Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 538/1002 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,297 - 4,304 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Sizin beşiktasta şişlide takip ettiginiz ilanlarin artmamasi normal.
    Cünku son 5 6 senedir 15 yil sonra gelecek konut fiyatlarindan ev satmya calisiyorlar.
    Şahsi arkadasim 2700 lira kira ile gayrettepe de kaliyor ama evin satiş ilani 1.5 milyon !........

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Şunu hiç düşündün mü? Evin satılık fiyatı 1,5 milyon diyen mal sahibi ya da emlakçı zaten evi satmak istiyor mudur? Amaç kira artışında mız mız yapacak çok Zeki arkadaşa, “kardeş 1,5 milyonluk evde oturuyorsun, %10 kira artışına laf ediyorsun..ayıp yahu!!!!â€...demek olmasın...arkadaşın da 1,5 milyonluk evde “çok uygun†kirada oturduğu için kendini çok Zeki ve şanslı görüyordur.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Almanyanin parasi hicbir zaman rezerv para olmadi.

Sozkonusu ulke Amerika

Amerikanin parasi rezerv para dunyada herkes kullaniyor. Almanyanin parasini hickimse kullanmadi o zamanlar.

1929 u bilemem ama emin oldugum su. Bundan sonra parasal genisleme hep olacak cunku olmazsa amerikan ekonomisi batar.
    Amerika ile FED in para basması doların değeri arasında ne alaka var ki,benim bildiğim doların değerini FED in politikaları belirler,FED de özel bir banka, amerikayı neden umursasın

Amerika dolar kullanan ülkelerden sadece biri.Batarsa batsın dese FED ne olur .İsterlerse amerikanın canına okuma pahasına politikalarını değiştiriverir FED.Amerika ekonomisi batar lafı zaten içerik olarak yanlış ,batık olan bir şey tekrar nasıl batacak .

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şunu hiç düşündün mü? Evin satılık fiyatı 1,5 milyon diyen mal sahibi ya da emlakçı zaten evi satmak istiyor mudur? Amaç kira artışında mız mız yapacak çok Zeki arkadaşa, “kardeş 1,5 milyonluk evde oturuyorsun, %10 kira artışına laf ediyorsun..ayıp yahu!!!!â€...demek olmasın...arkadaşın da 1,5 milyonluk evde “çok uygun†kirada oturduğu için kendini çok Zeki ve şanslı görüyordur.
    Bir eve kac para istendiginin zerre kadar bir onemi yok

Onemli olsan gercekten kactan satilmistir gercek fiyat odur

Insanlar sahibinden.com i acip ooo fiyatlar ucmus demesi cok komik. O gercek fiyat degil

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Amerika ile FED in para basması doların değeri arasında ne alaka var ki,benim bildiğim doların değerini FED in politikaları belirler,FED de özel bir banka, amerikayı neden umursasın

Amerika dolar kullanan ülkelerden sadece biri.Batarsa batsın dese FED ne olur .İsterlerse amerikanın canına okuma pahasına politikalarını değiştiriverir FED.Amerika ekonomisi batar lafı zaten içerik olarak yanlış ,batık olan bir şey tekrar nasıl batacak .
    Bu sorulari bana degil, para basildikca dolarin degerinin dusecegini ve enflasyonun eski Almanyadaki gibi patlayacagini zannedenlere sor.

Ben tersini savunuyorum yani arada bir alaka yok. FED istedigi kadar dolar bassin dolarin degeri dusmez. Faiz cikmaz enflasyon artmaz.

Parasal genisleme sonsuza gitsin yine dolarin degeri dusmez. Sistem boyle kurulmus.

Ama su var.

Ne kadar cok dolar basilirsa, dolar basamayan ulkelerin hepsi fakirlesir.

Tam mason sistemi. Nasil olsa sistemi dunyada anlayan cok cok ufak bir azinlik var bas gitsin paralari.

1929 u bilemem dendi mi bugünler anlaşılamaz.Araştırılınca çok ama çok büyük benzerlikler olduğu görülecektir.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu sorulari bana degil, para basildikca dolarin degerinin dusecegini ve enflasyonun eski Almanyadaki gibi patlayacagini zannedenlere sor.

Ben tersini savunuyorum yani arada bir alaka yok. FED istedigi kadar dolar bassin dolarin degeri dusmez. Faiz cikmaz enflasyon artmaz.

Parasal genisleme sonsuza gitsin yine dolarin degeri dusmez. Sistem boyle kurulmus.

Ama su var.

Tam mason sistemi. Nasil olsa sistemi dunyada anlayan cok cok ufak bir azinlik var bas gitsin paralari.
    Peki diyelim çin gibi bir ülke dolar basamadığından zora düştü elindeki 2.5 trilyonluk amerikan tahvillerini piyasada satmaya kalktı dolar ne hale gelir.

Millet zannediyor ki FED oturmuş millete para dağıtıyor ,FED batık bankaların bilançolarının ne halde olduğu anlaşılmasın diye çöp tahviller,batık mortgage kağıtları şu bu ne varsa alıyor yerine dolar veriyor görünüşte sistemi ve bankaları kurtarıyor.Banka paraları ne yapıyor elbet kredi vermeye çalışmalı ama sorun şu ki artık kredi verecek kimse kalmadı.Her yer batık o yüzden sistem kitleniyor.FED in yaptığı ile çinin tahvil satışı bambaşka işler olur çin satışa bir başlarsa sistem tuzla buz olur.Çünkü artık amerikanın piyasaya sürdüğü uyduruk yeşil kağıtlarının alıcısı yok demektir.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Ama su var.

Peki bugün değil ama, mesela bu bilanço ile, dolar rezerv para olmaktan çıkarsa...ya da çıkmaya başlarsa...o zaman da ABD tüm dünyaya savaş ilan edip, ya dolar kullanmaya devam, ya sa atom bombası atarız mı diyecekler.

Hani mmt diyorlar ya, modern monetary theory...rezerv para, yani dolar, çok basılsa da enflasyon oluşmuyor...sadece varlık fiyatları şişiyor...ama dediğim gibi, rezerv para özelliği azalırsa dolar çöp haline gelebilir...bu da abd nin parçalanmasına kadar gidebilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 538/1002 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •