Muhammed bin Salman, bugün Riyad'da Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüşmüş...Lavrentiev,Tahran'da yapılan 3'lü zirvede devlet başkanları ve dışişleri bakanlarından hariç Rusya adına masada oturan adamdı...Pompeo bunu duyar duymaz uçağa binmiş Riyad'a gidiyor, muhtemelen dönüşte Sisi'nin kulağını çekecek çünkü O da bugün Moskova'ya uçtu...Kaşıkçı'nın ölümü tam bir kaostan nemalanma süreci haline dönüştü...Nitekim bu ay sonu sondaja hazırlanan TPAO ile anlaşma yapan Teksaslı şirket Trump'ı destekleyen ekipten ve Trump harika ilişkilerin başlangıcından bahsedip duruyor...Her şey tee en baştan planlanmış anasını satayım...
Geçenlerde Libya'daki Rus üslenmesiyle ilgili Teresa May'in tepkilerini yazmıştım buraya...D.Akdeniz gazını TR üzerinden sevikine mecbur etmeye yönelik hamleler bunlar...Putin bugünlerde -tıpkı Erdoğan gibi- küresel çeteyle "daha fazla" kolkola ve coğrafyayı (gaz güzergahı yönüyle) dizayn etmekte...Ortadoğu'da siyasi liderlik Rusya'nın elinde olduğu sürece gidişatın bu kısmından TR her türlü kazançlı çıkacak kanaatimce...Türk akımı neredeyse bitti, seneye bu zamanlar gaz akışı başlayacak resmen ve İran...Zavallı İran...Ve zavallı İsrail...Netenyahu herkese kaplan Erdoğan'a gelince kem küm...Eli mecbur çünkü...
*
Bugün Münbiç'te PKK&PYD'lilere 500 m. mesafede devriye atmış bizimkiler, bu da demek oluyor ki (çok muhtemelen) en ufak bir taciz vs. de dalacağız...30 km. sözü vermişlerdi zaten çok önceden...Lavrov'un son açıklamalarıyla birlikte okuduğumuzda o tarafta fazla bir sıkıntı olmaz...O paralı askerleri İran'a saldırıda kullanacaklar zaten...Bu hamleye karşılık İdlip'teki muhalifleri ve bazı ÖSO gruplarını Kandil civarına yerleştirme planları da var sanki...Her zamanki gibi Kürtler yine ölecek...
*
Körfez'deki gelişmeler ise ABD'nin İran yaptırımları kararıyla birlikte ancak netleşecek anlaşılan...Benim gözümden böyle abi, bir süre yokum Bursa'ya Hakan Paşa'ya hayırlı olsuna gideceğim...Sonra da Kastamonu...Bakalım inşaat sektörü ne alemde...Bitik de, gözümle görmem lazım, gitti 500 kaat a.q. göz göre göre...Bizim şirket konkordato istemiş...5 milyoncuk bulamadım koca memlekette, % 10'u benimdi avradını kesen...Tel. rehberine baksan en az 100 kayıtlı milyoner var...Nasıl milyonerlik la bu böyle elini taşın altına koyan yok, herkeş faize yatırmış...Lan yanacanız cayır cayır reel sektöre sokup batırmadığınız için...Batsın bu dünya...Cinler tepemde abi...
Kaçtım...
Yer İmleri