Originally Posted by
canlý
Sn.kastirsef, ben de sizin gibi ilk yýllar bunlarý gördükçe çýldýrýyordum. Hatta çoðuyla kavga etmiþtim. Çevremdeki konut sahipleri bunlara kiraya verdikleri konutlardan tatlý para kazanmaya baþladýklarýndan olsa gerek '' dindaþýmýz, gardaþýmýz '' rus- ukrayalýlar için '' ne yapsýnlar garipler savaþtan kaçmýþlar, Türklerin adaletine sýðýnmýþlar '' türü laflarla göçmenleri savunuyordu. Aradan 2 yýl geçince yerliden fazla para aldýðý için göçmene kiralayanlar evlerinin içine sýçýldýðýný gördükçe rüzgar deðiþti.
Þu anda normal vatandaþýn %95 i þikayetçi. Bu kez patronlar göçmen dostu . Sanýrým onlar da iþletmelerinin içine edildiðinde uykudan uyanýrlar. bazý yandaþlar ise '' ne var caným, bizim vatandaþlarda dünyanýn dört bir yanýnda. Artýk bu ayrýmý býrakalým '' diyorlar. Ulan gerzek, senin vatandaþýn kaç ülkeye kaçak girebiliyor. Yakaladýklarýnda ne yaþatýyorlar. Onlarý da anlatsana. Lüzumsuz kurulan onlarca üniversite boþ kalýnca yabancý öðrenci ilanlarý verilir oldu. Devlet üniversitelerinde Türkiye bursuyla okuyanlar cabasý. Bizim gençlere bursu býrakýn krediyi bile zor veriyorlar.
Tüm bunlarý bizzat yaþayan olunca , saldým çayýra mevlam kayýra. Ne olacaksa herkese olacak. Azdan az çok dan çok gider. Yaþayarak öðrenen bir toplumuz. Daha çok yeni örneðimizi ( Ýstikal harbi ) bile bilmeyen bir gençlikle bu kadar.
Yer Ýmleri