Originally Posted by
nosfecagri
Dünya farklı Türkiye farklı. Mal kimse bu fiyatlarda teslim etmez, 3 liraya ykb mi satacak? Koç milyonlarca lot mal alıyor niye satsın. Dünyada tesla mesela vW'nin bilmemkaç katı değerde, mantıklı mı, değil. Ama bizde zaten sürünüyor, ortalaması 25 dolar olan, 20 dolara düşünce alım fırsatı denen Tüpraş, müthiş bir ralli ile 15 dolara kadar tırmandı :D şaka gibi. Dünya bozunca bizde de satış olur belki kriz olur, ama ne bankalarımıza ne de sanayi şirketlerimize pahalı diyemeyiz, henüz. Pahalı olursa ben söylerim söz veriyorum temelci gözüyle...
bu kadar enflasyon varken bende eskisi gibi sert geri geliş ihtimalini az buluyorum, enazından birçok hisse fk larını normal denecek seviyelere kadar taşıyana kadar .bilançolara hep enflasyon kaynaklı karlılıklar yansımış, doğal olarak fiyata da yansıyacaktır. Faizlerde düşecek paranın enflasyona karşı korunacağı enstrumanda azalıyor. Mevduattan çözülecek paranın küçük bir kısmı bile gelse daha yolumuz olabilir.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri