Sayfa 522/1044 İlkİlk ... 224224725125205215225235245325726221022 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bu durumda; ilk paylaştıklarımı verip, bunları almaları gerekiyor gibi...
    Ama hala yapmıyorlar ve iyice incelmiş olan balonlara üflemeye devam ediyorlar, bir noktada öyle bir şey olacak yada olmalı ki bankaları yükseltmeye mecbur kalsınlar, BBVA nın yapmayı taahhüt ettiği alım fiyatını yükseltmesi gibi malum 12.20 den verenin malını alırım dediğinde el mecbur hisse oraya gitmişti

BBVA nın Kasım ayında yapılan açıklama sonrası SPK dan hiç ses yok ama Kamu bankalarının Tahsisli sermaye artırım başvurusu tam 1 haftada onay aldı... daha önce bu kadar kısa sürede onay alan başvuru varsa bile ben bilmiyorum
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Selim, bir de bunlara bak istersen...

Dikkatli bakınca çok şer gördüğünü yukarıdaki açıklamalarından biliyoruz artık...

Bu hafta bitimine kadar süre var... Sonrası için geç kalınmış olabilir...

Emrin olur ne demek üstadım.
    Önce hanımın verdiği emir ve talimatları yerine getireyim de başıma dikilip "niye arazi oldun sen"" diye fırça yemeyeyim. En kısa sürede doncem.

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Emrin olur ne demek üstadım.
    Önce hanımın verdiği emir ve talimatları yerine getireyim de başıma dikilip "niye arazi oldun sen"" diye fırça yemeyeyim. En kısa sürede doncem.

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Estağfurullah Selim...

Emir olmaz, olsa olsa ricamız olur...

Müsait olunca bekliyoruz...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Babalar ellerindeki pahalı hisseleri satacak birilerini bulursa sıra bunlara öyle gelecek gibi, adamlar 3-5 hisseyle endeks yapmaktan bir türlü bıkmadılar... (:

Endeks belki de tarihinde hiç bu kadar sıkışmamıştır...!!!

Endeks yukarı gitmek istiyor ama şartlar elvermiyor. Mevsimsellik elvermiyor...!

Hep dediğim gibi bu hafta sonuna kadar bir karar vermeli artık. Daha fazla sıkışacak alanı kalmadı. Ya formasyonu iptal edip şekil değiştirecek, ya da bir yöne karar verecektir...

Ben mevsimsellik ve savaş durumundan dolayı yukarıya götürseler de orada satamayacaklarını bildikleri için babaların riske girmek istemeyeceklerini düşünüyorum. Eğer mal istiyorlarsa da bulunmaz nimet. Belki de bu nedenle uzun süredir süründürüp mal alma derdindeydiler...

Kolay satılabilecek hisselerden ufaktan almakta fayda var. Pala genelde tersini yapar...

Bu kadar zorlama ile düşmüyorsa babalar malda yakalandı ve devredemiyor olabilirler. Devredebilmiş olsaydılar, aşağıdan almak için bu ortam bulunmaz nimetti onlar için...!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Ama hala yapmıyorlar ve iyice incelmiş olan balonlara üflemeye devam ediyorlar, bir noktada öyle bir şey olacak yada olmalı ki bankaları yükseltmeye mecbur kalsınlar .....

BBVA nın Kasım ayında yapılan açıklama sonrası SPK dan hiç ses yok ama Kamu bankalarının Tahsisli sermaye artırım başvurusu tam 1 haftada onay aldı... daha önce bu kadar kısa sürede onay alan başvuru varsa bile ben bilmiyorum

Lütfü abime katılıyorum... Çünkü aslında bankalar; piyasanın domino etkisini yaratacak en önemli kurumlardır. Hatta açık açık şunu ifade etmek gerek. "Bankalar için en önemli sermaye güven dir" Para değil...

Ziraat..
    Üzerine söylenecek ne olabilir ki. Asırlık bir çınar bir dev.

Vakıfbank mesela...

Halkbank;

dikkat ettiyseniz büyüklük olarak ilk üç kamu bankası en önde.

Aktif büyüklük olarak sanırım ardından İş Bankası geliyor. Aslında bir bankadan daha fazlası. Tam anlamıyla dev bir holding. Daha doğru tanım belki de tröst. (Burdaki anlamı kötü manada değil sakın ha..!! )

Garanti
    Yapı Kredi
    Akbank
    Qnb (bizim gözbebeğimiz )
    Eximbank
    Denizbank

Aktif büyüklük sıralaması bu şekil devam ediyor sanırım..

Siz şimdi pandemi döneminde 4x- 5x hatta 10x olanları da var, yani abuk subuk şirketlerin yanında bu bankaların değerlemesinin doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet yükseltmek zorunda kalacaklar Çünkü buralardan bu fiyatlardan hiç kimse banka hisselerini elden çıkartmaz. Yaşanan enflasyon sebebiyle fiyatların artması dolayısıyla bunun doğru düzgün çalışan şirketlerin bilançolarında 2022 ve sonrasında yüksek karlar açıklamalarına sebep olacak. (Gerçi bu örnekte Dandan abi bana kızacak ama; ) Bakınız bir sene önceki EREGL fiyat ve verdiği temettü ile bu sene oluşan aktifi fiyat ile verdiği temettü.
    Değerli bir büyüğüm derdi ki :
    " Bir şirket; 1 TL lik hissesi karşılığında 1 TL kar açıklıyorsa o şirketin ederi 10 TL'dir (Borsa daki ederi )"
    Ha bu değerlemeyi bu sene yapmaz, sonraki sene yapmaz, belki üçüncü senede de yapmaz ama mutlaka kayıp olduğu dönemin sonunda ederine ulaşır. Diyeceksiniz ki o kadar süre kim bekleyecek. tabi bekleyemezseniz .....

Neyse biz genel geçer konulardan uzaklaşıp sizin sihirli tabloya bakarsak;

AKBNK, YKBNK;GARAN ve İSCTR öncü birlik olarak xbank ın nereye evrileceğinin ilk canlı örnekleri olarak önümüzde. Diplerini yapınca nasıl bir atak yaptıkları ortada. Bu kadar olumsuz havaya, ülkede rejim tartışmalarının yaşanmasına, globalde petrol ve enerji fiyatlarının yükselmesine, genel anlamda fiyat artışlarının yaşanmasına, bunca enflasyonist baskıya ve üzerine, sanılanın aksine 3 Dünya savaşı olacakmış gibi TV ekranlarında insanların kilitlenmesine sebep olacak Rusya - Ukrayna gerginliğine rağmen nerden baksanız %50 pirim yapmış ve makul süre içinde kalındığında bu primi katlayacaklarının da işaretleri var. Çünkü hepsinde ortak olarak görünen yükselişlerinden önce yaptıkları ilk zirveleri, tekrar geri toplamak için çokta fazla orada kalmayacaklarını gösteriyor. Tabi bu yükselişe çokta ayak uyduramamış bizim malum Kamu bankalarımız, HALKB ve VAKBN mız. Fiyat olarak buraları haketmiyorlar ama elden ne gelir. Bi yiğidin çıkıp savulun ulan demesini bekliyor. İşte o yüzden

Babalar ellerindeki pahalı hisseleri satacak birilerini bulursa sıra bunlara öyle gelecek gibi, adamlar 3-5 hisseyle endeks yapmaktan bir türlü bıkmadılar... (:
    Haklısın Lütfü abi. Babaların elleri dolu. Bunları kısa bir süre taşıyacak taşıyıcıları bulsalar, gidip diğerlerinin de işini görecekler. İşte bu yüzden dövizin pahalı olup burada bozdurulması ve TL ye dönüp bu hisseleri alması bekleniyor. Kim yapacaksa bu babayiğitliği; işte onu bekliyoruz. Babalarda sıkıldı. Çünkü paranın da bir maliyeti var artık. Hemde öyle böyle değil. Aslında kamu bankaları ucuz kredi verip yüksek faizle mevduat topluyor. Geçen gün, yani geçtiğimiz hafta içinde, Halkbankası'nda çalışan arkadaş bahsetmişti. Bizim bankadan kredi çekip özel bankalarda mevduat faizine yatanlar var diye. bir açıdan kamu bankalarının fiyatlamasının özel bankalar gibi olamamasının sebeblerindendir belki de. Piyasa en iyisini bilir. Neden diye sorgulamak anlamsız. Çünkü para onlarda.
    Neydi kural " altını olan kuralı koyar. "

SKBNK ise hiç bahsedemiyorum bile; bir anda kademesinde milyon lotlar varken aniden pata küte yükselip hemencecik çıktığı yere dönebilecek kadar güzel bir kıvamda. Bedelli sonrasını hazmetmeye çalışıyor. Uzun bir süre, hemde epeyce uzun bir süre pek yanaşılmaz gibime geliyor. Ama bu 1,50 yi göremez demek değil. çok büyük bir rakam değil belki ama aktif fiyatın 1,03 gibi olduğunu varsaysak bile %50 lik prim demek olur ki, az buz rakam değil.

eh bide geride çinli miz kaldı. O da zaten gözbebeğimiz bizim. Onun hikayesi bizim hikayemizle birlikte başlayacak. Meşhuuuuur Kanal İstanbul...

Bunun ne alakası var demeyiniz. Artık ülkeler silahlarla fethedilmiyor. Bakmayın siz Putin dayı nın yaptıklarına. Sendeki o petrol-doğalgaz olmasaydı görürdüm ben seni. Avrupa' ya diz çöktürmek o kadar kolay değil.

Bana kalırsa ki; kalmaz. Babalar mala bağlandı. eldeki malı devredecek biraderleri bekliyorlar. Varlık Fonu nu bu arada gözönünde bulundurmakta fayda var. Bu arada enflasyon sebebiyle devlet çaktırmadan gelecekte alacağı vergiyi de yükseltmiş oldu. Bu da bir sonraki seferde bütçede daha rahat bütçe açığı yapmasına vesile olacak.
    Nasıl oldu o iş derseniz onu da başka bir akşam anlatırım.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

6. Çok güzel ve açıklayıcı iki yazı/çalışma için teşekkürler, ellerinize sağlık, yazılar uzun olduğu için alıntı yapmadım (:

Bir ünlü düşünürün dediği gibi artık piyasa için sadece iyi dileklerimizi iletiyoruz malum piyasa işine geldiği gibi hareket ediyor

Tüm BİST Yatırımcılarının aldıkları riskin karşılığını almaları dileğiyle
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7. Bunun durumu da içler acısı mavi çizgi altında kapanışlar başlarsa hepten sıkıntı.

8. XBANK direniyor gözüküyor 1722 lik fibo altı haftalık kapanışlarda dikkatli olmak gerekir gibi.

Sayfa 522/1044 İlkİlk ... 224224725125205215225235245325726221022 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •