Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Hocam getirinizle karşılaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın.
O tarihte 350k kredi çekip, 70k peşin verseydiniz aylık ödemeniz 4400tl olurdu.
Bugün buna yakın kirayı veriyorsanız eğer ev size 2 yıllık kredi ödemesi + 70kya gelmiş olacaktı. Siz yine 300-350k ile tradenizi yapardınız.
Neyse sizin içinde hayırlısı olsun.
Ben de sizin anlamadığınız kısmı şöyle açayım.
Marketteki bir ürünü düşünün.
Sadece maliyet sebepli fiyat artışı olduğunda, ürün rafta durur, satışı azalır.
Ama fiyatı artmasına rağmen millet rafları silip süpürüyorsa, talep öyle çoktur ki, insanların gözü fiyatı miyatı görmüyordur.
Konutta maliyet enflasyonu tabi ki var. Ama birinci sebep maliyet enflasyonu olsaydı, güncel rakamları isteyen ama tutulmayan birçok boş daire olması gerekirdi.
Var mı? Kaç tane var?
Benim semtimde şu an kiralık daire sayısı şaka gibi.
Arz durdu, talep artmaya devam ediyor, enflasyon da bir yandan uçuyor.
Ama kiracılar ne talep çokluğunu kabul ediyorlar, ne enflasyonun varlığını.
"Nayır, nolamaz, duymak istemiyorum, yalannn söylüyorsun" modundalar.
Sürdürülemezlik kişiler bazında olacak.
Sizin sürdüremediğiniz şeyi sürdürebilecek bir sürü insan olacak.
Ben şu an hobi olarak birşeyler satıyorum. Müşterilerimin dörtte biri yabancı uyruklu.
Oysa ki nüfusa oranları dörtte bir değil.
Demek ki bizim yerli halkın sürdüremediğini birileri sürdürebiliyor.
Arz yetersizliğini nedeni bence yabancı oranının artması, çok fazla eski dayanıksız evlerin olması. Yeni yapılan evlerin 100 yıl dayanacağını umuyorum. Yoksa aynı döngü devam edecek. Gereksiz kaynak kullanımı olacak
Müjde, yeni göçmenlerimiz oldu.
İlk ukrayna plakalı araca etilerde rastladım.
Savaş mı?
Savaşı fakirler düşünsün.
Adam BMW X6'sına atlayıp gelmiş, ne savaşı?
Güya 150 metrekare altındaki evlerde kdv %8 e düşmüş ! Oysa önceden %1 idi. yani yükseltildi. Yabancıya satışta vergi yokmuş sanırım. Benim suçum nedir ?
Yer İmleri