Sayfa 448/1004 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: Viop LIII

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    büyük borsacılar geliyor
    adamlar
    zeytincilkten kazandıklarının 1.000 katını borsadan götürmüştür.
    orta halli bi fabrika yol kenarından gelen geçen görür
    borsaya dadandıktan sonra şirketi boşverdiler
    Zamanı gelince inan bu kazandıklarının tamamını geri verecekler, Herifler bunlara ödünç verdi, fazlasıyla geri alacaklar, bu seferde kaybettiklerini kazanmak isteyecekler, sonrası malum, batma vakaları! tam bir kumar masası burası! Her yerde borsadan kazanılanlar anlatılıyor, çoşku büyük! cesaret tavan! kimler kazanacak, borsadan çıkanlar, masada kaldığın sürece kaybetmeye mahkumsun!

2. Seçimlere kadar çok radikal şeyler olmaz.

Seçimlerden sonra eskileri komple tasfiye edecekler diye düşünüyorum.

Baba filmine vardı.
    Benden çekindin yanıma gelmedin şimdi düğün günümde gelip yardım dileniyorsun.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Borsada yatırımcı sayısının sürekli artması ilizyondur arkadaşlar.Benim çevremde halka arzlara katılmayan kimse kalmadı hepsi 2-3 bin lira ile 100-200 tl kazanma peşinde.Bu döngü inanılmaz bir şekilde sürekli devam ediyor.Beğenmediğiniz Bay döner in de en az 5 tavanı garanti.Adamlar tüm bildiklerimizin dışında yeni bir borsa yarattılar.Fakirlere makarna dağıtmak gibi bir şey.Sitti moktan hisseleri bist 30 a aldılar.Çoğu kendi adamlarının kurdukları şirketler.Gerekli izinleri tıkır tıkır alıyorlar.Hangi alanda açık var hepsini biliyorlar.Bütün işler bunlara veriliyor.

Bu işin sonu çok kötü bitecek buna eminim.Gundi sanırım jölelinin sosyal medya adamlarından biri.Böyle bir sürü insan var ortalığa saldıkları.Sürekli bir algı peşindeler.Doları sabitlediler, mevduat tırt , ev araba almak satmak imkansız hale gelmiş tek yol BORSA.Mezbahayı doldurma peşindeler koş vatandaş koş 1 e 1000 yapan tonlarca şirket var yetiş sende al sende parayı katla.

Ama gerçekler çok farklı tek elden yönetilen bir piyasa içinde olduğunuz hissenin kazık gibi çakıldığı içinde yatırımcı olmayan hisselerin sürekli %5-%10 gittiği bir garabet.Büyük sıfırlama dedikleri hikaye tam olarak da bu sanırım.Hepimizi sıfırlayacaklar az kaldı.Eylülle birlikte yeni bir varyant muhabbeti tv lerde boy göstermeye başladı bile.Borsa şalterini indirdiklerinde hepimiz çalışmayan şirketlerin hisseleri ile başbaşa kalabiliriz.

Bu plandan kaçışında bir yolu yok malesef.Ne yaparsan yap.Hepimiz aynı çuvalda olacağız.

4. Tlman yeri kiralik ,birseyi yok,onu bile alırken kılı kırk yariyom, millet hoppala daliyor yeni cikanlara,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

5. Şu şiiri çok severim. Türkçe Çeviri GPT ye ait (bir iki ekleme/düzeltme yaptım)

Sanırım buraya biraz uyuyor.

Sağlıkla …

If All the Seas Were One Sea
    Nursery Rhyme
    If all the seas were one sea*,

What a great sea that would be!

And if all the trees were one tree,

What a great tree that would be!

And if all the axes were one axe,

What a great axe that would be!

And if all the men were one man,

What a great man he would be!

And if the great man took the great axe,

And cut down the great tree,

And let it fall into the great sea,

What a splish splash that would be!

Elbette! İşte "If All the Seas Were One Sea" adlı çocuk şarkısının Türkçe çevirisi:

Eğer bütün denizler tek bir deniz olsaydı,
    Ne büyük bir deniz olurdu!
    Ve eğer bütün ağaçlar tek bir ağaç olsaydı,
    Ne büyük bir ağaç olurdu!
    Ve eğer bütün baltalar tek bir balta olsaydı,
    Ne büyük bir balta olurdu!
    Ve eğer bütün insanlar tek bir insan olsaydı,
    Ne büyük bir insan olurdu!
    Ve eğer büyük adam büyük baltayı alıp,
    Büyük ağacı kesseydi,
    Ve ağaç büyük denize düşseydi
    Ne büyük bir dalga olurdu!

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    aristo sen anlarsın bu işlerden.
    herkeşi borzacı yapsak,
    borzayı hep yükseltsek,
    herkeş maaşını borzadan çekse ama farklı günlerde, emeklin maaşın gibi.
    hem fakirlik kalkar, hem dal sarkar. asdasds.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yok onlar kaybetmezler birilerine zaten para yedirdiklerini düşünüyorum. sokmazlar oralara onları sıradan tüccardı bu adamlar
    anladım, burada da aynı işlemleri yapan arkadaşlar var, bunlar ekip, öneri yapıp tahtayı götürüyorlar, kazançtan da komisyon alıyorlar, geçen arkadaş kaybetmiş, eee ne olacak demiş, bir dahakine hallederiz demişler, tam bir kandırmaca! kara ortak, zarara değiller, neden kazanıyorlar peki! borsa imkan verdiği için! borsa 1 yıl önce 2400 dü şimdi 7700 yani 770.000, shortcular dışında herkes kazandı, aslında arkadaşın kazanmak için öneriye de ihtiyacı yok tu, ne alsa kazanırdı, bu saadet zinciride bir gün gelecek kopacak, filler satmak için birbirini ezecekler! o grup yöneticileri de telefona çıkmayacaklar!

7. Uzun süredir ilk defa AK YATIRIM SATICI...

8. yeni halka arzları 2021 deki alt coin cılıgınlıgına benzetiyorum...

bir dönem hepsi çok mutluydu...

ışıklar sönüp exit lambası yanınca kimse çıkamamış hepsi yanmıştı sinemanın içinde...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 448/1004 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •