Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 435/1113 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Umarım muvaffak olursunuz sn Cautionary.

Bir de şuna değinmek isterim. Bazı aileler çocuk illa da derece yapsın diye çocuğun çocukluğunu ve ergenliğini elinden alıyorlar.
    Tanıdık bir karı koca vardı çocukları tıp kazansın diye çocuğu dışarı bile salmazlardı. Sonunda çocuk tıp okudu, ABD’ye yerleşti, orada bir ecnebi bayanla evlendi.
    Çocuk büyük adam oldu lakin bu çift artık her bayramda ve yaz tatilinde pencerede yol gözler oldu. Zira o çocuk gelmiyor artık.
    Afedersiniz de benim çocuk böyle olacaksa neyleyeyim ben onun okumasını .
    Huzur evlerindeki ihtiyarların çoğunun çocukları beyaz yaka. Veya doktor, savcı, hakim.
    Yani demem o ki önce hayırlı evlat olsun; ihtiyarladığında da yanında olsun.
    Önemli olan bu bence.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

2. Bana göre okullar eğitimden ziyade sosyalleşme yeridir. Çocuk arkadaş edinir dostluk kazanır. Oyun oynar kavga eder harçlık yönetmeyi öğrenir, otoriteye alışır , lisede aşık olur vs..

Çocuga nasıl ders çalısacagına dair toolları da öğretirse ne ala öğretmezse bu evde de öğretilebilir sonrası çocugun becereceği iş bence.

Şimdi geçmişe bakınca okulun kazandırdığı şeyler hala devam eden dostluklar ve bir kaç iyi öğretmen..

YTD.

3.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    marhabalar,

portfoy dagilimina baktim, 15% civari turk hazine (tl ve usd) tahvillerinde. 85% civari kalan kismin ciddi miktari amerikan tahvilleri ve emerging market hisse ve tahvillerinde. bahsettiginiz 5 yillik vadede turk varliklari dolar bazli cok ciddi deger kaybi yasadi; amerikan tahvil sinifi ve emerging market tum varliklari dolar bazli degerini korudu; amerikan hisse varlik sinifiysa (yillik ortalama 7,2%) deger kazandi. Amerikan hisse senedi ve hisse fonu oraninin diger varlik siniflarinin kaybini kapatacak kadar yuksek olmamasi durumunda bu sonuc cikmis olabilir.

dikkat cekmek istedigim husussa 2%lik komisyon. varlik dagiliminin ciddi bir kismi etf olan bir fon icin anaparadan 2% kesinti cok yuksek bence. portfoy icerigindeki vanguard sp500 etf icin bu komisyon 0,04% olmali.

soyle bir ornek vereyim: 20 yil boyunca yilda ortalama getirisi 9,5% (enflasyondan arindirilmamis uzun vade ortalama amerikan hisse getirisidir) olan bir yatirim yapsaniz, komisyonsuz vade sonu getiriniz 615%(515% kar) olurken, anaparadan yapilan yillik 2% komisyonla sonuc 425%(325% kar) oluyor.
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Getiri baştada söylediğim gibi direkt ETF yatırımı gibi olmayacaktır.%2'lik kısım getiriyi çok fena törpülemekte. Vergi kısmını bilmiyorum ETF'lerden de elde edilen kazanç %30 vergiye tabi mi acaba ?

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Getiri baştada söylediğim gibi direkt ETF yatırımı gibi olmayacaktır.%2'lik kısım getiriyi çok fena törpülemekte. Vergi kısmını bilmiyorum ETF'lerden de elde edilen kazanç %30 vergiye tabi mi acaba ?
    Merhaba

Vergilendirme olaylarini "EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet.." ve ozellikle "Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri" isimli basliklarda epey derinlemesine tartismistik. ama kabaca bir yaklasimla 30% civari bir kesinti yabanci ihraccilara ait eurotahvillerin kuponlarinda, cok yuksek bedelli yabanci hisse satimlarindaki deger artis kazancinda ve yurtdisi hisse senedi temettulerinde olur. hisse satimlarindaki deger artis kazanci vergisinden satimlari doneme yayarak kacinmak mumkun olabilirken temettu ve tahvil kupon odemelerinde olusacak yuksek oranli vergiden kacinmak icin pek yol yok gibi malesef; hatta bunlarda kaynakta yapilan kesintileri beyan etmek icin gerekli resmi belgeleri ibraz edememe vb durumlarla cifte vergilendirilme gibi durumlarla bile karsilasma ihtimali olabilir diye dusunuyorum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Lehman Brothers'ın Gölgesindeki 15 Eylül 2008

15 Eylül 2008 gününü; asla batmayacak kadar büyük inanışın temelden sarsılmasına yol açan Lehman Brothers yatırım bankasının iflasıyla hatırlıyoruz. ABD ekonomisi, 1929’daki Büyük Buhran’dan sonraki en büyük ve yıkıcı finansal krizin içinde katastrofik risk sürecine girmiş, çıkışı olmayan labirentten kaçmanın yolları arayışındaydı. Peki bu iflas sürecine nasıl gelinmişti ve ne gibi risklerin gölgesinde yanlış adımlar atılmıştı?....
    https://www.linkedin.com/pulse/lehma...oğa-karaçallık

İkisi ilkokula biri anaokuluna giden üç çocuğum var. Üçü de evimizin hemen karşısındaki devlet okuluna gidiyor.

Bence özel okul mu devlet okulu mu tartışması yapılırken ilkokul ve ortaokul için ayrı değerlendirme yapılmalı. Eve yakın, iyi öğretmenlere ve idarecilere sahip devlet okulunun ilkokulda en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum.

Fakat ortaokulda işler değişiyor. Çok daha fazla öğretmen derse girmeye başlayınca toplam olarak ilkokuldaki öğretmen kalitesini bulmak zorlaşıyor. Bunun yanısıra akran zorbalığı vs gibi ilkokulda karşılaşması pek olası olmayan problemler de ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla ben ortaokulda özel okula gönderme taraftarıyım. Şu an geleceğe dönük projeksiyonuma da bu şekilde planlıyorum.

Lise de ise ortaokul başarısına bağlı olarak öncelikle fen lisesi yada olası burs miktarına göre özel okulda devam edilebilir diye düşünüyorum.

Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    İkisi ilkokula biri anaokuluna giden üç çocuğum var. Üçü de evimizin hemen karşısındaki devlet okuluna gidiyor.

Bence özel okul mu devlet okulu mu tartışması yapılırken ilkokul ve ortaokul için ayrı değerlendirme yapılmalı. Eve yakın, iyi öğretmenlere ve idarecilere sahip devlet okulunun ilkokulda en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum.

Fakat ortaokulda işler değişiyor. Çok daha fazla öğretmen derse girmeye başlayınca toplam olarak ilkokuldaki öğretmen kalitesini bulmak zorlaşıyor. Bunun yanısıra akran zorbalığı vs gibi ilkokulda karşılaşması pek olası olmayan problemler de ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla ben ortaokulda özel okula gönderme taraftarıyım. Şu an geleceğe dönük projeksiyonuma da bu şekilde planlıyorum.

Lise de ise ortaokul başarısına bağlı olarak öncelikle fen lisesi yada olası burs miktarına göre özel okulda devam edilebilir diye düşünüyorum.

Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir öncelik sıralaması yap deseler,

Ortaokul-üniversite-ilkokul-lise şeklinde yapardım sıralamayı.

Ama en önemlisi, kişiden kişiye şartlar değişiyor..mesela sizin okulda şiddet ortamı olmamış...ama biz de oldu maalesef...sorunlu 2-3 ailenin, doğal olarak çocukları da şiddet yanlısı oluyor...üstelik elden de çok bir şey gelmiyor...çocuk zaten küçük, laf anlatamazsın...kök neden aile, onlar zaten sorunlu...iki yol var, ya sen de çocuğuna vurana vur diyeceksin, ya da karşı tarafın ailesiyle birbirine gireceksin.

Bu iki yolu da tercih etmedim..1 ay dolmadan çoçuğumu devlet okulundan alıp özele verdim

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir öncelik sıralaması yap deseler,

Ortaokul-üniversite-ilkokul-lise şeklinde yapardım sıralamayı.

Ama en önemlisi, kişiden kişiye şartlar değişiyor..mesela sizin okulda şiddet ortamı olmamış...ama biz de oldu maalesef...sorunlu 2-3 ailenin, doğal olarak çocukları da şiddet yanlısı oluyor...üstelik elden de çok bir şey gelmiyor...çocuk zaten küçük, laf anlatamazsın...kök neden aile, onlar zaten sorunlu...iki yol var, ya sen de çocuğuna vurana vur diyeceksin, ya da karşı tarafın ailesiyle birbirine gireceksin.

Bu iki yolu da tercih etmedim..1 ay dolmadan çoçuğumu devlet okulundan alıp özele verdim
    Devlete verirken İngilizceyi nasıl öğretmeyi planlamıştınız sn. Cautionary?

Sayfa 435/1113 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •