Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 535/1014 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Ahmet bey alah aşkına İstanbuldaki trafik hangi metropolde var..

2 tane ara sokakta 2.5 saat geçirin..

avrupadan anodolu yakasına bir bayramda yakınızı ziyarete gitmek için 4-5 saat yolda geçirin ondan sonra görüşelim..

yurtdışında 15-20dklık hadi 1saatlik trafik maceralarınız ile istanbulu bir tutuyorsunuz..

istanbul özellikle son reina saldırısından sonra marka değeri sıfırlanmış bir şehirdir..

şuan istanbulda binlerce boş milyon dolarlık (kağıt üstünde) değerlemesi yapılan konutlardan geçilmiyor..

bu devran bir yerde çok acı bir şekilde kırılacak özellikle ataköy-zburnu sahilini incelemek gerek benim yaptığım basit bir hesapla sırf bu sahil şeridinde 3 bine yakın boş milyon dolarlık konut var..

türkiyedeki hiç bir milyoner(parayı havadan bulmadıysa) bunları almaz veya ticaret yapan kimseye bu salak menkülleri satamazsınız..

yabancı alırmı bilemiyorum.. alınsa hayalet gibi bomboş durmazdı heralde bu konutlar..

öteki orta sınıf lüks hayalet residence konutlardan bahsetmiyorum bile(beylikdüzü basın ekspres hattı vs..)

bence türkiyede gayrimenkul alınabilecek tek yer ege akdeniz hattıdır türkiyede başka yaşanacak bölge kalmadı..

size dediğim gibi gelin Antalya/kaştan size yer alalım hem çok değerlenecek hemde insan kalitesi çok yukarda ben istanbulda bile vegan restoran bulamaz iken kaşta bulabiliyorum mesela..

bence istanbul her açıdan ölü yatırımdır artık.. (kalabalık semtlerde dükkan vs alınabilir ancak konut kesinlikle alınmaz)

2. Yarın sabah 15,3 km yolu 1 saatte gidebilirsem şükür edeceğim,Maltepe - Ümraniye güzergahı,en az 5 farklı gidiş seçeneği var aşağı yukarı hepsi aynı. Not: Özel araçla 1 saat, toplu taşıma min 1,5 saattir.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Suriyelileri yerli kabul ediyoruz o zaman.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    suriyelilere kaç tane ev satılmış ?

bu soru doğru bir soru değil, zira tapu kanununa göre 1939 yılından veri TC sınırları içinde suriyelilerin gayrimenkul satın alması yasaklanmıştır.. yasaktır..

4.  Alıntı Originally Posted by kandyba01 Yazıyı Oku
    şuan istanbulda binlerce boş milyon dolarlık (kağıt üstünde) değerlemesi yapılan konutlardan geçilmiyor..

bu devran bir yerde çok acı bir şekilde kırılacak özellikle ataköy-zburnu sahilini incelemek gerek benim yaptığım basit bir hesapla sırf bu sahil şeridinde 3 bine yakın boş milyon dolarlık konut var..
    türkiye çapında markalı konutların toplama oranı %5, istanbul'da daha yüksek olabilir, diyelim ki %10
    istanbul'da hanehalkı sayısı 5 milyon dolayında olduğuna göre, markalı sitelerdeki konut sayısı 500 bin kadar olabilir, diyelim ki 50 bin satılamamış markalı konut olsun, toplam içinde nedir ki ? 3-5 boş site gördüm diye 'kriz var' diye hükme varılmaz..

mesela japonya'da şu an 8 milyon boş konut var, hiç duyuyor musun- japon emlak piyasası krizde vs

kriz olması için birincil kural- ortada bir borç olması lazımdır.. ya evleri satın alanların mortgage borcu olmalıdır (2008-abd) yada inşaat şirketlerinin kredi kullanarak inşa ettikleri evleri satamayıp tıkanması lazımdır (2011-ispanya).. şu an türkiye'de bu iki borç türü de mevcut değil, mortgage borcu %6 ($50 bn) takibe düşen oranı <%1 ile yer kürenin en düşüklerinden.. müteahhitler ise arsaya para ödemedikleri için (kat-karşılığı) ciddi bir borç taşımıyor..

bir kaç müteahhit sıkışır batar vs bunlar normal piyasadır, hesabını doğru yapamayan gider- onun boşluğunu hesabı doğru yapanlar doldurur.. şu an anadolu'dan bis sürü paralı tip gelip istanbul'da inşaat işine girmeye heves ediyor, çinliler bu sektöre girmek için fırsat kolluyor.. falan filan.. yanlış şehirde kriz bekliyorsunuz, gidin tokyo'da bekleyin

5. Emlakçı arkadaşımın bana söylediği "müteahhitlerin bir çoğu nakite sıkışmış durumda ve bankalar kredi vermiyor bunun üzerine tefecilere gidiyorlar". Satın alma niyetinde olanlar müteahhitin durumunu iyice araştırsınlar.

6.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Emlakçı arkadaşımın bana söylediği "müteahhitlerin bir çoğu nakite sıkışmış durumda ve bankalar kredi vermiyor bunun üzerine tefecilere gidiyorlar". Satın alma niyetinde olanlar müteahhitin durumunu iyice araştırsınlar.
    Bu fiyatlarla konut alabilecek bir kazanc yok.oyle bir gelirlerde artıs da yok. %50 damping yapsınlar nakit sıkışıklığı kalmaz.istanbul pahalıdır. Sitesi site olmyanı her bir konutu ile

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Emlakçı arkadaşımın bana söylediği "müteahhitlerin bir çoğu nakite sıkışmış durumda ve bankalar kredi vermiyor bunun üzerine tefecilere gidiyorlar". Satın alma niyetinde olanlar müteahhitin durumunu iyice araştırsınlar.
    Aynı duyumlar bende somut olarak var. Biri bana %25 faizle bir müteahhide ki site yapıyormuş bu müteahhit ipotek karşılığı para verip vermiyeceğimi sordu. Hay hay dedim zaten çok seviyorum betoncuları , ben tefeci değilim ki ,maksat yardım olsun faizsiz veririm dedim ne olacak !...
    Tabi ki şaka, değil müteahhit`e %25 ile para vermek %100 ile istese vermem `bu milletin anasını sinkaf edeceğiz` diyen hainlerin olduğu camia benim için yok hükmündedir. Neyse benim demem o ki en azından 3-5 sene sakın ama sakın bitmiş , kat mülkiyet tapusu hazır beton dışında hiç bir betoncuya güvenip projeden beton alınmaz, sonra çok pişman olunabilir. Şimdi göreceğiz bakalım kim kimin anasını sinkaf ediyormuş...

8. Bu konu malum zihniyete direnisin eylem bicimi oldu.

Cok da iyi oldu, gorelim bakalim kim kimin...?

Sayfa 535/1014 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •