Originally Posted by
ayvagobeknuri
Benim kafama takilan Inonu elestirisi. Inonu'nun liderlik yaptigi donem 2.dunya savasi donemi, 2.dunya savasinin baslamasina 6 ay falan kala Cumhurbaskani oldu. Kazim Karabekir de Meclis Baskani olmustu.
Harp vardi, bu yuzden bu donem karne donemidir. Dogal olarak halk cok sikinti cekti. Ekmek karneyle verildi. Sonrasinda halk hep bu sikintilari hatirladi, Inonu'nun denge politikasi ve Turkiye'nin savasin disinda kalmasi buyuk basarilar olmasina ragmen kimsenin umurunda olmadi. Tabii ki bunda Demokrat Parti'nin kutuplastirici politikalarinin da etkisi vardir. Toplumsal olan dogruya yanlisa bakmaz, iyi ve kotuye bakar. Ekmek karneyle verilmisse kotudur.
Tayyip Agamin Inonu elestirisine, Chp yonetimi ve Kilcdaroglu Inonu'ye sahip cikarak cevap verdiler. Ama sosyal medyada bazi Chplilerin ustu kapali Inonu elestirilerini izledik.
Bu tartisma 2 gun falan surdu ve unutuldu. Bence onumuzdeki donemde, baska bir konuda yine gundeme gelecektir. Sonra tekrar.
Ta ki bir tuketim maddesinin halka karneyle verilmesi sozkonusu olunca, Chp ve muhalefet buna itiraz ettiginde, Inonu doneminde boyle olmustu, siz de Inonu'ye sahip cikmistiniz denilecek.
Bu sebeple onumuzdeki hafta viop pozlarini kapatirim. 36.000 hedefinden vazgeciyorum. Kar cebe yakisir.
Yer İmleri