Sayfa 444/662 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,545 - 3,552 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'in ve en yakın rakiplerinin yıllık getirisi ve F/K oranları:

BİST100 Ortalama temettü getirisi yıllık %5, ortalama F/K= 7 (yüksek riskli)

Vadeli mevduat %40, F/K= 2.5 (risksiz yatırım denilebilir)

Devlet tahvili %33, F/K= 3 (risksiz yatırım)

BİST rekabetçi mi değil mi, yukarıdaki rakamlardan belli. Bu durumda alacağınız hissenin F/K sı risksiz enstrümanınkinden az olmalı ki aldığınız riske değsin yani alacağınız hissenin forward F/K sı (önümüzdeki 12 aya ait F/K) 2 yi aşmamalı.
    Sevgili TH gerçekten eyvah eyvah diyorum. Sen ya da başkası yatırın bakalım mevduat ya da o tahvile işin sonunda kim parasını korumuş görelim. Hodri meydan.
    Sen bu işler mesleği olan biri olarak eğer bu getirileri geçemeyeceğini iddia ediyorsan bir lafım yok.

Bir borsacı böyle boş istatistikler üzerinden konuşmaz. Genellemeler dışında istisnaları öngörebiliyorsa konuşmalı bunlardan piyasanın üstünde ciddi getiriler elde edebilmeli.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    Sn TH bir THY analizi vardi ki ))

insanlar bilmedikleri icin buralari okuyor iste bahtina kim cikarsa ...
    E 666 var burada guruların efendisi. O tamam demişse bitmiştir bu iş sayın Dvk_Psh sen hangi köyü soruyorsun ?

Pazar pazar topiği okuyunca karnıma ağrılar girdi gülmekten. Ama şurada bu tepkileri gördüm ya demek ki topictekilerde bilinç çok yüksek.Açıkçası bu beni çok mutlu etti.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3.  Alıntı Originally Posted by Depeche Mode Yazıyı Oku
    Yazılarında geçmiş alternatif getirileri borsanın geleceği ile karşılaştırarak finansın en temel değişkeni olan "zaman" konusunda tutarsızlık yapıyorsun. Bilerek mi, kasti mi belli değil. Ikisi de cahilce.
    Depeche yukarıda yazdığım alternatif yatırım araçlarının getirileri forward'dır yani önümüzdeki 12 aya aittir. Borsanınki ise son 12 aya ait ve beklentiler artı enflasyon düzeltmesi çerçevesinde bunun forward tahmini şeklinde revize edilmesi lazım ama son 12 aya göre aşağı yönde değil de yukarı yönde bir sonuç çıkar( F/K artar) muhtemelen revizyon sayesinde yani daha olumsuz bir tablo çıkar karşımıza, örneğin bankalarda.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. BİST in spekülatif ve rekabetçi olmayan bir yatırım ortamı olduğunu rakamlar ve gerçekler zaten teyit ediyor. Bu gerçeğin farkında olunup olunmaması beni pek de ilgilendirmiyor açıkçası hatta farkında olunmaması benim işime gelir zira naif katılımcı yüzdesinin artması cebinden parası alınabilecek kitlenin artması demektir. Bu da speklerin ekmeğine yağ sürer, ne kadar çok naif katılımcı varsa potansiyel kazanç da o kadar yüksek olur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Salih kardes onlarin eskiden hikayesi var. TREND uzundur yoktu ozlemisiz. Bulunca da yazmak gerekti tatile cikmisti. Kusuruma bakma.
    Aynen, kusura bakma Salih. Saygılar.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'te işlem gören hisselerin bir yatırım aracı olduğununa inananlar ya tecrübesizdir, ya da bilgisi yetersiz, veya da çok naiftir. Diğer alternatif yatırım enstrümanları ile karşılaştırıldığında hiç bir anlam ifade etmeyen çok düşük bir temettü getirisi sunan BİST bana göre tamamen suni, spekülatif, manipülasyona açık ve yüksek riskli bir yatırım ortamıdır. Bu gerçeği göremiyorsanız, hata veya eksiklik sizdedir ve er veya geç bunun bedelini ödersiniz.
    Evet bu benim.
    Hatirlarsan bircok kere yazdim "Ustumuze oynuyor" diye. Ortada hicbir sey yokken "Ey Amerika, Ey Yahudi, Ey dolar"... hop borsa %20 asagi dolar %20 yukari.
    Bircok sevdigimiz hem Turkiyede hem disarda butun birikimlerini kaybettiler bu yapilanlardan. Allahtan cabuk uyandim.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Benzer olay TR bankaları için de söz konusu ama burada tahviller MB'nin talimatıyla gerçek değerinin çok üzerinden (getirilerin olması gerekenin çok altında olması durumu) işlem gördüğü için bilançoya etkisi kısıtlı oluyor.
    2018 Ahval yazisindan sonra bankalarin yedigi darbeden sonra buna imkan vermiyorum. Oteki bankalari bilemem, ama Is Bankasi ozelinde bankanin risk yonetimi fena degil. Dolar krizlerinde butun sirketler nallari dikerken yavrulari yarim milyar dolar, bir milyar dolar kar acikliyordu.

8.  Alıntı Originally Posted by Dvk_Psh Yazıyı Oku
    Sn TH bir THY analizi vardi ki ))

insanlar bilmedikleri icin buralari okuyor iste bahtina kim cikarsa ...
    11 TL den THYAO aldığımı burada yazdığımda millet beni topa tuttu, eleştiriler hakaretler spek olmakla / manipüle etmekle suçlamalar havada uçuşuyordu ama bütün bunlara alışkın olduğum için vız geldi tırıs gitti.

Sayfa 444/662 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •