Sayfa 531/1009 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Pek mutlu oldu Happy kardeşimiz...

Ne güzel.,

Galatasaray hakkında ben de iyi laflar duyunca öyle oluyorum.

Benimki taraftarlık.

Bedava...Karşılıksız.

Din iyidir de sevgili Happy, görüntüsü, uygulamalar, temsil edenler ve tek referansları ve eğitimleri din olanların son onbeşyılda yaptıkları düşünülecek olursa "pek iyi görüntü vermiyor"...

Birşeyler yanlış ama aynen biz Galatasaray taraftarlarının kulübün yaptıkları hataları seyretmesi gibi dindarlar da (dinciler konumuz dışında) sadece seyrediyor ve Erdoğan'a destek veriyorlar...

Bir nevi fenerde Aziz Beyin durumu gibi...
    ağabey seninle tarikata girelim.

2. [QUOTE=enki;907241]Sevgili Ayan, doğru söylüyorsunuz..bir trend var ve bu trend bu bugünden yarına bitmez..ancak olaya global açıdan bakıldığında global büyümenin motoru başta ABD ve sonra Çin dir..AB'nın bu konuda belli başlı bir gücü olmadığından, ABD ve ÇİN tıkanırsa AB nin de tıkanması çok uzun sürmez..hatta değerli Euro bile tüm hesapları altüst edebilir..fakat benim dikkatimi çeken JPY ve CHF'ninde Euro ile birlikte yükselmesidir..

ABD'ye gelince 2-10 yıllık getiri eğrisi şu an resesyon fiyatlıyor..yani piyasa uzun vadede enflasyonun yüksek çıkacağını bekleseydi, uzun vadelerde daha yüksek fiyatlama yapardı..örneğin ABD 10 yıllıklar şu an 2,05 te..sizin dediğiniz gibi FED 0,25 ten 3 faiz daha arttırsa faizi 2 olur ki, aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi fark kapandığıyla kalmaz birde negatife giderse, resesyon ciddi bir risk olmaya başlar..

Dolayısıyla, uzman değilim ama uzun vadeli bonolara bakınca FED'in arttırmak bir yana faiz düşürmesi gereklidir diye düşünüyorum..en azından tedbir açısından..yoksa ABD 10 yıllıkları zamanla FED faiz oranını yakalayacak..başka yolu yok gibi..

Mahfi Eğilmezden alıntı:

Yani kısaca enflasyon zor gözüküyor..hatta ABD dahil, deflasyona girmeseler yeter..

Sayın Enki, gelecek üç ay içinde kuvvetli bir enflasyon verisi bekliyorum. Gerekçesi ise ABD de , son çeyrekte ekonomin %3,tüketici harcamalarının %3.3 büyümüş olmasıdır. ev fiatlarında yüzde 25 artış var. Bu vergi indirimleri gerçekleşir ve kasırga etkileri ile manipule edilen DX deki panik salınım ters etki ile büyümeye ve harcamalara ve dahi stoklara etki yapacaktır. Yapılan sadece Trump üzerinden yapılan abartılı bir algı operasyonudur..(Stanley Fischer etkisi bile 1 baz oldu paritede) Beklentiler ve dolar trendi bu kadar ani değişemez, kaldı ki henüz 6. yılında olan bu trendin en az 2 yıl daha yolu var. 10 yıllık bonoların yüklü alımlarla faizde 2.05 lere gelndi. Unutmayalım ki bonoda ki alımlar FED faiz artıramaz söylemlerinden ziyade zayıf gelen son enflasyon verisi ile politik bir satın alma. Bahsi geçen global bir bono krizi , bonoların aşırı satımı ile olacaktır. Bono faizleri bir ok gibi fırlar kuvvetli bir enflasyon verisinde. Bakınız bakır , gümüş, petrol ve diğer emtialarda ki yukarı hareketlenmelere. Bu hem enflasyon oluşturur hemde global büyümenin yukarı evrilmesine işaret. Bu bakımdan Fed üyesi bayan Esterin dediklerine katılıyorum. Faiz artırma da geç kakıyorlar. Diğer üye Kaşkainin faiz artırmakla hata etmiş olabiliriz söylemini satın alarak çok abartmış olabilir piyasa.Paritede söylemler nasıl da değişiyor bir anda herkes hemen 1.25 - 1. 3.- 1.4 potada görmeye başladı. Biz buna ne tuzağı diyoruz.....Selamlar..
    Son düzenleme : Ayan; 10-09-2017 saat: 23:22. Sebep: yanlış kelime

3. Yalnız büyüklerim Küçüklerim
    Şimdi o bölgede
    500 yada 5900 yıldır her yıl kasırga oluyor zati
    Adam demiş kasırga bana komaz bnm adım tomaz
    Buraya medeniyet kurcam. Gidip kurmuş
    Her sene de 1 hafta yad ellerde konaklayip ev e geri doncem diyo yöre ahalisi
    Yani Adam bizzat kendi bunu derd etmiyo bu kadan
    Biz neye kafa yoruyok ku?
    Asıl kafa yorulcak şeyler
    Biz ne yapabiliriz olmalı
    Adamın kasirgadan sıkıntısı zate yok
    Yıllar evvelsi ne demiş
    Dolar bnm param ama sizin sorununuz
    Dünya o vakit uyanaymis ki
    Tüyo yu vermiş
    ilmigi kafanıza işte bele gecirecem deye
    Yani sırf bu lafa inat
    Dünyanın dolarize olmayı terk etmesi te ya o vakitten lazım gelirdi biraz gec kalınmış. Tüm dünyanın cebine kendi para birimini doldurtturup bi de o birim üstünden borclandirirsan her feyk i yirsin (yani borcu alan yer veren ne yiycek) . Istemesende. askerde Hec unutmam ilk derste komtan dediydi ki. Bi balık iskeleti gostertip eğer ana strateji yanlissa o iskelete bağlı ufak kemiklerde vardı tabi. İşte bu ufak kemikler Yanal strateciler yani hec fayda etmez o gün bnm baliktan nefret ettiğim gün oldu ne zmn balık görsem ifrit olurum askerlikte sıradan askeri birlik ha bendeki askeri okul felan değil. İmdi artık dolar oyunu var madem. Ya dünya birlik Dirlik olup karşıt para birimi oluşturup onla oynuycak hem içerde hem dolara karşı. Ya da dolar noolur abi ya muhabbeti

Az rahat anlasilsin not u:
    Balığın gidiş yönü , o ana strateci manası
    Yoksa her balıkta 3 assa beş yokari aynı kemik yapısı var

Yanlış anlaşılmasın notu:
    Eger birliğe üye değilsen
    Avro da aynı. Bu klasmanda. Aynı otun laciverti
    Son düzenleme : Moruk; 10-09-2017 saat: 23:44.

4. Gelecek üç ay içinde kuvvetli bir enflasyon verisi bekliyorum. Gerekçesi ise ABD de , son çeyrekte ekonomin %3,tüketici harcamalarının %3.3 büyümüş olmasıdır. ev fiatlarında yüzde 25 artış var. Bu vergi indirimleri gerçekleşir ve kasırga etkileri ile manipule edilen DX deki panik salınım ters etki ile büyümeye ve harcamalara ve dahi stoklara etki yapacaktır. Yapılan sadece Trump üzerinden yapılan abartılı bir algı operasyonudur..(Stanley Fischer etkisi bile 1 baz oldu paritede) Beklentiler ve dolar trendi bu kadar ani değişemez, kaldı ki henüz 6. yılında olan bu trendin en az 2 yıl daha yolu var. 10 yıllık bonoların yüklü alımlarla faizde 2.05 lere gelndi. Unutmayalım ki bonoda ki alımlar FED faiz artıramaz söylemlerinden ziyade zayıf gelen son enflasyon verisi ile politik bir satın alma. Bahsi geçen global bir bono krizi , bonoların aşırı satımı ile olacaktır. Bono faizleri bir ok gibi fırlar kuvvetli bir enflasyon verisinde. Bakınız bakır , gümüş, petrol ve diğer emtialarda ki yukarı hareketlenmelere. Bu hem enflasyon oluşturur hemde global büyümenin yukarı evrilmesine işaret. Bu bakımdan Fed üyesi bayan Esterin dediklerine katılıyorum. Faiz artırma da geç kakıyorlar. Diğer üye Kaşkainin faiz artırmakla hata etmiş olabiliriz söylemini satın alarak çok abartmış olabilir piyasa.Paritede söylemler nasıl da değişiyor bir anda herkes hemen 1.25 - 1. 3.- 1.4 potada görmeye başladı. Biz buna ne tuzağı diyoruz...

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın Enki, gelecek üç ay içinde kuvvetli bir enflasyon verisi bekliyorum. Gerekçesi ise ABD de , son çeyrekte ekonomin %3,tüketici harcamalarının %3.3 büyümüş olmasıdır. ev fiatlarında yüzde 25 artış var. Bu vergi indirimleri gerçekleşir ve kasırga etkileri ile manipule edilen DX deki panik salınım ters etki ile büyümeye ve harcamalara ve dahi stoklara etki yapacaktır. Yapılan sadece Trump üzerinden yapılan abartılı bir algı operasyonudur..(Stanley Fischer etkisi bile 1 baz oldu paritede) Beklentiler ve dolar trendi bu kadar ani değişemez, kaldı ki henüz 6. yılında olan bu trendin en az 2 yıl daha yolu var. 10 yıllık bonoların yüklü alımlarla faizde 2.05 lere gelndi. Unutmayalım ki bonoda ki alımlar FED faiz artıramaz söylemlerinden ziyade zayıf gelen son enflasyon verisi ile politik bir satın alma. Bahsi geçen global bir bono krizi , bonoların aşırı satımı ile olacaktır. Bono faizleri bir ok gibi fırlar kuvvetli bir enflasyon verisinde. Bakınız bakır , gümüş, petrol ve diğer emtialarda ki yukarı hareketlenmelere. Bu hem enflasyon oluşturur hemde global büyümenin yukarı evrilmesine işaret. Bu bakımdan Fed üyesi bayan Esterin dediklerine katılıyorum. Faiz artırma da geç kakıyorlar. Diğer üye Kaşkainin faiz artırmakla hata etmiş olabiliriz söylemini satın alarak çok abartmış olabilir piyasa.Paritede söylemler nasıl da değişiyor bir anda herkes hemen 1.25 - 1. 3.- 1.4 potada görmeye başladı. Biz buna ne tuzağı diyoruz.....Selamlar..
    Dolar trendi için güzel tesbitler..ancak Petrol'deki kasırga etkisini unutmamak lazım..diğer emtialardaki harekette sanki Çin manupulasyonu var gibi, ancak detay bilmediğimden fazla konuşmak yersiz olur..

Trump gazı gibi bahsettiğin faktörler geçici olabilir diye düşünüyorum..zaten bir bono krizi oluşacaksa yada ABD borsalarında ciddi bir düşüş vb..böylelikle çok borçlu dünyada resesyonun kapısı açılmış demektir..enflasyonu araki bulasın o zaman..AB'nin durumuda farklı değil esasen..deflasyona girmekten ödleri patlıyor..

Ancak gidişat belli..yada ben çok karamsarım..saygılar..

NOT: zaten petrolü yükselte, yükselte bu seviyeye anca getirdiler..kasırgalarda tuzu biberi oldu..serbest bıraksalar bohça gibi düşecek meret..
    Son düzenleme : enki; 11-09-2017 saat: 00:21.

Türkiye Maliye Sistemi SOS Vermeye Devam Ediyor

Tahakkuk Eden KDV'nin %35.7'si Tahsil Edilebildi

KDV'de yüzde 10 düz oran dönemine geçilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sayıları 1 milyona ulaşan mükellefte “düz oranlı flate rate KDV sistemine geçileceğini söyledi. Ağbal, üretim aşamasında KDV ödemelerinin sahte belge trafiğine yol açabildiğini belirterek, mükellefi belgelendirme külfetinden kurtarıp satıştan yüzde 10 KDV isteyeceklerini söyledi

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-...mine-gecilecek

Her türlü tahsilat kabiliyeti olan TC Maliyesi alacakları karşısında bir şey yapamadığını acizliğini itiraf ederken , bu UYANIKLAR acaba vatandaştan nasıl verdikleri borçları tahsil edecekler MERAK KONUSU YANİİ ...
    Son düzenleme : riko66; 11-09-2017 saat: 10:25.

Eyvah eyvah doğruysa ayvayı yiyebiliriz

Tutuklu Rüşvetçi Azeri İşadamının Dosyasında Sadece Halkbank Değil Başka Bankalarda Varmış

BAŞKA TÜRK BANKALARI DA VAR

Akbulut, aralarında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın da bulunduğu ek iddianamede diğer iddianamelerden farklı olarak yeni suçlamalar yer aldığını belirterek,Suçun işleyiş yöntemleri daha açık anlatılıyor. Bazı yeni kanıtlar konmuş. Bu kanıtların Türkiyede üstü kapatılan 17 Aralık soruşturmasından alındığını görüyoruz. Turkish bank 1 olarak bir banka adlandırılıyor anlaşılıyor ki bu işin içerisinde başka Türk bankaları da var şeklinde konuştu.

http://odatv.com/reza-zarrab-tahliye...109171200.html

8. EURUSD 1.20 yi aşağı kırmasına rağmen USDTRY 3.41 lerde kaldı.

Yüksek Faiz Düşük Kur politikasının sonu ekonomik intihardır. Daha yüksek faiz vermek zorunda kalınacak vampirlere kenelere.

Devletin kılcal damarları temizlenmemiş bence. Başbakan bugünkü konuşmasında güya FETÖ den temizlendi diyor ama bu politika "Yüksek Faiz Düşük Kur" devam ettiği sürece inandırıcı bulamıyorum.

Yüksek Faiz Düşük Kur politikasını uygulayarak İşsizliği patlatıp reisi zor durumda bırakacaklar. Sonra Meral Akşener i ön plana sürmek isteyecekler. İşsizlik zirve yaptığında iktidar değişir. Tüm dünyada böyle olmuştur.

Yüksek Faiz Düşük Kur politikası ekonomik intihardır!

Sayfa 531/1009 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •