Sayfa 482/993 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Mesut Barzani nin kahraman diyerek anlattığı büyük amcası Abdulselam Barzani, Osmanlı ya isyan edip Rus Çarı ile anlaştığı için idam edildi. Övgüyle söz ettiği diğer isim Ahmet Barzani ise, Ağrı isyanını desteklediği için Türkiye ile Irak arasında kriz yarattı. Babası Mesut Barzani ise, ABD den silah yardımı alarak Irak ta isyan başlattı ve ABD de öldü.

https://www.odatv4.com/dunya/barzani...-edildi-242035

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ertuğrul Özkök, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron un Köstence'de katıldığı yemeği köşesine taşıdı.

Ertuğrul Özkök şunları kaydetti:

Köstence, karayolundan İstanbul a 600 kilometre mesafede Romanya nın Karadeniz kıyısındaki bir liman şehri...

14 Haziran, yani geçen Salı günü Türkiye de gözler, Astana da yapılan Türkiye-İran-Rusya görüşmelerine çevrilmişken, Romanya nın işte bu şehrinden çok ilginç bir yemek istihbaratı geldi.

Köstence şehrinde bir hangarda yenilen yemeğin menüsü kadar anlamı da çok önemliydi.

https://www.odatv4.com/guncel/ertugr...ihbarat-242038
    Durup dururken Elon MUSK'ın bu tweet'i ne anlama geliyor Sn.Tinaz , sizin bildiğinizi ümit ediyorum.

https://twitter.com/elonmusk/status/1537906813797945347

Yoksa "Kanal İstanbul" İstanbul'u savunmaya yönelik askeri bir proje mi.

3. Butun bunlari okurken bir tesbit'te bulunmak lazim.

Bundan boyle devlet yonetimine talip olanlarda Tarih lisans diplomasi aranmali.

Felsefe ve Tarih okumus olanlar hic bu kadar gerekli olmamisti diye dusunuyorum.

Tarihimizin son 200 yilini bilmeyen, hayatinda 3 kitap okumamis olanlarin sebep oldugu tahribati bu millet bir kez daha kaldiramaz.

4. Kriptoda mantık güzel aslında da uygulamaya geçince yine o alternatifini oluştumaya çalıştıkları bankaların kucağına düşüyorlar.

Bankalara paralel sistem geliştirdin, gönderdiğin para kimse tarafından engellenemiyor, sorgulanamıyor hepsi tamam ama parayı harcamaya kalkınca coin olarak harcamak çoğu ürün için imkansız. İlla dolara geçmek gerekiyor, dolara geçerken de devletin denetlediği borsalar kullanılıyor.

Banka gidiyor, yerine borsa geliyor. Borsa işlemi şüpheli görürse tak durduruyor hayırdır sen geç bakalım şöyle diyor.

Öbür sıkıntı da volatilite. Parayı gönderdin, karşı taraf aldı. Adam o anki dolar değerine karşılık senden coinleri aldı. İstediği şey o coinlerin dolar değeri, yani dolar. Coin değil. Öyle olunca anında dolara geçmesi gerekiyor ki parasının değerini garantiye alsın. Öbür türlü coinde kalınca borsa iner çıkar şansına ne çıkarsa oluyor.

5. Ailesi tarafından gelinliğinle çıkan bir daha baba evine geri dönemez zihniyeti ile yetiştirilen ve kendince güçsüzlüğü kabul ettirilen bir annenin evladı K.Ş. Annesinin çoğu kez babası tarafından ezildiğine, hor görüldüğüne şahit olmuş, baba iktidarının çok yoğun olarak hissedildiği baskıcı bir ailede büyüyen K.Ş. yarım bıraktığı okul sonrası babası tarafından sanayiye çırak olarak verilmiş, çalıştığı para babası tarafından elinden alınmış, hayata dair bir hedefi ve gücü kalmamış genç bir adam K.Ş.

https://www.odatv4.com/guncel/her-se...-ne-der-242031

6. Borsa'yi tanimlarken day trader'lar ve yatirimcilari ayni potada dusunurseniz, yanlis sonuclara varirsiniz.

Borsa sunu sunu yapanlar icin cok risklidir.

Ame bilmeyen herkes sadece cok riskli niteligini alir kullanir.

Bir kac yil once London Ontario'da son model bir Mercedes gordum, plakasi IMKB idi.

Her halde mali goturdukten sonra geldi Kanada'ya dedim.

Bir baska plaka var resmini gordum BOKU 7 .

Demem o ki, Borsalari cok iyi kullanan ve kazananlar var.

Ancak kucuk sermayesi ile bugunden yarina kose donecek olanlar da var.

Bunlar cok daha fazla ve sehit dusenlerin cogu onlar.

7.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Durup dururken Elon MUSK'ın bu tweet'i ne anlama geliyor Sn.Tinaz , sizin bildiğinizi ümit ediyorum.
    Ben Istanbul'un fethi ile dunyanin sonunun yasandigini yazan cok batili yazar gordum.

Hatta ayni iddia da olan Turk akademisyenler de gordum.

O nedenle gercegi ogrenmek derdinde olanlar, bilmelidir ki, bunlar,dunya medeniyetinin siniri Avrupa ile Turkiye hudududur, diye dusunurler.

Bence bu konuda yaniliyorlar.

Cok iyi bildikleri ve kabul etmekte zorlandiklari realite Turk'lerin savas anlayislaridir.

Turkler son birey topraga dusene kadar kaybetmezler ve asla geri cekilmezler.

Canakkale'de kaybettigimiz 57.nci Alay'imizi iyi okuyun.

Bir de Ataturk emri var unutulmamalidir, " size olmeyi emrediyorum " der.

Olumu goze almazsaniz hic bir kavgayi kazanamazsiniz.

Sizi de dunyanin bu en iyi cografyasinda barindirmazlar.

8. Çanakkale Savaşları nda Yarbay Mustafa Kemal in Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum sözüyle canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve adını tarihe kahraman birlik olarak altın harflerle yazdıran 19. Tümen e bağlı 57. Alay, 103 yıl önceki savaşın mihenk taşları arasında yer alıyor.

AA muhabirinin Atatürk Araştırma Merkezi'nden derlediği bilgiye göre, 18 Mart 1915 te Çanakkale Boğazı geçiş harekatı başarısızlıkla sonuçlanınca karadan çıkmayı planlayan düşman birlikleri, bu eylemlerini 25 Nisan 1915 sabahında Arıburnu bölgesinden gerçekleştirmek için harekete geçti.

19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, 25 Nisan sabahında Arıburnu bölgesinden duyulan top sesleri üzerine bölgeye bir tabur sevkinin gündeme gelmesiyle tümene bağlı 57. Alay ı, bir top bataryası ve süvari birliğiyle bölgeye gönderdi.

Diğer destek birliklerle düşmanın tam teşekküllü 8 taburuna karşı koyan ve önemli oranda şehit veren 57. Alay, kahramanlıklarıyla ve vatanı için bile bile ölüme gitmeleriyle adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Mustafa Kemal in Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum sözüyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen 57. Alay ve diğer birliklerin katıldığı taarruzla ilgili İngiliz Subay General Hamilton ın Gebe dağlar Türk doğurmakta devam ediyor. sözü de o yıllarda Türk askerinin ortaya koyduğu mücadeleyi akıllara kazıdı.

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/can...7-alay/1125142

Sayfa 482/993 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •