Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 458/1014 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. BU ara filmin çekimleri yüzünden sabahtan akşama kadar sokaklardayız. Beyoğlu’ndan Üsküdar’a gezip duruyoruz.

Yakalayan “Ne olacak bu ülkenin hali?†diyor büyük bir karamsarlıkla. “Siz ne düşünüyorsunuz, ne yapmalı bu ruh halinde?†filan diye soruyor.

“Valla†diyorum, “Biz harika bir film çekmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dünyanın her yerinde seyredilebilecek, gurur duyacağımız bir komedi filmi. Yani kendi bildiğimiz değerlerle, ahlak, çalışkanlık, azim, vs ile işimizi iyi yapmaya uğraşıyoruz ve gelecek hayalleri kuruyoruz. Siz de öyle yapın.â€

Zira pompalanan, şiddet yanlısı, daha çok bağıranın kazanıyor gibi göründüğü, hakaret ve palavranın diz boyu olduğu, gerçek erdemlerin prim yapmıyor gibi göründüğü bir ortamda, biz ve çocuklarımız nasıl hayatta kalacağız endişesi içinde insanlar.

Çünkü artık burun buruna geldiğiniz aracın şoförü yol verdiyse bütün gün eşe dosta bunu anlattığınız bir ülke oldu burası.

Bir fikir tartışmasında iki taraf birbirine nezaket gösteriyorsa şaşkınlıktan dilimizi yuttuğumuz bir ülke oldu burası.

Esnafın biri, paranız çıkışmayınca “Sonra getirip ödersin abla, aşkolsun†dediyse gözlerimizin dolduğu bir atmosfer oldu burası.

İşini yaptırmak için tanıdık-torpil aramayanın, kapı önüne su kabı koyanın, yoksul komşusuna yemek götürenin, cinsiyet ayırımcılığı yapmayanın, iş ortağına güvenenin, gerçek sınavlarla kalifiye eleman seçenin, kanunlara uyanın, emeğiyle, yeteneğiyle bir yerlere gelenin bizi hayrete düşürdüğü bir memleket oldu.

Gulse BIRSEL

O halde bu konutlara Milyon TL. az bile..

2. Bence sıkıntı bizde,turizmin bir meslek olarak benimsenmemesi,adam devletten teşvik alıyor,5 yıldızlı mükemmel otel açıyor,deniz,manzara her şey harika,ama personel olarak bu iş olmasa hal de hamallık yapacak adamı çalıştırıyor,az para vermek için,sonra,o sözde personelde müşterinin yanında kızına asılıyorolmadı ter kokusundan yemek siparişini vermeden sadece kola söyleyip yolluyorsunuz,yada biraz uyanık geçinenleri müşteriyle kafa bulmaya çalışıyor,yoksa az olan kıymetlidir kuralından yola çıkarak bu yukarıda sayılan fiyatlar beni komaya sokar ama memnun kalkan zengin müşteri için çok da sorun değildir.(bakınız Mikanos,1 gecede 50 bin dolar hesap ödeyen müşteri)bence çözüm;iyi otellerin iyi ve deneyimli personelle çalışması,daha küçük işletmelerin ise mafyavari tiplerden temizlenerek bu işi severek yapan aile işletmelerine dönüştürülmesi,tabi bunun için devlet desteği gerekli yoksa belediyelerin falan güçleri yetmez o tipleri temizlemeye...

3. ev almayı düşünüyoruz. şu anda kendi evimizdeyiz ve bu evi rahatça 2.500 TL kiraya verebiliriz.

Almak istediğimiz evin (istanbul-darüşşafaka - gazeteciler sitesi) değeri yaklaşık 850.000 TL civarında ve muadili evlerin kirası 3.000-3.500 civarında. bir şekil kredi çekip, 2 yıl zorluk çekip alabilecek durumdayız. ancak, aklımda hep "kriz" olacakta ev fiyatları daha da düşecekmiş gibi deli düşünceler var. (aynı deli düşünceler ile borsa 70.000'lerden 100.000 lere giderken de çoğuna kenardan izlemiştim)

siz olsanız ne yapardınız?

4.  Alıntı Originally Posted by yyeemm Yazıyı Oku
    ev almayı düşünüyoruz. şu anda kendi evimizdeyiz ve bu evi rahatça 2.500 TL kiraya verebiliriz.

Almak istediğimiz evin (istanbul-darüşşafaka - gazeteciler sitesi) değeri yaklaşık 850.000 TL civarında ve muadili evlerin kirası 3.000-3.500 civarında. bir şekil kredi çekip, 2 yıl zorluk çekip alabilecek durumdayız. ancak, aklımda hep "kriz" olacakta ev fiyatları daha da düşecekmiş gibi deli düşünceler var. (aynı deli düşünceler ile borsa 70.000'lerden 100.000 lere giderken de çoğuna kenardan izlemiştim)

siz olsanız ne yapardınız?
    şu anki evini satıp üstüne biraz ekle al derim ben.başka birşeye girişme şimdilik kimse yarını göremiyor şu durumda.saygılar

5. Bu yarini gorememe konusunu acmak lazim.

Milyonerler kactigina gore, mali mulku birakip yurt-disina kacmak zorunda kalmak mi korkulan.?

Sizlere makul gorunen bir mulku, satan neden satiyor ?

Dusunulmesi gereken cok sey var.

Ev'i aldiktan sonra, tekrar satmak cok zor.

Paranin gucu likit deger olmasindadir, ev aldiktan sonra bu guc tamamen adeta yok oluyor.

Ozetle, ben sahsen almazdim.

parası olana evin değeri önemi yoktur.

700 k lık eve 1.2 m bile verir.

tabi orda mutlu olacağını düşünüyorsa.

ama 700 verip lama gibi durmadan yere tüküren suriyeliler ile komşu olacaksam 200 k bile vermem.

kısaca mülkün bir değeri yoktur. bu nedenle balon oluşur. yoksa allahın betonu taş çatlasa müteahhite 150 k ya mal olmuştur.

türkyede tamamen algı yönetir piyasayı.

almanya bilmem ne abd ile kıyaslıyorsunuz ya.

bu nedenle komik oluyorsunuz. elma ile armutu durmadan kıyaslıyorsunuz.

alman mühendisliği yapmış mesela türkiyede efesi kurmuş almanların en taktir ettiğim yönü budur = mühendisliği.

şimdi sektörün içinde biri olarak.

yeri geldi müşterinin isteği üzerine kapı taktık. kapı 10 bin TL sadece dış kapı. az bi zorla kapı otomatik kitlenir hiç bir çilingirde açamaz ) nerden bulcaksın bu ürünü ? dışarıdan. eee efendim tr bedeva. tabi bedeva 300 tl lik çelik kapı takıyon çünkü. sunta koy daha iyi.

Sayfa 458/1014 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •