Kahrolsun Putin!
Kahrolsun Putin!
Bende ilk başladığım dönemden beri sasa var. Ereğli ile birlikte topluyordum. Ereğli hiç satmadım. Satma gibi bir amacım yok; fakat sasa’dan artırdığım parayı fonlarda büyüterek hükümet gitmeden eurobonda geçirmeyi planlıyorum. Sabit getiri de lazım. Senede 1 günü bekleyerek motivasyonum kırılıyor.
Sasa hektaş büyüdükçe satıp temettü hisselerine daha önceden çok geçtim. 7 ay var. Büyütebildiğğmce büyütüp eurobond, ttrak, froto, isyat, enjsa gibi hisselere geçiş yapacağım. Emeklilik için süreyi kısaltıyorum sadece.)
Bloomberg de Uğur Dalbeler bey Çelik sektörü hakkında son durumla alakalı açıklamalar yaptı.
Uğur bey hiç iyi konuşmuyor,
Rus çeliği ile beraber enerjinin ucuz olduğu Asya çeliğide pazarımıza akın etmiş ve yerli üreticilerin fiyatlarının çok altında fiyatlar ile satışlar yapmaya başlamışlar, aynen şöyle dedi; ülkemiz çeliği ucuza üretebilen ülkelerin pazarı haline geldi. Yerli üreticilerin üretimleri aylık tempoda %20 düşüyormuş ve önlemler alınmaz ise böyle devam ederek fabrikalarımızın kapanmasına doğru iş ilerliyormuş.
Özet böyle, tablo çok karanlık. Hükümetin acilen yerli üreticileri koruyacak ithalatın haksız rekabetini ortadan kaldıracak önlemleri alması gerekiyor dedi. Bunu yapmazsalar çok fabrika duracak dedi.
İçim karardı valla, kötü olduğunu biliyordum ama bu kadar karanlık bir tablo beklemiyordum doğrusu.
Bilhassa bunları bilerek ya da bilmeyerek burada Ukrayna savaşından sonra hayal satanlar millete büyük zararlar verdiler. Şimdi de hiç bir şey olmamış gibi hepsi sırra kadem bastılar. Çok ayıp.
Az insan çok huzur
Bu kadar yüksek stokla böyle bir döneme yakalanmak büyük trajedi. O stoklar şayet hükümet tarafında sektöre yönelik rekabet önlemleri alınmaz ise Ereğlinin ve haliyle hissedarlarının başına çok büyük bela olacak gibi. Temettü ödemesi bile artık riske girdi diyebiliriz sanırım. Dünyanın neresinde olursa olsun bu olanlara hükümetler anında yerli üreticilerini korumak için müdahale eder, bizimkiler halen seyrediyor. Akıl alır gibi değil.
Az insan çok huzur
Şu dönemi kazasiz belasiz sabirla gecirebilirsek galiba uzayli istilasi disinda hic bir sey koymaz bize![]()
Diğer sayfada millet bileklerini kesiyor
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugünkü alım satımlarla isdmr miktarim son bir haftada %15 i arttı...[emoji2]Ben memnunum....3 TL temettü beklentim var...daha öncede yazdım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hedefim yıl sonuna kadar %50 artırmak ... Fedoramca sen boşuna polemiğe giriyorsun Ereğli'de...Son gulen iyi güler..Çok fazla sallayan var..takma.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri