Rusya ham petrolün varilini 38 dolardan satıyorsa haliyle 60 dolar civarından satılan Texas ve Brent bundan darbe yiyecek.
Rusya ham petrolün varilini 38 dolardan satıyorsa haliyle 60 dolar civarından satılan Texas ve Brent bundan darbe yiyecek.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den veridim. 2.5 ayda %12 ye yakın kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Tamam ALARKO süper bir şirket. Böyle bir şirket borsada defter değerine oranla %42 gibi çok yüksek bir iskonto ile işlem görüyorsa, piyasa bu şirketi hakkıyla değerlemiyor demektir. Bu şirketin patronu ve hakim hissedarı ben olsam şirketi borsadaki kotasyondan çıkarıp özel şirket statüsüne geçerdim, böylece karın tamamı da bana ait olurdu ve borsadaki hissedarlarla paylaşmam gerekmezdi. Nasıl yaparım bunu? Piyasa değeri şu anda 977 milyon dolar, halka açıklık oranı %37. Borsada işlem gören kısmın değeri 360 milyon dolar. Bir şekilde bu finansmanı bulup borsadan toplayabildiğim kadar hisse toplar, toplayamadığım kısım için çağrı yapardım, böylece kotasyondan çıkardım. Olması gereken budur, madem piyasa şirketimin potansiyelini, verimini, karlılığını öngöremiyor, yaptığım yatırımlara tü kaka diyor, o zaman ben de kotasyondan çıkar özel şirket olurum. 360 milyon dolar böyle bir şirket için büyük para değil, bir an önce düğmeye basıp borsadan çıksınlar derim.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den veridim. 2.5 ayda %12 ye yakın kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Bu öneriyi İşbankası için uzun zamandır yapıyorum ama yönetimin bu yönde yol almaya niyeti yok. Hesap ortada. İşbankası, bünyesindeki parçaların değerlerinin toplamının çok altından işlem görüyor. Bana göre kelepir fiyattan işlem görüyor. Ama piyasa bir sürü nedenden dolayı bu şirketi hak ettiği değerlemeye tabi tutmuyor. Klasik holding iskontosu da eklenince ortaya ciddi bir iskonto çıkıyor. Bünyesindeki 136 şirketi yapılandırmalı bence, satılıp elden çıkarılacaklar ayıklanmalı, borsada kote edilecek olanlar seçilmeli, blok hisse satışı yapılacak olanlar belirlenmeli. Sadece bankacılık ve finans kolu tutulmalı diye düşünüyorum.
https://www.forbes.com.tr/para-yatir...fon-aciklamasi
TH adamlar aynı açıklamanın bazı kısımları önemli AA da yok Matrikste yok.Sen diyorsun ki İş bankasına bir el atın.
![]()
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
İşbankasının hisse yapısı kabaca şöyle:
%32 halka açık
%40 Munzam Sandık Vakfı
%28 Atatürk hissesi
An itibariyle Munzam Sandık ana hissedar. Ama halka açık olan kısım artı Atatürk hisseleri 32+28=%60 yapıyor. İşte bu kritik bir durum. Umarım Meclisten Atatürk hisseleri TVF ye devredilsin diye bir karar çıkmaz. Böyle olursa TVF borsadan hisse toplayıp %50.1 e ulaşabilir ve hakim ortak konumuna geçer, böylece TR nin en büyük özel bankası bir kamu bankasına dönüşmüş olur, tabi bünyesindeki 136 şirketle beraber.(tamamen hayal gücüne dayalı bir kurgudur)
Yer İmleri