Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
Arama sonucu : 37 madde; 33 - 37 arası.

Konu: Oltaya Takılanlar - Tek Bir Gösterge İle Analiz { MACD } Denemeleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by pazartesi Yazıyı Oku
    bugün saat 21 00 kimseye söz vermeyin değerli üstadlar
    Hocam siz odayı 5-10 dk önce açarsanız ben duyuruları yapacağım izninizle...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

2. eyvallah üstad
    algoritma
    Sessiz olursan daha çok şey Duyarsın.

“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Grafikleri ve göstergeleri izlerken MACD’nin 0 eksenini kestikten sonra belirli bir yükselişi devam ettirdiğini ve FİYAT’ın ise MACD’nin 0 eksenini kestiği andan itibaren belirli bir zaman bu yükselişe tepki göstermediğini (daha çok yatay seyrettiğini) ama MACD’nin ısrarla AL ya da TUT konumunu devam ettirdiğinde artık FİYAT’ın bu gidişe tepkisiz kalamayacağını gördüm. Bunları görsel analizlerle defalarca tespit ettim. Fakat bu görünümün nasıl sayısallaştırılabileceğini bilmediğim için çok üzerine düşmedim. Bu aşamada ise senetleri tek tek gezmenin çok zaman kaybettireceğini düşünerek illa ki bir tablonun ihtiyaç olduğunu düşündüm.

Tabloda yer almasını istediğim kriterler şu şekilde oluştu;

1 – Anlık FİYAT (Kapanış)?

2 – MACD 0 eksenini keseli kaç bar olmuş?

3 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki değeri?

4 – MACD’nin anlık değeri?

5 – MACD’nin anlık sinyal durumu? ([Trigger 2 olmak üzere]) AL, SAT, TUT, ALMA)

6 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki FİYAT?

7 – MACD kaç bardır yükseliyor?

8 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki FİYAT ile anlık FİYATIN fark %’si?

Bu kriterler tabloya döküldüğünde aradığım görsellere tam anlamıyla ulaşabilecek miyim? Hayır ! Ama büyük bir senet kitlesini elemiş olacağım…

Devam edeceğim ama bahsettiğim konu hakkında tabloda şu da olsa daha iyi olur dediğiniz, ya da olumlu olumsuz eleştirileriniz olursa ve yazarsanız çok sevinirim…
    Arkadaşlar taramayı nasıl yaptığımı ve excelde nasıl süzgeç kullandığımı anlatmıştım. Bu işi (Tek Gösterge İle Teknik Analiz) MACD ya da başka bir indikatörle yapmak isteyenlere fikir vermesi açısından excel tablosunda istediğim kriterlere ait kodları (MetaStock Formül Dili) sayfaya bırakıyorum. Kodlar eski zamanda Sayın uufuk ve Sayın pazartesi tarafından yardım alınarak oluşturulmuştu. Yine çözemediğimiz bir konu olursa Sayın pazartesi hocama danışabiliriz.

1 – Anlık FİYAT (Kapanış)?

C

2 – MACD 0 eksenini keseli kaç bar olmuş?

BarsSince(MACD()<0)

3 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki değeri?

ValueWhen(1,Cross(MACD(),0),C)

4 – MACD’nin anlık değeri?

MACD()

5 – MACD’nin anlık sinyal durumu? ([Trigger 2 olmak üzere]) AL, SAT, TUT, ALMA)

If(Cross(MACD(),Mov(MACD(),2,E)),3,If(Cross(Mov(MA CD(),2,E),MACD()),2,If(MACD()>Mov(MACD(),2,E),4,1) ))

6 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki FİYAT?

ValueWhen(1,Cross(MACD(),0),C)

7 – MACD kaç bardır yükseliyor?

If(MACD()>=Ref(MACD(),-1),PREV+1,0)

8 – MACD’nin 0 eksenini kestiği andaki FİYAT ile anlık FİYATIN fark %’si?

Bunu orantı ile bulmanız çok kolay olacak. ( 1. ve 6. maddelerde geçen rakamları oranlayacaksınız...)

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •