Sayfa 466/999 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Niyeki...Banka kasası daha çok mu faiz veriyor dolara ?
    TMSF kanuna göre Mevduatlara Devlet garantisi 13 yıldır 100 Bin TL ye kadar var. Halbuki 13 yılda enflasyon neredeyse ikiye katlandı. Eğer devlet garantisini yasayla 250 Bin TL ye kadar arttırırlarsa o zaman düşük faiz de olsa banka faizine yatırabilirim ama yüzde bir iki faiz için sıfır risk varken neden riske gireyim ki? Kolay para kazanmadım dişimle tırnağımla elde ettiğim birikimlerime daha yüksek güvence isterim. Devlet yetkililerimizin devlet garanti oranlarını acilen 250 Bin TL ye kadar çıkarmaları gerekir. Tamam 2001 krizindeki gibi sınırsız güvence olsun demiyoruz ama 100 Bin TL devlet güvencesi çok az.

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Yetmemiş euroya 1.25 dolara 3.5 faiz vermiş. Geçen hafta sinirlenip tüm döviz mevduatımı çektim o bankadan. Gören de Türkiyenin en büyük bankası zanneder.

Bu oranlara dövizimi mevduata yatıracağıma gider banka kasasına koyarım daha iyi.

Yok öyle... mevduatımı bedavadan kimsenin işletmesine, ona buna kredi dağıtmasına izin vermem
    ben de 8 gün sonra kasım ayında bağladığım % 5 stopajlı mevduatımın dönüşünde yollarımı ayıracağım.
    büyük ihtimal aktife gidecek para. alternatifi yok gibi birşey.

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    TMSF kanuna göre Mevduatlara Devlet garantisi 13 yıldır 100 Bin TL ye kadar var. Halbuki 13 yılda enflasyon neredeyse ikiye katlandı. Eğer devlet garantisini yasayla arttırırlarsa 250 Bin TL ye kadar o zaman düşük de olsa banka faizine yatırabilirim ama yüzde bir iki faiz için sıfır risk varken neden riske gireyim ki? Kolay para kazanmadım dişimle tırnağımla elde ettiğim birikimlerime daha yüksek güvence isteri. Devlet yetkililerimizin devlet garanti oranlarını acilen 250 Bin TL ye kadar çıkarmaları gerikir. Tamam 2001 krizindeki gibi sınırsız güvence olsun demiyoruz ama 100 Bin TL devlet güvencesi çok az.
    oldu da ciddi bir güven krizi ve akabinde insanlar mevduatlarını çekmeye başladı.
    devletin ilk icraatı, mevduata sınırsız güvence verme kararını açıklamak olacaktır. endişe etmeyin

4. Benim de banka kasasında altınlarım var ailecek...Ama orası da garanti değil...Biri çalsa içinde ne kadar mal olduğunu ispat edemem ve garantisi yok...

5.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Benim de banka kasasında altınlarım var ailecek...Ama orası da garanti değil...Biri çalsa içinde ne kadar mal olduğunu ispat edemem ve garantisi yok...
    Sigorta yapin yada avukat ile mal dokum teminati alin o zaman garantiniz olur

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by oguzozi Yazıyı Oku
    Sigorta yapin yada avukat ile mal dokum teminati alin o zaman garantiniz olur

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Devamlı kasaya ilaveler koyuyoruz. Her seferinde cebimizde avukat nasıl taşıyacağız ? Ki onun da kabul edileceğini sanmam banka tarafından.

Banka kasaları kişiye özgüdür ve banka ve banka çalışanları içinde ne olduğunu bilmezler ? Dışardan veya banka içinden birisi çalsa hiçbirşey iddaa edemeyiz...

7.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    icbc 19.70 e düşmüş. şaka gibi
    neresi saka?

8.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    niye düşük faize boyun eğsin, düşük mevduat faiziyle düşük faizli kredi dağıtılsında 3. sınıf üretim yapan esnaf daha düşük faizle kredi çekip zengin olsun diyemi, elbette hakkını alacak, YA TAM YADA HİÇ...
    ne yapabilir?
    mesela birinin 20 bin dolari var bugun ne yapsin sizce?

Sayfa 466/999 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •