DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Dünya da toplam altın varlığı ne kadardır diye Google'a sordum.
Dünyadaki toplam altın varlığı yaklaşık 201.296 ton olarak tahmin edilmektedir ve bu miktar, her bir kenarı yaklaşık 21,7 metre olan bir küpe sığacak kadar büyüktür. Bunun yaklaşık 187 bin tonu madencilik yoluyla çıkarılmışken, geri kalan 57 bin ton civarındaki altın madenlerin içinde henüz çıkarılmayı beklemektedir.
Geçende yazdım, Türkiye'de bu konuda uzman olan biri, Türkiye'de yastık altında 5.000 ton altın olduğu tahmininde bulundu. Peki nüfus kaç de ki 90 Milyon kişi.
Peki Hindistan, 1.4 MİLYAR kişi, yastık altında olsun olsun 20.000 ton altın olsun. Ya Çin, orada nüfus 1.3 Milyar kişi, bi 20.000 ton da onlarda olsun.
Ya petrol zengini Arap'larda durum ne ? en az 3 kadın 8 kız çocuğu, onlarda yastık altı ne kadar dersiniz, kim bilir.
Demem o ki, yastık altı aslında bu 201 Ton altının yarısı kadar olmalı.
Gelelim yastık üstüne, sadece İstanbul Kapalıçarşıda 4.000 tane kuyumcu dükkanı var, diğer 80 vilayette kaç dükkan kimbilir, ya Hindistan, Çin, S.Arabistan, Dubai'de kaç dükkan.
Bunu neden sorgulama gereği duyduk ?
Altında fiyat tahmininde bulunanların tahminlerinin tümü bence palavra.
Daha toplamda dünya da ne kadar altın olduğu belli değil.
Diğer taraftan, altın onsu 1.800 dolarlardayken, tonunda 1 gr. 1.5 gr altın olan madenler maaliyet kurtarmadığı için çıkarılmazdı, şimdi ise Hintli madenciler o işlenen topraktaki solucanları dahi topluyor.
Kanada'daki madenlerde ons işleme maaliyeti olarak 2.265 usd. olduğu yazıyor. Bu hesaba kullanılan teknoloji, ekipman ve işçi ücreti dahil olmalı.
Sonuç olarak bu tahminlerde bulunanların tümü palavra atıyor, kimsenin bir şey bildiği yok, sadece bir realite var, ABD eğer isterse, altın fiyatını belli bir fiyata, onsu 20.000 dolara kadar çıkarabilir, neden ? çünkü bu durumda 8.000 ton altınına dokunmadan, altın varlığı teminatı ile hazine bonosu satıp, borçlarının büyük kısmını ödeyebiliyor.
Belki de fiziki altına dokunabilmiş son nesiliz kimbilir.
Ortalıkta bu kadar balon olduğu ve eninde sonunda bu balonların patladığında altında kalmamak adına oluşan aşırı talebin altında bu seviyeleri gösterdiğini düşünüyorum.
Her şey sıfırlandığında yine paranın değerini / arzını ayarlayacakları şey altın.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez...
"İşini kış tut, yaz çıkarsa bahtına"*"Ak dona gök yamalık vurulmaz"*"Topraktan geldik, toprağa gideceğiz; Mühim olan çamurlaşmamak"
Yilsonu dolar tahminiz varmi
Altin sanal olarak 130 kez satılmış,gumus 360 kez.yani her bir kilo gercek altin 130 kez kagit altin olarak satılmış,her 1 kilo gercek gumus 360 kez sanal olarak satılmış.son bes yıldır gumusde acik var uretilenden fazla tüketim var aradaki acik 5 yıldır antin k un tin işlerle kapatılıyor.madem üretim bu kadar ucuz ve kolay bu kadar sanal satışa neden ihtiyaç duyuluyor,neden gumuste yillik acik var.ben bu maliyet hesabı işini cozemiyorum
Yer İmleri