Originally Posted by
nosfecagri
Sn. Desperado, yurt dışında tekrar parasal genişleme ve hiper enflasyon oluşur ise çok ciddi ralli gelebilir. Başka senaryo zor gibi.
Ama şu an tüm birsalara bakar isek yine en ucuzu Türkiye malesef. Sebepleri muhtelif.
SM-N985F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tradingview.com/x/IdoZiRDZ/
(Dolar bazlı XU100 / Gelişmekte olan ülkeler endeksi) grafiği yukarıdaki gibi. Kasım rallisinde geldiğimiz zirvenin bile üzerindeyiz. Ne alaka, bu ülke son 1 ay çalkalandı, döviz krizi yaşadı. İhracatçı şirketler bile bir yerde şikayet etti ki, endeksin içinde sadece iç piyasaya çalışan zibil gibi şirket var. Bunlar bu ay neredeyse hiç iş yapamadı. Gelecek 6 ay nasıl olacağı belli değil. Bu durumda nasıl olurda U100, gelişmekte olan ülkeler endeksini yeniyor olabilir. 5 gün önce bu endekse göre tarihin en düşük seviyesindeyken bugün son 6 ayın en yüksek seviyelerinden birisine geldi. Bana çok gerçekçi gelmiyor.
15 Kasım günü dolar 9.80'li seviyelerdeyken ralli içinde 170 centi gördük. O gün döviz krizi daha tam başlamamıştı, bilançolar gelmişti ve çoğu muhteşemdi. Şu an ise önümüzdeki dönem bilançolar muamma, tekrar döviz krizi olacak mı muamma. Şu an bizim 15 Kasım ile aynı seviyelerde olmamız bana ters geliyor. Ha o gün kriz olmadan devam edeydik belki de 200 cente gidecektik bilemiyorum ama şu an yukarı gidecekse bile önce bir önümüzü görmemiz gerekir. İlla ralliye devam edelim modu olursa bu hafta, yabancılar noel tatilinden dönünce malı 170 centten alnımıza çakar gibi geliyor bana.
Ben ki, son 6 aydır longcuyum bugün pes ettim. Tüm hisseleri sattım, full dolara geçtim bugün. Gerekirse yukarıdan alırım ama bu kadar toz bulutu içinde 170 cent endeks bulmuşum kusura bakmayın biraz dışarıda izlerim ben. Sattığım hisselerin nerdeyse tamamı dolar bazında zirvelerdeler veya bu yılın zirvelerindeler. Doların düşmesi umrumda değil, ben full TL'deyken bile portföye hep dolar bazlı bakıyordum. TL bazlı kayıp olsa bile en öncelikli amacım dolar bazında kayıp olmaması.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri