Bina yaparak nispet yapıp rest mi çekmiş oldun?!
Mal mısın olm sen??
1700 üstü
1500 altı
Arasında bir yerde
Bina yaparak nispet yapıp rest mi çekmiş oldun?!
Mal mısın olm sen??
Şaşırtıcı değil hatta olması gereken. Türev piyasalar olmadığı zamanlarda böyle zamanlarda anlık alıcı-satıcı arasındaki dengesilikler nedeniyle spot piyasadaki fiyat salınımları dehşet olurdu. Türev piyasalarının derinliği sayesinde spotta satmadan hedge imkanı oluştuğu için dalgalanmalar daha kısıtlı oluyor. O yüzden arada fark oldu bir süre spot ile vadeli arasında. Şimdi bu pozisyonlardan bir kısmı kapanacak ama spottakini tutarak mı kapatacaklar yoksa sadece türevde short pozisyonu kapatmakla mı yetinecekler göreceğiz. Genelde aksi sanılır ama allahtan piyasalarımız likidite anlamında derin piyasalar. İşlem hacmi / Piyasa değeri bakımından dünyada sayılı borsalardan BIST, birkaç yıl önce rapor gelmişti önüme oradan biliyorum
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
SP500'ün durumu aşağıdaki gibi. Düşen kanalın üst çizgisine değdi geri geldi. Buradan kendini kanal dışına atamazsa önce %2.3 düşüşle 4350 seviyesine, kuvvetle muhtemel orada tutunamayıp 4234 seviyesine gidebilir. Yarın belli eder yüzünü. Eğer kanal dışına atamazsa en az 5-7 gün sürecek bir satış dalgası daha gelecek. Avrupa ne yapar bilmiyorum ama 3-4 gündür dışarıda rally varken bizim yerimizde saymamız çok kötü oldu.
https://www.tradingview.com/x/VGYgT8hF/
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Hisseler sıfıra gelmiş nerdeyse hala ABD Çin marketler ile rasyonel kıyas yapmaya çalışan gördükçe karnıma ağrılar giriyor
Teknik analiz diye birşey varsa açıkla dayı.
Teknik analiz diye birşey yok tur
Temelde yok grafik için hicbirsey yok dayı..
Adios
Yer İmleri