Edremitte muþ lu bir müteahhit yeminle anlattý , geçen yýl 0,75 faizle konut kredisi daðýtýlýrken arkadaþlar ellerindeki daireleri akrabalarýna ve karþýlýklý güvendikleri iþ arkadaþlarýna satýþ göstererek kredi çektiler. Döviz aldýlar. Katýlým bankasý müdürü beni aradý ve Mehmet bey gel sana ucuz kredi verelim dedi. Ben istemeyince - yahu anladým sen döviz iþine girme, al parayý demir, çimento gibi ürünlere yatýr dedi. Sonuçta 3 dairesini amca - dayý çocuklarýna satýþ yaparak aldýðý krediyle 3500 tl / ton ile demir ve 150 tl / m3 ile hazýr betona yatýrmýþ. Þimdi demir 9000 tl / ton , beton 300 tl / m3 diyor.
Yani sonuçta ev ihtiyacý olan peþin parasýyla alýyor. Kredili satýþlarýn çoðunda bir hülle var gibi.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Gibisi fazla. Cümleten içimize sahtekarlýk iþlemiþ. Herþeyi kötüye kullanýyoruz. Buna da izin veriliyor maalesef. Mimarobada yeni bir site gülmahal var, gül yapýnýn. Geçen fiyatlarýný sordum. Tüm siteyi satmýþlar, sadece üç tane dükkan üstü bir tane de en üst kat kalmýþ. Fiyatlarý 1.700.000'den baþlýyor. Ama satýþ fiyatý olarak 555.000 TL birim fiyatý olarak gösterdiðimiz için en fazla bu miktar üzerinden kredi kullanabiliyorsunuz dedi satýþ temsilcisi. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayýr etsin.
Hazine ve Maliye Bakanlýðý:
- Nakit dengesi Ekim'de 5,24 milyar TL açýk verdi
- Faiz dýþý denge Ekim'de 8 milyar TL fazla verdi
- Nakit dengesi Ocak-Ekim döneminde 2,95 milyar TL fazla verdi
- Faiz dýþý denge Ocak-Ekim döneminde 54,01 milyar TL fazla verdi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Geçen sene tam bu zamanlar karþý caddemde satýlýk çatý dubleksi bir daire vardý 800 bin TL 'ye satýlýyordu hala satýlmamýþ ve ev sahibi fiyatý 1,5 milyon TL'ye çýkarmýþ. Geçen sene bu zamanlar dolar kuru 8 lira civarýndaydý.
Buna göre dolar mý ucuz kaldý yoksa gayrimenkul mü pahalý?
Sorsan ev sahibine dolar uçtu diyor. Yukarýdaki hesaba göre Satýlýk olan evler dolarý 15 liradan fiyatlamýþ görünüyor þuanda.
Tabii ki tercih meselesi ama dolar çok yükseldi hemen bozup ev alayým diyen varsa bence bunu bir kez daha düþünmeli ...
Evet belki herkesin dediði gibi Ev fiyatlarý 2 kat daha da yükselebilir çünkü ömrüm boyunca sosyal medyasýndan ekonomistlere kadar böyle bir emlak spekülasyonuna þahit olmadým. Ama çevremdeki fiyatlara baktýðýmda hala ucuz kalan tek þey dolar...
--------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri