Sayfa 532/997 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 4,249 - 4,256 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Faizsiz merkez bankacıları dövizsiz müdahale buldu

MERKEZ Bankası şimdi, vadesinde takası TL üzerinden kur farkı üzerinden yapılacak vadeli döviz satımı (non-deliverable forward) penceresi açacağını duyurdu.

“İsteyene vadeli döviz satacağım; ama vadede döviz vermek yok†tarzı bir döviz satış penceresi açıklayan bir merkez bankasına geçmişte, çoğunlukla sermaye kısıtları olan ekonomilerde rastlanıyordu. Parasının konvertibilitesi zayıf olan, sermaye kısıtları olan ülkelerde; hem kurun paralel pazarlarda (offshore) fazla değer kaybetmesine engel olmak için, hem de konvertibiliteye geçişte iyi bir araçtı bu.

Serbest kambiyo rejimi olan ve parası serbest dalgalanmada olan ülkelerde de yok değil; Brezilya ve Meksika’da kullanılıyor. Ancak Türkiye o koşullarda değil. Bunu kullanmak, geriye gitmek demek.

Uğur Gürses

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...buldu-40645161

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Elimizde var mı bi kanıt yüzde 25 enflasyon olduğuna dair ..ben de var ..8 sene önce dogalgaz metreküp fiyatı 1 TL Şimdi 1.20 TL. .elektrik faturam kendimi bildim bileli 120 TL .10 sene öncede 120 ödüyorum ...doğal gaz ki bana göre en önemli ailesi bütçesi kalemi ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    o zaman faizler inebilir sizin için sıkıntı olmamalı

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bahri bey tabiki sıkıntı olur ..zaten kime sorsak TL de durulur mu diyor etrafta..lakin öyle denildiği gibide 25 enflasyon yok yahut bu zamana kadar yoktu ..ama bazı verilerde var o bolgeler gecilirse yandım allah diyeceğimiz .misal benzin 2010 da benzin 3.87 imis şimdi 5.60 TL ..oda son zamlarla ..e işte demin yazdım dogalgaz vs..internet öyle haberleşme öyle ..2000 de dükkan açtım 100 TL lik faturalarım vardı şimdi 35 liraya her yöne dünya konuşuyorsun. Vsvsvsv. Syg

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bahri bey tabiki sıkıntı olur ..zaten kime sorsak TL de durulur mu diyor etrafta..lakin öyle denildiği gibide 25 enflasyon yok yahut bu zamana kadar yoktu ..ama bazı verilerde var o bolgeler gecilirse yandım allah diyeceğimiz .misal benzin 2010 da benzin 3.87 imis şimdi 5.60 TL ..oda son zamlarla ..e işte demin yazdım dogalgaz vs..internet öyle haberleşme öyle ..2000 de dükkan açtım 100 TL lik faturalarım vardı şimdi 35 liraya her yöne dünya konuşuyorsun. Vsvsvsv. Syg

artık devir internet devri ! 1000 dakikam var benim her seferinde en az 800 dk ziyan oluyor kullanmıyorum 1000 sms var güya 1 tane mesaj atmıyorum !ama interneti bol paket istersen ki lazım olan o !! işte o zaman öpüyorlar

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Farklı gelir gruplarının farklı enflasyon oranları olabiliyor ve enflasyondan etkilenme oranları ciddi anlamda değişebiliyor. Buna ek olarak ayda 50.000TL kazanan bir kişinin gıda enflasyonunun %25 olması pek umurunda olmaz zira gıdaya harcadığı 2000-3000TL gelirinin sadece %5idir, onu bu durum sadece %5x%25 = %1.25 oranında etkiler. Ancak geliri 1500TL olan bir asgari ücretlinin gıdaya harcadığı 500TL %25 zamlandığında bu etki %33*%25 = %8 civarında olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Farklı gelir gruplarının farklı enflasyon oranları olabiliyor ve enflasyondan etkilenme oranları ciddi anlamda değişebiliyor. Buna ek olarak ayda 50.000TL kazanan bir kişinin gıda enflasyonunun %25 olması pek umurunda olmaz zira gıdaya harcadığı 2000-3000TL gelirinin sadece %5idir, onu bu durum sadece %5x%25 = %1.25 oranında etkiler. Ancak geliri 1500TL olan bir asgari ücretlinin gıdaya harcadığı 500TL %25 zamlandığında bu etki %33*%25 = %8 civarında olur.
    İste bende onu diyorum turkiyedeki ortama gelir belli emekli asg, ucretli memur vb yiilardir cakma enflayonla kandiriliyor.
    ekmekbile %25 zamlandi yakinda 200 gr ekmegi ayni fiyata saticaklar neymis israf oluyormus bu islerde ordnaryus olmus adamlar zammi nasil aciklayacaklarini iyi biliyorlar .

2014 ten itibaren yillik bazda 6xx - 7xx - 8xx - 9xx lira olarak dogalgaz fatura degerlerim var benimde..

2017 de 9xx ise zaten %50 degismis bu yillarda...

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Elimizde var mı bi kanıt yüzde 25 enflasyon olduğuna dair ..ben de var ..8 sene önce dogalgaz metreküp fiyatı 1 TL Şimdi 1.20 TL. .elektrik faturam kendimi bildim bileli 120 TL .10 sene öncede 120 ödüyorum ...doğal gaz ki bana göre en önemli ailesi bütçesi kalemi ..
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Danismanlar dan bazilari iyi calisiyo sanki, kilif uydurma da basarilari var, olayi aciklama aslinda aciklamadan baska bisi gibi gosterme de cok iyiler.........

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    İste bende onu diyorum turkiyedeki ortama gelir belli emekli asg, ucretli memur vb yiilardir cakma enflayonla kandiriliyor.
    ekmekbile %25 zamlandi yakinda 200 gr ekmegi ayni fiyata saticaklar neymis israf oluyormus bu islerde ordnaryus olmus adamlar zammi nasil aciklayacaklarini iyi biliyorlar .
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 532/997 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •