Sayfa 480/1002 ÝlkÝlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,833 - 3,840 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz XIII

1.  Alýntý Originally Posted by ressam Yazýyý Oku
    Konut kredilerini düþürseler de yerli sabit ücretliler alamaz. Son 3 aydýr Çanakkale ve edremit / Burhaniye bölgelerinde fiyat takibi yapmaktayým. Bu sabah favorilerime eklediðim 70 ilandan 20 tanesinde 5-20 bin tl. indirim olduðu bildirimi düþtü. geçen hafta edremit piyasasýný gezdim. Konut sayýsý sabit ve 1 daire en az 8 emlakçýnýn elinde. Bunlar kýyasýya kavga içindeler. 450 binlik 2+1 daire için çoðu akraba 5 emlakçý resmen kavga ettiler. Kaporayý kim alacak, sözleþmeyi kim yapacak , para nasýl paylaþýlacak... ortamda kim yoksa arkasýndan saydýrmalar felan. Bu 450 binlik daire için en son 405 olursa alýrým dedim ve Ankaraya dönüyorum diye ayrýldým. Sýrayla arýyorlar þimdi - tamam abi gel sözleþme yapalým. diyorlar.
    Geçen biri dedi TV de, son 4 yýlda 4 milyon konut peþin para satýlmýþ....

Konut iþinde bir iþ var...öðreniriz yakýnda..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,453
     Alýntý Originally Posted by BOSPOROS Yazýyý Oku
    Güzel bir 10 günlük tatil yapdým.!!
    Stresten uzak.!!!
    Sana neden ceza veriyorlar anlamýþ deðilim,tamam yangýna körüklen gidiyorsun,ama bunu dolaylý yoldan hepimiz yapýyoruz,sana ceza kesene kadar niceleri var kesmek için

3. Edremitte muþ lu bir müteahhit yeminle anlattý , geçen yýl 0,75 faizle konut kredisi daðýtýlýrken arkadaþlar ellerindeki daireleri akrabalarýna ve karþýlýklý güvendikleri iþ arkadaþlarýna satýþ göstererek kredi çektiler. Döviz aldýlar. Katýlým bankasý müdürü beni aradý ve Mehmet bey gel sana ucuz kredi verelim dedi. Ben istemeyince - yahu anladým sen döviz iþine girme, al parayý demir, çimento gibi ürünlere yatýr dedi. Sonuçta 3 dairesini amca - dayý çocuklarýna satýþ yaparak aldýðý krediyle 3500 tl / ton ile demir ve 150 tl / m3 ile hazýr betona yatýrmýþ. Þimdi demir 9000 tl / ton , beton 300 tl / m3 diyor.

Yani sonuçta ev ihtiyacý olan peþin parasýyla alýyor. Kredili satýþlarýn çoðunda bir hülle var gibi.

Avrupa ve Dünyayý bilmem de, sokaktaki vatandaþta ne yapacaðýný þaþýrmýþ durumda.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Oct 2021
    Ýkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alýntý Originally Posted by Maacit Yazýyý Oku
    Bað-Kur’dan emekli olacaðým en düþükten olur 2 yada 2.5 bin TL alýrsam çok iyi olur en füþük maaþýný kaç olduðunu bilen var mý? En düþükten pirinçler yatýnca en düþük maaþ olur dediler
    Bugün fýrtýna çýktý taka su aldý eve geldim evine su basmýþ 4 saat içerdeki suyu kova ile dýþarý taþýdým. Evde eþya olmadýðý için sorun olmýyot murat 124 yada reno Toros alacaðým /. el alýrken nete dikkat etmek lazým noterden sattýktan sonra adamý dövden adam yine arabayý almaz dediler gelir yamuðu beni bulur rený 15 ile 20 bin arasý araç düþünüyorum 2. El
     Alýntý Originally Posted by Maacit Yazýyý Oku
    Tulum peyniri 70 olmuþ ben böyle bir pahalýlýk görmedim 1 litre ayçiçek yaðý aldým 32 TL bayýldým sabah öðlen akþam balýk yiyorum artýk un alacak para yok yað kýzgýn iken salýyorum balýðý yapýýþma a az oluyor tiüp 185 olmuþ artýk biyik tüpte almskk hayal oldu otogaz a zam gelince. bunadamý zam geliyor anlamadým bugün küçük tüp 45 olmuþ böyük tüp alacsk para yok yasýn mimik tüp alayým onla idare edeyim 4 gündür deniz bozuk ve sert dalga var yaðmur dindþi hava yarýn yarý açýk yatý kapalý görünüyor yalnýz rüzgar kuzeyden esiyot rüzgar kuzeyde. esince ieniz balýk yapmaz çýksam boþa yarýnda açýz yarýn kiçiük tiüp alacaðým iaygaz idi ibragaz çok gidiyort diye ona geçtim oda fos çýktý erken bittti tüpler çabuk bittiyor yada biter oldu eski kallite kalmadý
    Ne oluyor arkadaþlar ? bu zam zam neden oluyor hergün zam
    https://youtu.be/MXvUlczCA38?t=92

kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6.  Alýntý Originally Posted by ressam Yazýyý Oku
    Edremitte muþ lu bir müteahhit yeminle anlattý , geçen yýl 0,75 faizle konut kredisi daðýtýlýrken arkadaþlar ellerindeki daireleri akrabalarýna ve karþýlýklý güvendikleri iþ arkadaþlarýna satýþ göstererek kredi çektiler. Döviz aldýlar. Katýlým bankasý müdürü beni aradý ve Mehmet bey gel sana ucuz kredi verelim dedi. Ben istemeyince - yahu anladým sen döviz iþine girme, al parayý demir, çimento gibi ürünlere yatýr dedi. Sonuçta 3 dairesini amca - dayý çocuklarýna satýþ yaparak aldýðý krediyle 3500 tl / ton ile demir ve 150 tl / m3 ile hazýr betona yatýrmýþ. Þimdi demir 9000 tl / ton , beton 300 tl / m3 diyor.

Yani sonuçta ev ihtiyacý olan peþin parasýyla alýyor. Kredili satýþlarýn çoðunda bir hülle var gibi.
    Gibisi fazla. Cümleten içimize sahtekarlýk iþlemiþ. Herþeyi kötüye kullanýyoruz. Buna da izin veriliyor maalesef. Mimarobada yeni bir site gülmahal var, gül yapýnýn. Geçen fiyatlarýný sordum. Tüm siteyi satmýþlar, sadece üç tane dükkan üstü bir tane de en üst kat kalmýþ. Fiyatlarý 1.700.000'den baþlýyor. Ama satýþ fiyatý olarak 555.000 TL birim fiyatý olarak gösterdiðimiz için en fazla bu miktar üzerinden kredi kullanabiliyorsunuz dedi satýþ temsilcisi. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayýr etsin.

Hazine ve Maliye Bakanlýðý:
    - Nakit dengesi Ekim'de 5,24 milyar TL açýk verdi
    - Faiz dýþý denge Ekim'de 8 milyar TL fazla verdi
    - Nakit dengesi Ocak-Ekim döneminde 2,95 milyar TL fazla verdi
    - Faiz dýþý denge Ocak-Ekim döneminde 54,01 milyar TL fazla verdi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8. Geçen sene tam bu zamanlar karþý caddemde satýlýk çatý dubleksi bir daire vardý 800 bin TL 'ye satýlýyordu hala satýlmamýþ ve ev sahibi fiyatý 1,5 milyon TL'ye çýkarmýþ. Geçen sene bu zamanlar dolar kuru 8 lira civarýndaydý.

Buna göre dolar mý ucuz kaldý yoksa gayrimenkul mü pahalý?

Sorsan ev sahibine dolar uçtu diyor. Yukarýdaki hesaba göre Satýlýk olan evler dolarý 15 liradan fiyatlamýþ görünüyor þuanda.

Tabii ki tercih meselesi ama dolar çok yükseldi hemen bozup ev alayým diyen varsa bence bunu bir kez daha düþünmeli ...

Evet belki herkesin dediði gibi Ev fiyatlarý 2 kat daha da yükselebilir çünkü ömrüm boyunca sosyal medyasýndan ekonomistlere kadar böyle bir emlak spekülasyonuna þahit olmadým. Ama çevremdeki fiyatlara baktýðýmda hala ucuz kalan tek þey dolar...

--------
    Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 480/1002 ÝlkÝlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •