Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 485/564 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    aşağıdaki mi oluyor?
    zihinleri her türlü olasılığa açık tutmak için, dikkatli olalım diye yazmıştım bunu.

Alıntı Originally Posted by alirza Yazıyı Oku
    Dolar 4.32 olmuş. Eli kulağındadır yakında faiz artar 2-3 puan. dolar olur 4.25. borsa artar hafiften 3-5 gün. Millet dalar hisselere inceden. Post modern tango. Hatunun belini saracağız derken öperler bizi en tatlı yerimizden.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

2. Herkese selamlar saygılar,
    542 sayfanın rahat 350 sayfasını okudum ancak yurtdışı borsa yatırımı konusunda bir şeyler yazıldığını pek görmedim.

Bence beyaz yakaya bir yatırım koçluğu yapılacaksa, temmettü emekliliğine benzer güvenilir ve sağlam yatırımlara yönelinmeli. Şu anda gördüğümüz lokal krizlerden etkilenmemek için ABD'de ve İngiltere'de olduğu gibi Temettülerini 25 yıldır arttıran ve saçma sapan kur ve jeopolitik riskleri olmayan gelişmiş ülkelerin şirketlere yatırım yapılmalı.

Biz %15 enflasyon olan yerde %5 temettüye bel bağlıyoruz. Dolar avro sterlin hatta japon yeni bile enflasyona yenilmiyor. Bu piyasalarda %3 temettü alınabilse bile büyüyen bir şirkette uzun vadede yatırım yapmak çok daha uygun olmaz mı ? Bizde temettüyü on yıl üst üste arttıran şirket yok gibi. Bir de ara sıra böyle krizler yaşıyoruz sonunun ne olacağını allah biliyor.

Tabi ki konunun başında ifade edildiği gibi bir çeşitlendirme yapılarak hisseye ayırılan paranın en az %50 sinin bu gelişmiş ülkelerin köklü şirketlerine yatırılması kanaatindeyim.

Bu arada benim tabi ki bu piyasalarda beş kuruş param yok koçluk talep etmek amaçlı yazdım
    Şimdiden teşekkürler.
    Sevgiler, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    O paketi acmayacaklardi.
    Birisi kirilma noktasini sormustu ve paketin acilma ani demisti.
    Bardagi tasiran son damla oldugu konusunda hemfikirim.
    Bir tarafta yara bere icinde bir zavalli merkez bankasi 75 baz puan faiz artirip atesin uzerine su sikiyor.
    Ayni anda iktidar 24 milyar TL tutarinda, ki bunun icinde secim sonrasi devam edecek harcamalar da var, bir paket acarak atese benzin dokuyor.
    Siz olsaniz ne yapardiniz?
    S.kerim boyle askin izdirabini deyip SAT tusuna basip cekip gitmez miydiniz?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    O paketi acmayacaklardi.
    Bir tarafta yara bere icinde bir zavalli merkez bankasi 75 baz puan faiz artirip atesin uzerine su sikiyor.
    Ayni anda iktidar 24 milyar TL tutarinda, ki bunun icinde secim sonrasi devam edecek harcamalar da var, bir paket acarak atese benzin dokuyor.
    Syg,
    Dostum o bardak çok öncesinden taştı, yıllardır TL negatif ayrışıyor, paketten çok öncesine dayanıyor konu.
    Derviş'in 15 günde 15 yasa sloganı vardı hatırlarsın. En önemlisi de merkez bankasının siyasi otorite baskısından bağımsızlaştırılması idi. Hatırlıyorum en önemlisi o karardı ve piyasalar bundan sonra rahatlamıştı. Sonradan ne oldu, önce sorumlu bizsek bu kurum bize bağlı olmalı denildi, sonra baskı altna alındı, sonra ekonomi bakanı biraz enflasyondan birşey olmaz dedi, sonra kendi getirdikleri mb başkanları görevden alındı, sonra buna karşı çıkmaya çalışan cılız sesler bastırıldı ve tasfiye edildi, sonra hergün bir danışman bilmem ne çıkıp mb aleyhine demeç verdi. Sonrasında da bugünlere geldi konu.

Maalesef herşey göstere göstere geldi ve gidişat tersi olmadığına göre hiç hoş değil, artı şartlar da hiç eskisi gibi değil.
    Umarım tekrar yeni bir Derviş aranmaya başlanmaz.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Dostum o bardak çok öncesinden taştı, yıllardır TL negatif ayrışıyor, paketten çok öncesine dayanıyor konu.
    Derviş'in 15 günde 15 yasa sloganı vardı hatırlarsın. En önemlisi de merkez bankasının siyasi otorite baskısından bağımsızlaştırılması idi. Hatırlıyorum en önemlisi o karardı ve piyasalar bundan sonra rahatlamıştı. Sonradan ne oldu, önce sorumlu bizsek bu kurum bize bağlı olmalı denildi, sonra baskı altna alındı, sonra ekonomi bakanı biraz enflasyondan birşey olmaz dedi, sonra kendi getirdikleri mb başkanları görevden alındı, sonra buna karşı çıkmaya çalışan cılız sesler bastırıldı ve tasfiye edildi, sonra hergün bir danışman bilmem ne çıkıp mb aleyhine demeç verdi. Sonrasında da bugünlere geldi konu.

Maalesef herşey göstere göstere geldi ve gidişat tersi olmadığına göre hiç hoş değil, artı şartlar da hiç eskisi gibi değil.
    Umarım tekrar yeni bir Derviş aranmaya başlanmaz.
    Valla önüne gelen Derviş'e atıp tutar ama yaptırdığı yasalarin hepsi de olması gereken yasalardı... birilerinin canı da yandı ama yapacak da birşey yoktu çünkü o güne gelinmesine sebep olanları da onlar seçmişti...
    Mesela merkez bankasının bağımsız hale getirilmesi,
    Merkez bankasinin hazineye para basıp borç vermesi,
    İşsizlik sigortasi,
    Bağımsız Üst kurulların kurulması gibi pek çok önemli işin altinda imzası vardır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    O paketi acmayacaklardi.
    Syg,
    Yeni bir haber daha

“Akaryakıta gizli müdahale!

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.”

https://m.dunya.com/amp/ekonomi/akar...mpression=true

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yeni bir haber daha

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.â€

Bu kafa ile kuyruklar baslar...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yeni bir haber daha

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.”

Seçim açıklanmamış olsa idi son 10 gündeki dolardaki artış en az 10 kuruş zam olarak yansırdı ve açıklama olarak da "sistem kur artışına dayalı otomatik olarak çalışıyor" derlerdi...
    Ama isteyince olmayabiliyormuş... vitesi otomatikten manuele mi aldılar?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 485/564 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •