yapsın bunları.
    Şimdi 2.ceyrek ile başvuru yaparmi yapmazmi yoksa tasmi koyuyor anlarız.
    Sağlıklar

6. Lidfa karini göndermiş bana göre super.nokta

7. Toplam kar 6 aylik 286.4110.Tl

8. ESAS FAALİYET GELİRLERİ; 1.330.488.000 TL. gecen yil ilk 6 ay 426.987.000 TL.

Sürdürülen Faaliyetlerden Hisse Başına Kazanç ; 1,1284 TL. gecen yil ilk 6 ay 0,6020 TL.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1323116
    ( Kar Zarar Tablosundan.)

Sayfa 434/443 İlkİlk ... 334384424432433434435436 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •