iyi akşamlar ...
acaba hisselerini banka veya aracı kurumlara kiralayan var mı getirileri ne kadar oluyor diye merak ettim.. eğer hiç satmayacaksak hisseleri ayrı bir temettü geliri gibi olabilir belki ... saygılar.. mutlu akşamlar![]()
iyi akşamlar ...
acaba hisselerini banka veya aracı kurumlara kiralayan var mı getirileri ne kadar oluyor diye merak ettim.. eğer hiç satmayacaksak hisseleri ayrı bir temettü geliri gibi olabilir belki ... saygılar.. mutlu akşamlar![]()
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Herkes yaptigi icin getiriler cok dustu..
Herkesde olan kagitlarda ozellikle..
40 yilda bir hickimsede olmayan bir kagitta birisi aciga dusecek de sizden 1-2 gunlugune %1000 ile borc alacak da siz de para kazanacaksiniz..
Genelde oranlar %8-10 gibi gunluk bunun 1/3 unu de araci kurum kesikler size bir sey kalmaz..
Ayrica bunu araci kurumlar yapabiliyor siz direk yapamiyorsunuz, bu isi artik getirisi dusuk diye onlar da takip etmiyorlar.
Ben 15 sene evvel arada bir yapiyordum ufak tefek mutfak masrafim cikiyordu...
Araci kurumun bunu yapabilmesi icin hisselerinizin uzerinde blokaj olmamasi lazim bu da ayri bir sikinti tabii...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Mr.milyoner paylaşmış.
https://www.mrmilyoner.net/yatirim-a...asi-2003-2019/
![]()
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Bence bu tür kıyaslamaları yaparken en önemli konu referans alınan başlangıç noktası...mesela son 5 seneye bakarsanız, tablo tamamen değişecektir.
Uzun vade perspektifini anlıyorum...ama bir nokta seçmek ve onun üzerinden çıkarım yapmak, tam bir ilizyon oluyor.
Senin önerdiğin tarih ne olurdu derseniz 2000 ve 2010 yıllarının baz alınıp, bu iki yıla göre hesapladığını getirilerin ortalaması ile bir sonuca varırdım.
çok teşekkür ederim sayın dudu iyi akşamlar dilerim
bugün biraz bu konuyu sorma fırsatım oldu... anladığım kadarıyla senet sürekli kiraya verilemiyor karşı tarafta hisseye ihtiyacı olan birinin olması gerekiyor aracı kurum kendi müşterisi olan bu kişiyle sizi buluşturuyor gibi... diğer bir deyişle sürekli bir gelir değil ancak böyle bir durum olursa yapılabiliyor... ücret olarak da 20bin tl lik bir hisseyi aylık %1,5 civarından 2 aylığına kiraladıklarını söyledi görüştüğüm kişi...
bir de şu sıra bankaya alım satım için çok komisyon ödediğimden aracı kurumları özellikle de yatırım finans'ı düşünmeye başladım ancak hesaptan para çekerken 7,5 tl gibi bir eft ücreti aldıklarını belirttiler... yanılmıyorsam bu kurumla çalışan arkadaşlar var acaba bu ücret kaldırılabiliyor mu diye merak ettim..
herkese iyi tatiller dilerim![]()
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri