Sayfa 546/1040 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 4,361 - 4,368 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Fiat Para arzi son hiz genislemeye devam ediyor.

Hiperenflasyona ve buyuk ABD Avrupa bankalarinin batisina hazir misiniz?

Dolarin ve diger tum kaydi fiat paralarin tuvalet kagidina donusecegi sureci gormeye hazir misiniz?

Ben kendi adima artik hazirim. Cekirdek citleyerek sonucu belli olan mactaki uzatmalari disaridan izliyorum ve sadece gulumsuyorum.

Unuttuğumuz bir şey var. Eğer Dolar çökerse altın /gram tl de çöker. ?...

2. Dolar ve tüm fiat paralar çökerse, dolar tl çökmez. bütün kağıt paralar çökerken dolar belki diğer kağıt paralara karşı değer kazanabilir.

dolar altına karşı çöker. bu sebeple altın alan her durumda enflasyona karşı korunmuş olacak. ama fiziki veya fiziki muadili olanlar sevinecek.

çünkü finansal sistemdeki borç miktarı 2 trilyon $ civarı. bonolar sapır sapır patlayınca merkez bankaları FED ECB BOJ COC BOE çılgınca fiat paralar basacaklar ve insanları dijital dolara euroya pounda yene geçin diye zorlayacaklar. ama insanlar da doğal olarak sınırlı fiziksel kıt varlıklara akın edecek.

bill gates boşuna bu kadar tarla ve tarım arsası almadı. abd de en büyük toptak ağası Maho Ağa artık aşıcı bill gates.

alabilen fiziki (veya fiziki karşığı kesin olan) altın gümüş platin alsın, alabilen tarım arsası ve tarla alsın. aşıcı bill ne yapıyorsa işi biliyor.

America s Biggest Owner Of Farmland Is Now Bill Gates (forbes.com)

Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Unuttuğumuz bir şey var. Eğer Dolar çökerse altın /gram tl de çöker. ?...

3. işin suyunu çıkardı ********ler 434 ne gün içi 441 hop 434 kumardan dolayısıyla borsadan ne farkı kaldı son bir aydır ons olarak az biraz kafayı kaldırsa bir takım kişilerce dolara basılıyor sonrası zaten ons olarakta gerileme oluyor hop güm neyse ytd

4. fiziki altın gümüş platin ve arsa uzun vadeli garanti kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır.

sanal alsat yapanlar altına gümüşe platine sakın bulaşmasınlar. işin içinde BIS COMEX LBMA BLACROCK JPMORGAN HSBC gibi sanal ortamı indirip kaldıran dalavereci üçkağıtçı sahtekar yatırım bankaları var. bunları sanalda yenemezsiniz. adamı susuz sabunsuz zikerler.

10 yıldır sanalda bunlara karşı kazanan görmedim.

ama fiziki altında da bekleyip kaybeden görmedim. fiziki altını alıp üstüne yatıp unutacaksın.

Alıntı Originally Posted by kapkankaan Yazıyı Oku
    işin suyunu çıkardı ********ler 434 ne gün içi 441 hop 434 kumardan dolayısıyla borsadan ne farkı kaldı son bir aydır ons olarak az biraz kafayı kaldırsa bir takım kişilerce dolara basılıyor sonrası zaten ons olarakta gerileme oluyor hop güm neyse ytd

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    fiziki altın gümüş platin ve arsa uzun vadeli garanti kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır.

sanal alsat yapanlar altına gümüşe platine sakın bulaşmasınlar. işin içinde BIS COMEX LBMA BLACROCK JPMORGAN HSBC gibi sanal ortamı indirip kaldıran dalavereci üçkağıtçı sahtekar yatırım bankaları var. bunları sanalda yenemezsiniz. adamı susuz sabunsuz zikerler.

10 yıldır sanalda bunlara karşı kazanan görmedim.

ama fiziki altında da bekleyip kaybeden görmedim. fiziki altını alıp üstüne yatıp unutacaksın.
    Fiyat değişmez ki,ben anlamadım fiziki alıp kazanan ama sanal alıp kaybeden bir senaryo nasıl olacak.Misal altının onsu 1840 dolar
    fiziki aldın mı bunu dolar tl paritesi ile çarpıp alıyorsun,GLDTR aldı mı da buna yakın bir fiyat oluyor,gram altın hesabı açsan da fiyat aynı ,kuyumcudan çeyrek altın alıp eve koysan da fiyat aynı.Ha banka batar paranı ödemez o durum elbet tartışma dışı.Ama fiyat arttı mı aynı yüzde ile dediğim altın fiyatları da aynı oranda artar,düşerse aynı oranda düşer.Teslimat riski dışında ,güven hissi dışında kazanç kayıp en azından günümüze kadar aynı oldu.Ha banka iflasları falan mümkün mü bak ciddi ciddi o konuda huylanmaya başladım o başka.

Ha al sat yapma işi kastediliyorsa şu ara dönem o dönem değil,altın gümüş platin alıp unutacaksın 2025 de bakacaksın portföye ne olmuş diye.O zamana kadar ne fırtınalar kopacak ,neler neler olacak,en iyi yatırım 4000 yıldır değerini koruyan şeyler ,anladınız siz onu.

7. fiziki altında saklama koşulları zor bir bilezik için insanları boğazlayanlar var fiziki altın ne bileyim zor ama asıl mesele dolarda yahu kasımdan beri günlük kamyon kamyon satıyola ne dolar varmış yahu bizde ee birazda dışardan geliyo deyolar kamyon kamyon getirip satıyola ozaman her gün kamyon kamyon dolar satılıyor sahi bu TL nerede borsada olamaz bir iki kamyon satışla borsa taştı bile faizde o zaman diyeceksiniz ama bir aylık kamyonlarla satılanlar yeterde artar bile ytd

8. 2 trilyon$ lık global türev ve bono pazarı domino gibi patlarsa, hava alma ihtimalin % kaç?

bugün ABD de bazı yatırım bankaları terste kalınca GME AMC NOK gibi penny stockları müşterileri adına onlara haber vermeden rastgele satmaya başladılar. hatta sonra $AG gibi gumus hisselerini kapattilar. hatta sonra $PLSV gibi ETF leri kapattilar.

sana bir uzmanlık sorusu. hesabında ETF in var veya Madenci hissen var veya sanal altının var.

çalıştığın banka veya aracı kurum canı isterse sana haber vermeden izinsiz bunları satabilir mi?

bu sorunun cevabı çok önemli ne dediğimi anlaman için. imzaladığın sözleşmeleri iyi okuman lazım. yarın bankacına sor ve bankadan yazılı bir onay iste. eğer yazılı olarak hiçbir durumda ama hiçbir durumda sana haber vermeden işlem yapmama taahüdünü yazılı imzalı veriyorlarsa sanal altın etf hisse kesinlikle risksizdir. o zaman sorun yok. ama yazılı onay veremeyiz derlerse iyi düşünmek lazım.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fiyat değişmez ki,ben anlamadım fiziki alıp kazanan ama sanal alıp kaybeden bir senaryo nasıl olacak.Misal altının onsu 1840 dolar
    fiziki aldın mı bunu dolar tl paritesi ile çarpıp alıyorsun,GLDTR aldı mı da buna yakın bir fiyat oluyor,gram altın hesabı açsan da fiyat aynı ,kuyumcudan çeyrek altın alıp eve koysan da fiyat aynı.Ha banka batar paranı ödemez o durum elbet tartışma dışı.Ama fiyat arttı mı aynı yüzde ile dediğim altın fiyatları da aynı oranda artar,düşerse aynı oranda düşer.Teslimat riski dışında ,güven hissi dışında kazanç kayıp en azından günümüze kadar aynı oldu.Ha banka iflasları falan mümkün mü bak ciddi ciddi o konuda huylanmaya başladım o başka.

Sayfa 546/1040 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •