Sayfa 511/1002 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,081 - 4,088 arası.

Konu: Viop XLVIII

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Hiç bir riski olmayan tek bir UKOME kararıyla İSTANBULUN taksi problemini çözemeyecek bir otoriteden...Çok daha kompleks,riskli kararlar almasını bekler misiniz?

TAKSİ olayından halkın %98 i şikayetçidir.Ama azınlığın rantı için plaka sayısı artırılmıyor. 17 bin taksi 34 bin olsa her şey halk lehine çözülür.Ama taksi plakası %50 değer kaybedecek ...

UBERİ yasakla,taksi sayısını artırma...bir yerde 16 milyonun faydası diğer tarafta belki de 3-5 binin varlığının değerinin düşme endişesi.

Bu kadar basit bir iyiliği yapmayan iradeden başka konularda(deprem vs.) dengeleri değiştirecek bir güçlü irade beklemek...
    İstanbul' da taksi problemi yoğun olarak avrupa yakasındaymış zaten. Metro + marmaray + metrobüs + otobüs + vapür + teleferik + tabanvay + kaykay + paten + bisiklet + hoverboard + sükûtur ile, istanbul avrupa yakasındaki bir yurt paydaşı seyahat hayatını idame ettirip, taski kullanmayarak bireysel protesto hakkını rahatlıkla kullanabilir. Ben olsam öyle yapardım.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Dolardaki barajın kapağı zaten tırmalanıyordu bu yeni enflasyon dalgası ile tutmak daha zor hale gelecek. 1 sene daha Doları böyle tutmalarının imkanı yok. Şu an Doları salsalar enflasyona vurucu etkisi 3 ay sonra etki etmeye başlıyor. Seçimi ertelemek demek seneye yüksek dolar yüksek enflasyonla girmek demek. Öyle ya da böyle şu an asgari ücret dolar bazında haketmediğimiz seviyede yüksek. Bu kadar yanlış yapıp bu kadar yüksek $ asgari ücret tüm ekonominin çarklarına zarar veriyor.
    Bundan sonra bear Bull İbrahim abinin dediği gibi ne tarafa dönersen dön kıçın Pala tarafında.

3.  Alıntı Originally Posted by kahırlı Yazıyı Oku
    99 depreminde bu ulkenin deprem bilinci yoktu, depreme hazirlik yapacak kaynagi da yoktu.

Pislik nedir biliyor musun? Pislik, Camlica'ya 300 milyon dolara cami dikerken Istanbul'da 93 okulun deprem riski var diye bugun kapatilmasidir. Saraylara, kosklere girmiyorum.

Pislik nedir biliyor musun? Rant icin 20 yilda ulkeyi betona bularken, geliyorum diyen bu felaketlere gozlerini kapatmak, kendi vatandasini kadere teslim etmektir.
    Cami yapmaya karşı değilim. Hatta millî görüşçü T. Karamollaoglu da karşı çıkıp sonra orada namaz kıldığın da cemaatten biri adama bak hem karşı çıkıyor hem gelmiş namaz kılıyor demiş. Camiler bom boş bir iki saf yokken cami yapmak bu ülkeye ultralükstur.

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    kısa vade benim gördüğüm seçimin ertelenmesi siyasi belirsizlik piyasada sıkıntı yarata bilir ,
    siyasiler bu konu hakkında konuşmalar yapıyor RTE ne diyeceği bekleniyor .
    ..
    ben seçimin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyordum, milyonlarca seçmen ikamet ettiği ilde bulunamıyor olacak seçim anında, nasıl organize edilir, adam maraş seçmeni ama mecburen izmire gelmiş durumda geçici de olsa, seçimde hangi ilin milletvekilini seçmiş olacak ? izmir mi maraş mı ?

lakin reis seçimin bir an evvel yapılmasında ısrarcıymış, mümkünse 14.mayıs, olmuyorsa 18.haziran.. muhalefet zaten hemen yapılsından yana, bi sorun kalmadı yani, seçim belirsizliği söz konusu olmayacak

5. fatih altaylı 1999 depreminden sonra yazdığı yazıda halkı suçlamış, devlette yada ecevit hkümetinde herhangi bi kusur yada sorumluluk bulmamış.. bugün tam tersine konuşuyor, tabii insanların fikirleri değişiyor zamanla, özellikle hangi partinin iktidar olduğuna bağlı olarak, dün ak dediğine bugüne kara diyor..
    Son düzenleme : KaraKemal; 19-02-2023 saat: 00:40.

6. Deniz hocama da sordum. Bu şartlarda cds ve ABD faizi en az %10 iken döviz borcu olanlar çoğunlukla borcunu ödeme yolunu tercih edebilir mi. Böyle bir durumda krizi öne çekebilir mi. Bunların seçimi biran evvel yapma nedeni bu gözüküyor.

7. Şahsi fikrim seçim ötelenirse gelmekte olan kriz nedeniyle akp nin bırakın seçimi kazanması barajı geçmesi bile ihtimal dahilinde.

8. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..... .............
    Son düzenleme : baddog; 19-02-2023 saat: 00:48.

Sayfa 511/1002 İlkİlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •