Sayfa 510/582 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560 ... SonSon
Arama sonucu : 4652 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Kaan bey maliyetlerin artması mı iyi düşmesi mi iyi Ereğli için
    Arttığında satış fiyatına yansıtabiliyorsa iyidir tabi kârın TL bazlı artması için.Acaba yansıtabiliyor mu?

Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Kaan bey maliyetlerin artması mı iyi düşmesi mi iyi Ereğli için
    Arttığında satış fiyatına yansıtabiliyorsa iyidir tabi kârın TL bazlı artması için.Acaba yansıtabiliyor mu?
    Canmert bey bunun için bir cevabım maalesef yok. Kendimce yorum yapayım.

Hammadde olarak bakarsak, fiyatları yükselmeye başlıyorsa, sektörün düzelmeye başlayacağı düşünülebilir ama hrc fiyatı hemen fiyatlanmadığı için zarar oluşabiliyor.
    Ya da tam tersi, hammadde fiyatları düşmeye başladıysa sektörün kötüleşeceği ve hrc fiyatının düşeceği düşünülebilir. Bu durumda da stoktaki yüksek maliyetli hammadde yüzünden zarar oluşabiliyor. (geçen sene yaşadık)

Dolar/TL ya da enerji olarak maliyetlere bakarsak, ülkemizin durumu önemli oluyor. Son bir senede yaşadığımız kötü durum bu.
    Kur baskılandığı için işçilik ve enerji maliyeti olarak Asya' ya karşı rekabeti kaybettik. Doğal olarak hint, çin, rusya malları ülkemize aktı.

Şimdi kur yükselince her şeyin düzeleceğini düşünmüyorum. Ciro ve kârlılık, TL olarak artabilir ama sektörün düzelmesi için Çin' in artık inşaat sektörüne müdahale etmesi ve kredi musluklarını açması lazım. İç tüketimleri azaldığı için ihracata yüklendiler. Uğur Dalbeler' in aşağıdaki linkte belirttiği gibi Çin malı yağıyor ülkemize ve hükümet hala adım atmadı. Acaba şu swap dolarları yüzünden bizimkiler Çin' e "anti-damping vergisi uygulamama" sözü mü verdi????

Resimde de görüldüğü gibi, Çin' in ihracatı son 7 yılın en yükseği. Ve ticari olarak en korumasız ve en yüksek maliyetli biz olduğumuz için en çok bize akıyordur bu çelikler.

https://eurometal.net/colakoglu-expe...medium=twitter

3. Teşekkürler

4. Dolares

Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Çin hükümetinde teşvik hareketlenmesi başlamış deniyor.
    İlk olarak enerji için adım atılmış. Sırada gayrimenkul deniyor.

Abd' den de pozitif haberler gelince çelik hisseleri zıpladı.
    Bizim piyasada da Mehmet Şimşek isminin pozitif desteği var.

Ama yine de ereğli-isdmr çok sert tepki vermiyor gibi?

https://foreks.com/haber/detay/6479c...i-hazirlayacak
    Çin' den ikinci adım geldi. Bankalara "mevduat faizini indirin" emri gönderildi ve bir gün sonra faizler bir miktar düşürüldü. Amaç paranın mevduattan yatırıma/tüketime yönlendirilmesi.

Gayrimenkul teşviklerini de inşallah çıkartacaklar.

Çin' de her yıl ortasından itibaren çelik üretimleri ciddi şekilde düşer (yağmur sezonu). Yıl sonuna kadar düşüş devam eder.
    Üretim azaldıkça ihracatları da azalacak. GYO teşvikleri de gelirse birkaç ay içinde global çelik sektörü olumlu bir döneme girer inşallah.

Gaye Erkan hayırlı olsun; https://www.youtube.com/watch?v=u7j4zA03DMM

Şahap bey' i de sanırım değerli görüyorlar ki bddk' nın başına kaydırmışlar!!!

Cevher ve hurda fiyatları artarken ArcelorMittal HRC' de indirime gitmiş.
    Hrc fiyatlarında dip görüldü deniyordu ama %10 daha indirim yapmış. İlginç. Üstelik Eylül teslimatı deniyor...

https://eurometal.net/hrc-buyers-in-...medium=twitter

Bu haftanın başlarında, ArcelorMittal Avrupa'daki yassı çelik fiyatlarını düşürdü ve yeni HRC teklifleri, Eylül teslim sürelerine sahip bobin için ton başına 700 € (749 $) olarak bildirildi. Bu, Mayıs ayının dördüncü haftasında yayınlanan ton başına 770 €' luk önceki bir tekliften daha düşüktü.

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Çin' den ikinci adım geldi. Bankalara "mevduat faizini indirin" emri gönderildi ve bir gün sonra faizler bir miktar düşürüldü. Amaç paranın mevduattan yatırıma/tüketime yönlendirilmesi.

Gayrimenkul teşviklerini de inşallah çıkartacaklar.

Çin' de her yıl ortasından itibaren çelik üretimleri ciddi şekilde düşer (yağmur sezonu). Yıl sonuna kadar düşüş devam eder.
    Üretim azaldıkça ihracatları da azalacak. GYO teşvikleri de gelirse birkaç ay içinde global çelik sektörü olumlu bir döneme girer inşallah.
    Çin' den bir adım daha.
    Kredi faizlerini düşürmüş.

Bloomberg' e göre gayrimenkul için geniş bir teşvik paketi hazırlıkları bitmek üzereymiş.

Enflasyon, beklentilerinden çok daha hızlı düştüğü için telaş yapmışlar anlaşılan. Ekonominin anormal yavaşlamaması, tüketim/yatırımın durmaması için atılan adımlar hızlandı.

Sayfa 510/582 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •