Sayfa 463/1003 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aynen, merak ettiğim 99 00 rallisinin altında nasıl bir beklenti ve sosyolojik durum vardı malum ben o zamanlar kısa pantolonla takılıyordum haberlere grafiklere şunlara bunlara bakıyoruz da o zaman işlem yapan sizler daha net hatırlarsınız resmi neydi o rallinin sırrı?

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1999 şubatta Apo yakalandı..
    PKK bitirildi oraya akan milyarlar artık ekonomiye akacak dendi..
    Ağustos da deprem oldu..
    1 hafta mı ne borsa kapalı kaldı..
    Sonrasında deprem tamiri ekonomiyi uçuracak denmeye başladı..
    Ama en büyük pompa (aydın doğan başını çekiyordu)
    TR en geç 2005 de AB ye tam üye palavrası idi..
    AB fonları bize akacak idi..
    TR bir almanya italya hollanda olacak idi..
    Hatta bir çok şirket için PD anca tabela değeridir ..şerefiyesi bu kadar siz ne diyorsunuz diyenler vardı..

Zirve 2000 nisan da görüldü..(2 li zirve idi sanırım) Hafif hafif verilmeye başlandı..
    İnsanlar inanmıyordu ama..
    Deli gibi saldırıyorlardı..
    2000 sonbahar da bankalarda sıkıntı var söylentileri çıktı iyice..
    Bazı açıkgözler paralarını çektiler falan ...

2001 şubatta da olay malum anayasa paketi ile patladı..
    Bir akşam eve geldim..
    Babam cüzdanını gösterdi..
    Olm işte o kadar paramız kaldı dedi..
    Bankaya gitmiş..Önünde bi kalabalık..
    Paralar mafiş denmiş..

2.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    son yapılan f-16 talebi hiç olmadığı kadar TR için belirleyici,..
    ABD için TR nin dahilde kalması ve bir tarafından da şimdiki veya bundan sonra gelecek hükümetler için havuç sopa denklemine devam edebilmeyi müjdeliyor, bunun karşılığıysa USTRY de görece düşüş,..

ABD tarafından kabul edilmediği taktirde TR için Rusya tarafına daha fazla bir kayış, S-400 ün havada SU-35 olarak devamı ve Rusya ile askeri ittifakların artarak Suriyeye ialaveten Kafkasyayı da içine alacak şekilde genişlemesi devamı demek,

dolayısıyla:

AKP hükümeti durduğu cephesinden geri adımı D Akdeniz sonrasında (ilk çekiliş buradan başladı) F-16 adımıyla sürdürmek istiyor,..ABD tarafının bundan daha fazlasını istemesi bu saatte TR nin ilerleyen bir zamanda işgali anlamını taşır ve TR tarafına erken uyarıdır,..ve Rusya ile ittifakı zorlar,..direnen Türkiye demektir,..

bu manada şu sıralar zorlanan F-16 talebi ile dahilde kalmak, bunun kamuflajı olaraksa Suriyenin Kuzeyinde bir harekat icra etmek, bu iç politikada sıkışan AKP hükümetinide kısmen rahatlatır, Yunanistan tarafında ise bu kabul görmüşe benziyor ve Miçotakisin son zırvalamaları TR ile Yunanistan sorunlarını kimseyi karıştırmadan halledebilir yönünde,..bunu söylerken dahi son gezisini yapan Markeldende TR ye daha çok baskı istemekten çekinmiyor,..

özetle AKP içerde bir zamanlar yaptığı ve büyük bir hatası olan çözüm sürecinin ki şimdilerde bunun yeni sahibi cehepe, bir benzerini dışarda f-16 üzerinden sahneye koydu, adeta dışarıya çözüm süreci öneriyor,

F-16 işi bu yönü ile anahtar ve bir o kadar belirleyici,. Öyle ki bu hükümetle de kalmıyor, bu hükümet değişse dahi sonraki TR hükümetleri için bile bağlayıcı ve onların dahilde kalmaları için belirleyici,..

AKP bunu karşılığında Suriyenin Kuzeyinde yapacağı harekata onay çıkması yönünde bir işaret bekliyor ki bunu samimiyet olarak kabul edecek ve defterine yazacak, zira bu iki yerin hava kontrolü malum uzunca süredir Rusya ve ABD nin elinde,..

benim önerim ise Suriyede direk Esad ile barışmak, ve Esadla D Akdenizde münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı anlaşmalarını bir bir imzalamak ve PKK nın üstüne yürümek, ..bu bölgede Rusya ve İranla bölgesel ittifakı kurup yönünü batısına Yunanistana karşı mevzilemk, bu USD yi ya çıldırtır yada Afganistan sonrası geri gelmeyecek üzere bitirir

ABD mecbur kalırsa Güvenli Bölge tezini bir türlü terk etmeyen ve M-4 yolunu sınır olacak şekilde Suriyenin Kuzeyinde genişlemesini sürdürmek isteyen AKP hükümetini bu yönde Suriyenin Kuzeyine yapılacak bir harekat için destekleyecektir,..ancak bir şartla bölge PKK sı YPG nin bu harekattan topyekün zarar görmesini engellemek şartıyla,..

çünkü Güvenli Bölge ilerde güçsüzleşecek Tr nin Suriyeden kopardığı toprak parçalarının zahmetsiz olarak ve bir bütün halinde YPG-Pkk ya ABD marifeti ile devri demek,..Yani mülteciler ve olası göçler için öne sürülen Güvenli Bölge işi TR için bir o kadar güvensiz ve ahmakça ve Hatay için en büyük tehditlerden biri demek,..Hatay bu tehditten 15 temmuzda zor kurtuldu ve peşinden Fırat Kalkanı geldi,..Afrin Hatayı geçerek D Akdenizle buluşamadı,

benim önerimse,
    Suriyenin Kuzeyinin hem Suriye tarafından hem Türkiye tarafından parçalı şekilde elde tutmak, YPG daha doğuya hapsetmek, Irak tarfında ne yapılıp yapılıp Irakla 2005 antlaşmasının ötesine geçerek tekrar sınırdaş olmak ve burayıda aynen Suriye gibi ABD bölgeyi terkedene kadar parçalı yapıda tuıtmak,..
    parçalı yapı şu demek, Suriyeyi geçse Tr yi geçmeyecek, Tr yi geçse Irakı geçemeyecek, Irakı geçse Suriyeyi geçemeyecek ve geri pLanda Rusya ve İran,

para ve borsanın tercihi elbette benim önerilerim değil,
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

3. demek isterimki,

f-16 ya dikkat,
    Suriyenin kuzeyine yapılacak harekat borsa için etkisiz elaman veya bu harekat SP-500 düşüşüne denk gelebilir
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4. TR için endeks tahmini yaparken bu işi yurtdışı ile bir şablona oturtmaya çalışmayın..

Pandemi gibi beklenmedik bir durum dışında yurtdışı 6 ay yatayda ha düştü ha düşecek diye dolanırken bizi deli sürerler üzerine birde 3 lü tepe yaptırırlar..
    Al birde böyle bak derler..

99 da bir yandan banka faizi kovalardık..
    Sabit kur vardı..
    Küçük bankalar iyi faiz verirdi..
    Bide risk alırsan off shore faizi yüksekti..
    En son yurtbanktan şu anın parasıyla 5 liralık banko notlarla paramı saatler sonra verebilmişlerdi..o zaman anlamıştım bankanın buharlaşacağına..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Abd batı ilişkilerini tutan sadece NATO üyeliği kaldı..Tek dal o var..
    Yeni gelenlerin çok şeyi tamir etmesi gerek...

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

7. DOHOL:Net Dönem Karı veya Zararı 719.887.000

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    Geçen hafta bugün BİMe verilen cezayı ve endeks üzerine etkisini tartışıyorduk.

Bugün endeksin nereye gideceğini tartışıyoruz.

Aslında bir haftada hiçbir şey değişmedi. TR piyasası hala vurkaç piyasası. Enflasyon kaynaklı şişmiş bilançolar ve uçakların pandemi sonrası bilançoları gerçek yatırımcıyı pek ikna edemez diye düşünüyorum.

Ha çıkar birisi derse ne alırsan al yeter ki TL tutma, ona bir şey diyemiyorum.
    Emlaktaki durum tamda bu. Ama borsa için aynı durum oluşur mu göreceğiz...Aslında viop vb birçok enstruman varken emlak alacağıma mesela enazından spottan holding hissesi alırım. Mesela sahol şu haliyle bile yılsonu bilançosuna göre 3 Fk etmiyor. Emlakta böyle bir durum yok. Hadi emlağı aldın satmak da ayrı bir dert. 8 aydır favorime eklediğim bir bahçeli ev var satılmadı. Fiyatı sürekli arttı ama satılmadıktan sonra karını nasıl realize edeceksin.
    Borsa da spotta enazından hisselerini satman enfazla 3-5 dk nı ve paranın eline geçmesi de 2 gün sürer. Vergi yok, stopaj yok, tapu harcı yok vs vs
    Borsadan da kazanıldığı görüldüğü anda yine kriptoya kaçan, dövize, emlağa kaçanlar geri döner mi acaba...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 463/1003 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •