Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 480/1004 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: Viop XXXV

Alıntı Originally Posted by battousai Yazıyı Oku
    Hisseler sıfıra gelmiş nerdeyse hala ABD Çin marketler ile rasyonel kıyas yapmaya çalışan gördükçe karnıma ağrılar giriyor
    1986 yılında kuruluşundan bu yana borsayı takip eden ve işlem yapan bir kişi olarak, genç arkadaşlara deneyim aktarayım:

Borsada ucuz ve pahalı fiyatlar vardır,bunları hesaplama yöntemleri de vardır.Temel değerlemelere göre ucuz fiyatlardan alınmak şartıyla ,hisse senedi yatırımı yapmak, yeterince uzun vadede bekleme konforunuz varsa zarar ettirmez,birgün muhakkak kara geçersiniz(Ama tabii alternatif bir yatırımın(gayrımenkul,altın,döviz,tahvil ) fırsat maliyetiyle de mukayese etmek gerekir.

Ama şunu asla unutmamak gerekir:Borsalarda dip de yoktur,tavan da yoktur."Bu fiyatın altı yoktur" diye bir şey yoktur,şartlara göre fiyatlar mantık dışı çok uç noktalara gidebilir.Borsamızın ilk zamanlarında henüz yabancıların ağırlığı yoktu,piyasayı büyük Türk oyuncular domine ediyordu(Nasrullah Ayan,İlhami Suaydın,Dündar Altay gibi...).Onlardan birinin bir sözü vardı."Borsada ucuzun da ucuzu fiyatlar vardır,"leş fiyatlar" ".
    Bu nedenle ,bundan daha düşüğü olmaz deyip bütün parayı tek enstrümana yatırmak oldukça risklidir,bunun yerine bütün yumurtaları aynı sepete koymamak,risk analiziyle yatırımı farklı ağırlıklarla farklı enstümanlara dağıtmak , gelişmelere ve varlık değerlemelerindeki değişikliklere göre, enstrümanların sepetteki ağırlıklarını değiştirecek geçişlere imkan verecek kapıyı her zaman açık tutmak ,yatırım portföyünde optimum kazanç/risk dengesini sağlamak için doğru olacaktır.
    Son düzenleme : deniz43; 24-09-2021 saat: 08:32.

2.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    acaip pozisyon açılmış bugün...+48.512 kontrat...herhalde tarihi günlerden birisi poz açılması bakımından...ve aps yine rekor seviyede bugün 657.331...ve işlem hacmi de müthiş...502.650 kontrat...

bir cisim yaklaşıyor gibi...

artık yukarı mı uçururlar aşağı mı göçürürler göreceğiz...ama büyük hazırlık var gibi...
    yılbaşı rallisi.

3. Artik aşağı mı yukarı mi bilemiyoruz o yüzden araci kurum hissesi alayım dedim bari kamyonla komisyon ödüyoruz...
     Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    yılbaşı rallisi.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Seçim startı verildi...
    Arkanıza yaslanın...
    İktidar değişimi öngörülürse erken bahar havası eser...
    Yoksa kaynattığımız suyla cenazeyi yıkarız...

Sent from my SNE-LX1 using hisse.net mobile app
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Artik aşağı mı yukarı mi bilemiyoruz o yüzden araci kurum hissesi alayım dedim bari kamyonla komisyon ödüyoruz...

info mu aldIn?

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    info mu aldIn?
    info, işmen...

info zaten vardı. Az ek yaptım ama esas işmen 17.5 çıkmıştım 14 civarı maliyetle topluyorum bence çok iyi şirket.

O kadar işmen taşıdım güzel de kar ettim ama köpük yaptığı 20'li fiyatları kaçırdım erken ayrıldım resmen dramdır. İçimde kalmıştı.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Artik aşağı mı yukarı mi bilemiyoruz o yüzden araci kurum hissesi alayım dedim bari kamyonla komisyon ödüyoruz...

aşağı olmaz sanmıyorum. ülke içi bazı temel rasyolar var. hem dolar hem sanayi hem de uluslararası ticaret açısından izlenmesi gerekiyor. dış güjler bile çaresiz kaldı. endeksi götürecekleri kağıtlar zaten belli bankalar, havayolları, tüp, cam belki bir kaç tane daha çıkar. bu yükselişte hisse bazlı mal yedirirler çünkü baya mal yedirecek kağıt var.

8. (faiz indirimi) daha gelse 450 de bulur kendini.

Sayfa 480/1004 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •