Sayfa 530/1009 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    aslında çoğunluk ne bekliyorsa tersini yapmak lazım.
    Dışarıda trilyon dolarlar var..esasen dışarıyı takip etmek gerekir şeklinde düşünüyorum..Çapasız tekne gibiyiz..pek çok EM'de olduğu gibi..rüzgar nereye bizde oraya..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Burada kasırga canlı
    https://youtu.be/6EFh4p9gr9I
    Miami florida bitik sular altında

şekilsiniz ya
    Ne kadar itici, ne kadar antipatik (en hafif tabiri bu olmalı) bir klişe bitiriş...

İmza gibi...

Muhatabı da biz olmalıyız.

Tatsız...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Pazar gülmecesi...

Birinci sınıf geçirme bu olmalı...

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ne kadar itici, ne kadar antipatik (en hafif tabiri bu olmalı) bir klişe bitiriş...

İmza gibi...

Muhatabı da biz olmalıyız.

Tatsız...
    İmza kısmına yazsa hadi neyse de, mesajın altına eklediği için üzerine alınıyor insan.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Deutsche Bank CEO'su John Cryan, başçavuşun eşeği Schauble vb..

Hatta bende söyliyebilirim, ipleyen olmaz ama..

Bill Gross'un deyimiyle 2008'den sonra verdin bir kere finansal bir kaç doz ''methadon''..

Şimdi tek doz methadon (BOJ) yeter mi..yetmez bence..

Yok öyle kolayca kestim felan..sonra sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler..

Not: Methadone , (methadon), tıpta analjezik olarak ve narkotik bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir sentetik opioiddir. 1937'de Almanya'da geliştirilmiştir.

Tarih enterasan..Almanlar 1937'de hasbelkader buldular herhalde..
    Geri sar FED..geri sar..ama faizleri indirerek..

Yok öyle QE'leri sonlandırdım..sonrada faiz arttırdım..

Faizi arttırmasaydın belki idare ederdi 1-2 sene daha..

Artık ilave methadonlarda yetmemiş gözüküyor..

Şimdi resesyona gidiş zamanı..aşağıda gözüküyor..

US 10 yıllıklarla FED faizi arasındaki fark ne zaman düşmeye başlasa, ardından resesyon..

Er yada geç..fakat bu resesyon emsallerinden çok farklı olacak..

Bu durumda AB, Çin felan uçuşa geçer artık..

Euro, Yen ve Chf'ye büyük iş düşüyor..ama çaktırmadan..

Yok Koreydi, yok taper'di...

YTD..........

Kim Jong Un hidrojen bombası için parti verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, bir hafta önce ülkenin en büyük nükleer bombasını üreten nükleer bilim adamları, üst düzey askeri yetkilileri ve teknisyenleri kutlamak için büyük bir kutlama gerçekleştirdi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/k...verdi-2005685/

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/i...lasti-2005711/

7. [QUOTE=enki;904008]Dolar şortcusu çok fazlada..birde acaba diyorum sentral bankerler ve saz arkadaşları doları habire basıp(değerini düşürerek), sisteme , kendilerine destek mi atıyorlar diyede düşünmeden edemiyorum..malum doların değerli olması globalde bir sürü sıkıntıya gebe..özellikle yukarıda bahsedilen gibi, belirli sıkıntılar oluşmaya başladı ise..

Malum birde ciddi dolar borçlusu EM'ler var..riskiz oluyorlar bu durumda..kazan-kazan..[/QUOTE

Evet sayın Enki, tahtaravalli gibi...Şimdi trend AB bölgesinden yana, beklentiler önceden satın alındığı için piyasa AB ye ait hiçbir olumsuz veriyi görmüyor. Malum TRENDLERı olaylardan bağımsız.. Bu parite seviyelerinden yakında AB bölgesi verilerinin bozulması bir 6 ay alır.. Trend tekrar döner. Goldiedeki beklentimi yazmıştım ve iddialı görmüştünüz. Trend güçlü fakat Fed 'e şahin bir başkan gelirse piyasayı terse döndürür. Fed nötr faizden bahsediyor, bu 2.1 enflasyonda yüzde 2 faiz demektir ki, şu anda 1.25 olan faizin 3 kere 0.25 faiz artırımı ile 2 seviyesine çıkarmasını bekliyorum..Enflasyon görülürse de tahviller satılır ki 10 yıllıklar 3 ü görebilir. Bu süreçte enflasyon görüldüğü için hem dolar hem goldie birlikte yükselir. Yahut da önce dolar sonra yükselir. Enflasyona rağmen Fedin faiz artıramadığını (diğer veriler kötü gelirse /stagflasyon) piyasa görürse goldieyi zor tutarlar..Selamlar..
    Son düzenleme : Ayan; 10-09-2017 saat: 21:07. Sebep: yanlış ifade

Sevgili Ayan, doğru söylüyorsunuz..bir trend var ve bu trend bu bugünden yarına bitmez..ancak olaya global açıdan bakıldığında global büyümenin motoru başta ABD ve sonra Çin dir..AB'nın bu konuda belli başlı bir gücü olmadığından, ABD ve ÇİN tıkanırsa AB nin de tıkanması çok uzun sürmez..hatta değerli Euro bile tüm hesapları altüst edebilir..fakat benim dikkatimi çeken JPY ve CHF'ninde Euro ile birlikte yükselmesidir..

ABD'ye gelince 2-10 yıllık getiri eğrisi şu an resesyon fiyatlıyor..yani piyasa uzun vadede enflasyonun yüksek çıkacağını bekleseydi, uzun vadelerde daha yüksek fiyatlama yapardı..örneğin ABD 10 yıllıklar şu an 2,05 te..sizin dediğiniz gibi FED 0,25 ten 3 faiz daha arttırsa faizi 2 olur ki, aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi fark kapandığıyla kalmaz birde negatife giderse, resesyon ciddi bir risk olmaya başlar..

Dolayısıyla, uzman değilim ama uzun vadeli bonolara bakınca FED'in arttırmak bir yana faiz düşürmesi gereklidir diye düşünüyorum..en azından tedbir açısından..yoksa ABD 10 yıllıkları zamanla FED faiz oranını yakalayacak..başka yolu yok gibi..

Mahfi Eğilmezden alıntı:

Merkez Bankası Getiri Eğrisini Niçin İzler?

Merkez Bankası nın enflasyonu ve enflasyon beklentilerini etkilemekte kullanabildiği faizler kısa vadeli faizlerdir. Bir başka ifadeyle Merkez Bankası nın elinde uzun vadeli borç enstrümanı yoktur. Bu durumda kısa vadeli faizlerini belirlerken piyasada oluşan uzun vadeli faizlere bakmak ve ona göre davranmak zorundadır. Merkez Bankası, getiri eğrisindeki gidişi izleyerek kısa vadeli faizleri artırarak ya da duruma göre düşürerek uzun vadeli faizlere ve dolayısıyla enflasyona etki yapma şansına sahiptir.
    Yani kısaca enflasyon zor gözüküyor..hatta ABD dahil, deflasyona girmeseler yeter..

Bir resesyonla yada bir şok durumunda deflasyon sarmalına girilecekse..bu durumda hem altın, hemde dolar güvenli liman olması bakımından birlikte yükselir diye düşünüyorum..saygılar..

YTD.....

Sayfa 530/1009 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •