BILDIRIM ICERIGI
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA MAKTK.TE VE YYAPI.TE SIRASINDAKI TEMERRUT ISLEMI 20/12/2017
TARIHINDE TAMAMLANMISTIR.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BILDIRIM ICERIGI
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA MAKTK.TE VE YYAPI.TE SIRASINDAKI TEMERRUT ISLEMI 20/12/2017
TARIHINDE TAMAMLANMISTIR.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
ee noldu simdi sancaktar kardes.dunku hacim ne bugun ne . o neydi gizz[emoji3]
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2018 yılında ekonomik olarak bizleri neler bekliyor? 2016 yılında yaşadığımız darbe girişiminden sonra bütün dünya ( satılmış ) kredi derecelendirme kuruluşları, finans kurumları, fon yöneticileri ve bizdeki bazı fon yöneticileri , ekonomi yazarları( satılık kalemler ) ülkemiz ekonomisinin küçüleceğini , dolar kurunun 5 tl olabileceğini söylemişlerdi. Bu tahminler 2017 yılında karamsar bir tablo çiziyorşardı. Sonuç olarak 2017 yılında ülkemiz ekonomisi büyümeyi başardı. Üstelik 3. Çeyrek itibarıyla dünyanın en fazla büyüyen ekonomisi oldu. Yılsonundada muhtemelen dünyanın büyüme hızıda üçüncüsü olacağız çin ve hindistandan sonra. Üstelik; suriye olayları, operasyonları, ırak refarandum olayı, almanya gerginliği, abd gerginliği, zarrab davası ve iç yüksek çekişmeli siyasete rağmen. Bütün bunların öyesinde fed in faiz artışı bizi çok fazla etkilemesine rağmen.peki 2018 de neler olacak? Bazı uzmanların dediği gibi dahamı zor olacak? Kriz olacakmı? Bizim ülkemiz cari açık veren bir ülkedir. Yani ithalatımız ihracatımızdan daha fazladır. Bununla beraber özel sektör şirketlerimiz ve bankalarımız finansman ihtiyaçlarını( kredi ) yurtdışı dan temin etmektedir. Zannedilmesinki sadece bizim ülkemiz bunu yapıyor. Abd, ingiltere, brezilya, çin, hindistan gibi ülkelerde aynı durumda. Daha önceki yıllarda yapılan bir hata vardı sıcak para ve finasman ihtiyacımızı sadece abd ve avrupa ülkelerinden sağlıyorduk. Şuanda ve sonrası için çin, japonya,ingiltere ve bazı körfez ülkelerine yaymaya başladık. Siyasi bakımdan abd ve bazı avrupa ülkeleriyle zaman zaman aramız bozulabiliyor.bu durumu ekonomik baskı haline getirdiklerinden dolayı çeşitlendirme doğru olandır. Bir diğer konu ve abd ile almanyayı rahatsız eden en önemli konu yerli üretim davası. Bu bizler için çok önemli. Kendi silahımızı, kendi otomotiv sanayimizi, kendi teknolojimizi, kendi bilişim sektörümüzü ve en önemlisi enerjimizi kendi kaynaklarımızla yapmamız konusunda çok büyük yol aldık. Bu konu cari açığımızı ciddi ölçüde azaltacaktır. Diğer bir silahımız 2018 yılı için çok gündemde olmayan varlık fonunun etkin hale gelmesidir. Şöyle izah edeyim; merkez bankamızın döviz rezervleri şuanda 115 milyar dolar seviyesinde. Varlık fonunun şuandaki toplam fon büyüklüğünü bilmiyoruz. Ben size söyleyeyim şuanda yaklaşık olarak ( türk hava yolları, halkbank, ziraatbank, ptt gibi şirketler) 60 milyar tl ye yakın bir değer yapar. 2018 yılı da bu fona muhtemelen aktaralıcak çok önemli bir şirket var. Feto olayından bir çoğunuzun ismini duyduğunuz ancak tam olarak değerini ve önemini bilmediğiniz koza altın madenleri var. Feto yıllarca bu şirket üzerinden finasman sağladı. Bu şirketin ülkemizin belli yerlerinde işleyen altın madenleri ve işlemeye hazır altın rezervi bulunan madenleri var. Yaklaşık rezerv değeri 140 milyar tl civarı. ( 40 milyar dolar) bu şirket varlık fonuna geçirilecektir. Aksi düşünülemez. Bu sayede hem merkez bankamızın rezerv takamı artacak hemde adeta ülkemizin sigortası olacaktır. Diğer taraftan ülkemizin genç nüfusu ve dinamik ekonomisi yurtdışından yatırım almaya devam ediyor. Ülkemizin bazı şirketleride dünyada ses getiren yatırımlar yapmaya başladı. Örneğin çikolata ve bisküvi pazarında dünyada üçüncü konuma gelmiş ülker grubuna ait pladis godiva grubu var. Diğer bir örnek ayakkabı sektöründe avrupada üçüncülüğe yükselen ziylan grubu var. İnşaatta dünyada söz sahibiyiz( enka, tekfen, cengiz, kolin,tönesans) havalimanı işletmeciliğinde tav şirketimiz mevcut. Daha bir çok örnek. Yani sonuç olarak hem ülkemiz ekonomisi büyüyor daha sağlam temellerle hemde özel sektörümüz büyüyor. Vatanımız söz konusu olduğunda , milletimiz söz konusu olduğunda siyaset güdülmez. Ekonomi en önemli konumuz ve önceliğimizdir. Savaşlar silahla olmuyor ekonomik hamlelerle oluyor. Lütfen tüm halkımız boş işler peşinde koşmaktan, siyasi dedikodularla uğraşmaktan vazgeçsin!!! Ülkemize güvenelim siyasetle vatan severliğimizi karıştırmayalım....
maktk'da 1,92 önemli ,sonrasında 1,88..altında stop..
hitit arkadaşımızın mesajına bir cevap vermek isterim, ben mühendisim...
eğer katma değerli ürün üretemiyorsan istersen dünyayı doyur...
eğer dünyada en değerli ilk 100 marka sıralamasında türkiyemizden bir marka yoksa...
noktaları herkes kendi anlayışına göre doldurur, ben yazmaya gerek duymadım...
Bu nedir arkadas. Bi haber dusur , bi gunde %17 yap. Adami heveslebdirip kursaginda birakiyolar. Helal olsun bu kacinci bilemedim.
Lenovo K920 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri