Sayfa 491/1023 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 3,921 - 3,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Özel bir televizyon kanalında yapılan yayına katılan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Çelik mevduat faiz oranlarının yüzde 20 sınırına dayandığı günümüzde kimsenin konut yatırımını tercih etmeyeceğini iddia etti.
    İnşaat sektörünün son günlerde büyük bir durgunluk yaşadığını söyleyen Çelik "Gayrimenkul’de işler durgunlaşınca iş yaptığımız birçok sektör krize girdi. Bu şirketlerin yeniden canlanması için de konut sektörü harekete geçirilmeli. Konut kredi faizlerini geçici olarak yüzde 1’in altına indiren adımlar yerine çok daha kalıcı adımlar atılmalı.

Örneğin, yıllık konut kredisi faizinin 8-9 puan düşürülmesi ve aradaki farkın devlet tarafından karşılanması düşünülebilir." dedi. İnşaat sektörünün geleceği için konut kredisi sistemi mutlaka düzeltilirken yine buna ek olarak mevduat faiz oranları düşürülerek konut yatırımının yeniden cazip hale getirilmesi gerekiyor.

Demiş Sinpaş ağası.
    Bu betoncu asalaklar öylesine yüzsüzki bankalar tasarruf sahibine düşük faiz versin baldırı çıplak takımıda ucuz konut kredisi kullansın bende onları yüksek fiyatlarla düdükliyeyim diyor yani lafının meali bu anlama geliyor. Ne zaman ki adı malum bankalar geçenlerde 0,98 den konut kredisi kullandırmaya başladı tüm eşin dostun benim lafıma itibar edenlerin paralarını bu bankalardan çektirip dolara çevirttim. Kimi kasaya koydu kimi yastık altı yaptı kimide başka bankada döviz mevduatına koydu. Aldığım hayır duada bana sevap yazdı. Yine başlasınlar bankalardan düşük faizli konut kredisi kampanyası bakalım yine o bankalar ne kadar Tl veya döviz mevduatı kaybedecek. Ulan ülke moka saplanmış bu ahlaksızlar sanki ülkede bir kendileri zordaymış gibi devletten habire ulufe istiyorlar. Devleti yönetenler kendileri bilir böyle bir şeye yeltenirlerse ateşe benzin dökerler sonrası Dolar 7 o zamanda toptan game over...

2.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    "Örneğin, yıllık konut kredisi faizinin 8-9 puan düşürülmesi ve aradaki farkın devlet tarafından karşılanması düşünülebilir." dedi.
    farkı devletin karşılaması halkın karşılaması demektir. emlak babaları milletten para istiyor, bunun için de devleti kullanmak niyetinde demek...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Sayın Maharaj

Konutun, barınmak için bir araç olduğunu değilde, yatırım aracı olduğunu düşünen Sinpaş başkanvekiline mi üzülelim,
    Protesto konusunda, şeriatla yönetilen İran kadar olamadığımıza mı üzülelim bilemedim.

Aynen arkadaşım
    Kendi yaşadığı krizin farkında olmayıp, Yunanistan'ı krizde sananların ülkesindeyiz
    Seriatta protesto yasaktir diye yasa maddesi mi geciyor

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Simdi onsu bir kenara birakacak olursak sayin hakemin soylemek istedigi sey aslinda sudur. Ben gidip gram altin aldigimda aslinda paramin yarisi ile dolar almis oluyorum. Ve bu dogru bir onermedir

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    türkiye'nin 5 yıllık cds'i şu anda 338, yunanistan'ınki 317. bu fiyatlamaya göre bizim durumumuz onlardan daha kötü olacak...
    Aramızda ki tek fark onlar AB'ye üye. Almanlar yunanlara ders vermek istedi, yoksa normal şartla ECB devreye girmesi ile krizin K'sını görmezlerdi...

Yunanlılar bizden beter kafada zannediyorlarki Ab bunların kıçını ömür boyu silecek ve o şekil yaşam sürecekler. Forumdakiler bile böyle düşünüyor ama herkes yanılıyor Yunanlıların kıçlarındaki donu bile sattıracaklar ama yarın ama yarından da yakın. Ha yok sattırmazlarsa onların kat ve kat büyüğü İtalya İspanya ne olacak ? Onların kıçını silmeye Almanyanın tamamını satsanız yine yetmez zaten bunada Alman halkı nayn der.

7.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    farkı devletin karşılaması halkın karşılaması demektir. emlak babaları milletten para istiyor, bunun için de devleti kullanmak niyetinde demek...
    Battı balık yan gider. Bana mı sordu 3 milyarlık kur borcu yaparken.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ooof of. Abicim basıl bir kuyuya taş attın sen ya.

İkinize de cevap veriyorum dinleyin:

1- Aşağıda alıntısını yaptığım mesajdaki fiyatlar Cuma günü ons ve gram fiyatlarıdır:

Neymiş?

Cuma günü Ons 1214.90 dolar (veya 6173.87882 TL), gram altın ise 39.06USD ya da 198.5 TL imiş. Problem?

2- Altının kilosu 1000gramdır. 39.06dolar 1 gramın fiyatı ise 1 kilo altın 39060dolar ya da 198424.8TL 'dir.

Umarım mutlusunuzdur şimdi
    Patrick Bateman hocam size göre altına yatirim yapacak birisi fiziki olarak hangisine yatırım yapmalı slim-satım aralığı marjı düşük olan yoksa hepsi aynı mı bilezik.,çeyrek gram vs.bir de gold altın var tabiki 24 ayar. Birde altın dolara bağlı olarak çıkıyor dolara endeksli çünkü dolarin çıkışı bittiğinde altının düşüşü de bitecek peki global bir kriz veya savaş halinde altın mı dolar mı en iyi yatırım aracı. Altın dolara bağlı olarak çıkıyor dedik ama global kriz ve savaşta tersimi olur altın çıkar dolar düşer mi?

Sayfa 491/1023 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •