Sayfa 547/655 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 5236 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: AKBNK - Akbank T.A.Ş.

1. Bu karar kredi genişlemesi kararı ve bankalara ayrıca tüccara eşit mesafede teşvik olarak algılanırsa ,banka karları dibs ve menkul kıymet geliriyle yükselişe geçer deniyor, yüksek faizli ticari kredi kullanım oranlarının da düşük seviyelerde olduğunu yazan sektörü bilenler var , ordan aşırı bankacılık karlarında azalma beklemiyoruz kayıp riski yok diyorlar , gelirler artacak diyorlar . 1.8 üstü katsayılı krediler tam net oransal hesaplanınca tablo net görülecektir. Ciddi teşvik yasası olarak yorumlanıyor. YTD.

Açığa çıkan kredi karşışıkları ile ciddi miktarda tahvil veya hisse seneti satın alınırsa bunlarla edilenkar bir gelir , kısa vafeli düşük faizli krediler veev kredilerine dönğk kolayların artması mümkünse faizin düşmesiyle de kredi muslukları iyice açılarak bğyğme ciddi teşvik edilmiş oluyor , Bu işten öteye bu sene eylül ekim kasım aralık 3800-4500 puanlara doğru bist rallisine de dönüşebilecek bir ekonomik genleşme konforu mu yaşanacak piyasalarda..

Pazartesi , salı yarı sert biz piyasa aptalları bu işi anlamadık havasında silkeleme de olabilir ve haftayı 3200 puan üstü kaparsak , gidişat gayet net ve olumlu SP açısından ...günlük satışların artık hiç bir anlamı yok, haftalıklar oldukça yeşil ve yeşil yeşil devam edecek anlaşılan YTD...
    Son düzenleme : Deniz Ali; 21-08-2022 saat: 11:27.

2. Ben amatör bir yatırımcıyım çok bilgim yok ama, bundan bankalar olumsuz etkilenir. Krediler düşer. Yüksek KKM toplayabilmiş bankaların eli biraz daha rahat olabilir. Bir banka KKM hesplarına %17 faiz ödeyecek, %18,5-19 aralığından 10 yıllık ev kredisi dağıtacak. KKm'ler 3 aylık vadeli, ev kredisi 10 yıllık. Enflasyon %100'den fazla. Deli mi ya adam. %30'un üstü vermek istese %90 menkul kıymet karşılıklandıracak. Döviz hesaplarını KKM'ye dönüştürme çabaları devam edecek. 20 milyar dolar dışında çözülme olmuyor. Güvenmiyor vatandaş. Hisse senet yatırımcıları desen, tahminen çoğu aracı kurumlardadır. Trade eden bir yatırımcı benim gibi bankadan yapıyorsa al-sat makasını epey yüksek tutmak zorunda. Ara sıra al-sat yaptığım halde yüksek komisyon canımı yakıyor. Ben bile bir aracı kuruma geçmeyi düşünüyorum. Velhasıl menkul kıymet karşılıklandırması zor olacaktır. Doğal olarak banka kredi vermez ve karları düşer. Ne kadar düşer bilemem.
    Karşı taraf açısından ise, bu faizlerden herkes kredi kullanmak ister. Benim gibi duygusal korkuları olanlar dışında. Gayrı menkul fiyatları aya doğru gidiyor. Ardında bu enflasyon olduğu müddetçe balon çok çabuk sönüyor.Ticari krediler sürmek zorunda. Resesyon veya yavaşlama riski var. ( Gerçi fikrimce; yüksek oranlı bir kur krizi yaşamazsak, üretim yavaşlamaz. Türkiye'nin yakın tedarik noktası olması ve Çin'in ipinin çekilmeye çalışılması, bizi rahatlatır. AB'nin durumu biraz riski artırıyor. )
    Enflasyondan dolayı vatandaşın eline geçeni harcaması ve 20 yıldır ithal malı kullanmanım alışkanlığı veya alternatifin de azalması, üretimin yüksek miktarda dışa bağımlı olması, enerji fiyatlarının artması ve bağımlılığımız cari açık konusunu kontrol dışı bırakıyor. Bunu düşük kurla bahar ayları yaşarken, yerli üreticiyi kanalizasyona iterken düşünecektin. ''Paramız var ki ithal ediyoruz'',''ödenebiliyorsa cari açık sorun değildir'' yüksek zeka pırıltını gösterirken düşünecektin.
    Sonuçta Bankalar özel veya dış kökenli olsa da siyasete bağımlıdır. Hele şu anda ''otur: otur. Kalk:kalk düzeyinde. Dillendirilmeden.
    Gelelim bizim gibi banka yatırımcılarına. İki ucu keskin bıçak. her şey olabilir. Neden burdasın? Çünkü ucuzlar. 10 yıldır nereden-nereye geldiler. Yok etmeyi göze alamayacaklarına göre, rüzgarın daha fazla tersten esmeyeceğini umarak, iyi günlerin hayalini kuruyoruz. Durum budur.

3. Arkadaşım bankalar merkezden %13 faizle para çekiyor bileşikte %1-1.25 aylık faizle bile ev kredisi verse 10 sene vadeli dosya masrafı dahil %15 faiz dönüşü olmuyor. Bileşik faizler basitten fazla %18- 22 yakın vade önce faizi ödendiğin kısa dönüşten hesaplanır...ayrıca 10 sene içinde düşebilecek enflasyon ve faizler yüzünden ciddi kar da yazar. Enflasyon %10 merkez faizi %8 olursa müthiş karlar bileşikte o %1.25 faizde bile ortaya çıkar.

Banka para koysak 12 ay sonra net faiz alırız bileşik faiz yoktur.

Bankadan kredi çeksek 12 ay vadeli %-20 faizle 12 ay boyunca faiz öderiz , 12 ay sonra %20 faiz üstü borç ödendiğinden bileşik faiz ödemiş oluruz buna kesinlikle razıyız veya değilizdir şikayet edip başka kredi arayışına da girebiliriz , ama farklılığını da anlamak lazım )))

Resesyon bu sene için DÜNYADA resesyon %3.5 dünya büyürken hele iyice palavra olmaya cidden yakındır , kişisel fikrim değildir uzman görüşü ....Neticede hayali bir dünya ekonomik sert çöküşü ve resesyonu senaryosu özlemi içinde değilsek onu geçiniz , moodys ne diyor ona bakın Resesyon için sadece batılı ekonomilerde 2 çeyrek yavaşlama var ama 3 çeyrek toparlanacak data setleri onu işaret ediyor diyor. EKONOMİK resesyon için 10 şart varsa 1 tanesinin yarısı ehhh işte gerçekleşti sayılöaz ama o da yarım gerçekleşti nasıl olacak bu resesyon profesyonellerin %90 demeden de olacak bir iş değil bu ...

Güncelde karda bankalar.
    Düşen enflasyon ortamında ise net %10 üstü karda olacaklar kkm ile kredinin hiç bir alakası dönüşümü yok.
    %15 mevduat faizi ödeyip %25 ortalamayla kredü veren banka yine 50 milyat tl senelik karını eder .
    2023 senesinde karlar pek düşeceğe de benzemiyor bu açıdan devletten %12 , mevduat sahibinden %15 güzel maliyetleri var bankaların ve fonlama iştahı artacaktır da...

Dünyada resesyon gündemden kalmak üzere de kılıçdaroğlu dahil bankalara tefeci diyen %400 kar ediyorlar diyen çok. BU tür söylemler üzücü olduğu kadar düşündürücü bankalar tekil sahiplere ve tabana yayılmamış kar paylarına bütüncül sahip değiller. .reel sektöre dönük ucuz kredi imkanları genişletilmek istenirse bu bankalar üzerinden sağlanabilir veya bambaşka sistemler gündeme gelebilir.

İsimleri ezbere bilinen ve Büyük kısmı topluma malum olan dev bankalarımızın tl ve yp cinsinden aktifleri 500 milyar tl ile 1 trilyon tl eşdeğeri dersek ....özetle 1000 milyar tl arası çoğu da %5 -10 net kar marjını yakalacaklar bu senelerde devamlılık görünüyor... kar / aktif sürekliliği net ortada ....2 milyar dolar üstünü oransal olarak tarihlerinde ilk kez yakalamışlar ama aktifleri de ciddi oranda büyümüştür.1 milyar dolar karlılığa dönüş de pek yakın vade mümkün görünmüyor.

Bir ülkede bankalara %400 kar ediyorlar bunlar diye şikayet edilirse , o bankalar için... vay be Te... tebliğ.... tebliğ ...geldi amanın ya batcaz mı diye satana da enayi derler çünkü o bankalar dolar bazında tarihi diplerinin %25-50 altındalar ve kar odaklı amansız idarelere sahipler hem rekor kır hem süründürsün seni spek oğlu hem de medya algısı ile yatırımcıları bir güzel silkele

boş verin bu işleri 15 tl -20 tl geçince ne zaman 30 tl olur onu konuşuruz. Thy risksiz süper iyi şirket bankalar riskli vasat ve kötü şirket bana bu palavrayı yediremezler ama yarın güzel alttan maliyet imkanı verecekse uzun vadeli almak isteyen alır. YTD.
    Son düzenleme : Deniz Ali; 21-08-2022 saat: 20:08.

Alıntı; faizin düşmesiyle de kredi muslukları iyice açılarak bğyğme ciddi teşvik edilmiş oluyor , Bu işten öteye bu sene eylül ekim kasım a muhtenelralık 3800-4500 puanlara doğru bist rallisine de dönüşebilecek bir ekonomik genleşme konforu mu yaşanacak piyasalarda..

Sayın deniz ali son fayiz düşüşünün ekonomide büyümenin teşviki anlamına gelecegi ve borsamıza yansıması ile olabilecek öngörünüz bencede çok dogru 4500 ler mümkünolabilir. Bu arada eregliyi terkedip, akbankamı döndün? Ben eregliyi terkedeli çok oldu ama eregliden ben halen umutluyum. Hatta 8 Ti temettü beklent,m var.Bir formda iyibar sahibi olmak için bilgi sahibi olmak yeterli ama ereglide itibar için birilerine selam saygı ve itaatde, kusursuz olmak gerekiyor idi Şimdi o birileri ve ereglideki tayfa dagıldı Sayın REX haklı çıktı ve ereglide bence baş köşede.Bu kısa dedikodu içinde hoşgörü rica ediyorum.

5. Uzun vade %40 eregli hissem cepte... satılmayacak hisse temmuz dipten portföyü yeniledim ve 35-28 düşüş zararını da çıkarttım nasip oldu işte bazen hep şansızlık da olmaz.

Orta vade portföyümde ise net son durum şu : %20 akbank %15 yapı kredi % 25 froto var , froto aynı zamanda uzun vade kağıdım. % 10 iş bankası vardı akbanka döndüm. Onu da. Holding almadım neticede banka ile fark da pek göremedim.
    Eregliden vazgeçmek GELECEĞİNDEN vazgeçmektir kardeş.
    %10 da nakit var ilaveten onu yazmayı unutmayım.

Seneye %80 üstü inşallah ereglide olucaz , hepimiz Erdemir severiz )))

6. Eregli ile 2023-2033 sıfır fire yürüyeceğim.
    %80 eregli %20 froto veya
    %70 eregli %30 froto ana fikrimdir.

Bankalara değer veririz ama BİLEŞİK büyümek için cebimde 1 milyar dolar yok ki banka satın alayım ve bana yönetim kurulu piyasa değerine denk kar payımı hemen her sene versin keşke param olsa da full banka temettüsünden istifade de edebilsem ve kar payımı full alabilseydim , aslında ana ortakların istisnai kar payı şartlarını da araştırmış değilim ne alırlar sıradan yatırımcıya göre ve %10 sınırı da garibime gidiyor bazen %30 neden değildir , ama temettü için tek adres VAR ismi E .....ile başlar

İtaat ,selam, saygı konusunda hem fikiriz, ben özgürlükçü ve ara sıra da aklıma eseni sakınmadan da söylemesini seven biriyim , ama yardımcı olmak istediğim, bir dünya insan olduğundan, az saygı ve kısmi itibar bana yeterliydi.

Hiç bir zaman forumun abisi olmak ve en saygın olmak için gayret etmedim bilgi , paylaşım ve stratejik bakış açıları artsın diye de mücadelemi ederim. Her ortamda her platforma her yerde...

Ben tek yanlı, fikirlere sadece korkutucu üslup ve kötümser bakışlara, karşı net eleştirelim ancak her iyimserin de hataları olur ve ben de çift yönlü beklentileri ifade etmediğim , Ereglide düşüş de olabilir , demediğim için, oradaki fiyat oynaklığında yanıldım ve üzgünüm bu konuda.

7.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Arkadaşım bankalar merkezden %13 faizle para çekiyor bileşikte %1-1.25 aylık faizle bile ev kredisi verse 10 sene vadeli dosya masrafı dahil %15 faiz dönüşü olmuyor. Bileşik faizler basitten fazla %18- 22 yakın vade önce faizi ödendiğin kısa dönüşten hesaplanır...ayrıca 10 sene içinde düşebilecek enflasyon ve faizler yüzünden ciddi kar da yazar. Enflasyon %10 merkez faizi %8 olursa müthiş karlar bileşikte o %1.25 faizde bile ortaya çıkar.

Banka para koysak 12 ay sonra net faiz alırız bileşik faiz yoktur.

Bankadan kredi çeksek 12 ay vadeli %-20 faizle 12 ay boyunca faiz öderiz , 12 ay sonra %20 faiz üstü borç ödendiğinden bileşik faiz ödemiş oluruz buna kesinlikle razıyız veya değilizdir şikayet edip başka kredi arayışına da girebiliriz , ama farklılığını da anlamak lazım )))

Resesyon bu sene için DÜNYADA resesyon %3.5 dünya büyürken hele iyice palavra olmaya cidden yakındır , kişisel fikrim değildir uzman görüşü ....Neticede hayali bir dünya ekonomik sert çöküşü ve resesyonu senaryosu özlemi içinde değilsek onu geçiniz , moodys ne diyor ona bakın Resesyon için sadece batılı ekonomilerde 2 çeyrek yavaşlama var ama 3 çeyrek toparlanacak data setleri onu işaret ediyor diyor. EKONOMİK resesyon için 10 şart varsa 1 tanesinin yarısı ehhh işte gerçekleşti sayılöaz ama o da yarım gerçekleşti nasıl olacak bu resesyon profesyonellerin %90 demeden de olacak bir iş değil bu ...

Güncelde karda bankalar.
    Düşen enflasyon ortamında ise net %10 üstü karda olacaklar kkm ile kredinin hiç bir alakası dönüşümü yok.
    %15 mevduat faizi ödeyip %25 ortalamayla kredü veren banka yine 50 milyat tl senelik karını eder .
    2023 senesinde karlar pek düşeceğe de benzemiyor bu açıdan devletten %12 , mevduat sahibinden %15 güzel maliyetleri var bankaların ve fonlama iştahı artacaktır da...

Dünyada resesyon gündemden kalmak üzere de kılıçdaroğlu dahil bankalara tefeci diyen %400 kar ediyorlar diyen çok. BU tür söylemler üzücü olduğu kadar düşündürücü bankalar tekil sahiplere ve tabana yayılmamış kar paylarına bütüncül sahip değiller. .reel sektöre dönük ucuz kredi imkanları genişletilmek istenirse bu bankalar üzerinden sağlanabilir veya bambaşka sistemler gündeme gelebilir.

İsimleri ezbere bilinen ve Büyük kısmı topluma malum olan dev bankalarımızın tl ve yp cinsinden aktifleri 500 milyar tl ile 1 trilyon tl eşdeğeri dersek ....özetle 1000 milyar tl arası çoğu da %5 -10 net kar marjını yakalacaklar bu senelerde devamlılık görünüyor... kar / aktif sürekliliği net ortada ....2 milyar dolar üstünü oransal olarak tarihlerinde ilk kez yakalamışlar ama aktifleri de ciddi oranda büyümüştür.1 milyar dolar karlılığa dönüş de pek yakın vade mümkün görünmüyor.

Bir ülkede bankalara %400 kar ediyorlar bunlar diye şikayet edilirse , o bankalar için... vay be Te... tebliğ.... tebliğ ...geldi amanın ya batcaz mı diye satana da enayi derler çünkü o bankalar dolar bazında tarihi diplerinin %25-50 altındalar ve kar odaklı amansız idarelere sahipler hem rekor kır hem süründürsün seni spek oğlu hem de medya algısı ile yatırımcıları bir güzel silkele

boş verin bu işleri 15 tl -20 tl geçince ne zaman 30 tl olur onu konuşuruz. Thy risksiz süper iyi şirket bankalar riskli vasat ve kötü şirket bana bu palavrayı yediremezler ama yarın güzel alttan maliyet imkanı verecekse uzun vadeli almak isteyen alır. YTD.
    Tüm bankaların Merkez bankasından çekebildiği para 160 milyar tl'lere kadar indi. Ama kullanılan kredi miktarı 2,5 trilyon civarı. Birincisi istedikleri kadar para alamıyorlar. Aldıkları para,kullanılan kredi miktarına göre çok az. Negatif faiz; öyle basit faizle,bileşik faizle karşılanacak bir oran değil.
    İkincisi KKM ile ilgisi var %30 faizden kredi kullandırması için %90 menkul değer karşılığı koymak zorunda. Ki bu durum mecburen düşük faizli devlet tahvillerini almak zorunda bırakacaktır bankalara. Ülkemiz için resesyon ihtimali düşük ama AB için resesyon riski var. Ama bu durum beni aşar. Zaman içinde yaşayarak göreceğiz.
    Bankalar %17 mevduat faizi ödüyorlardı KKM hesaplarında. Şimdi %22 faiz üzerinde kredi kullandırması %90 karşılık şartı oluyor.
    Bankaların karınını en çok artıran, enflasyona endeksli devlet tahvilleri.
    Sonuçta krediler azalabilir. Kar oranını ne kadar etkiler hesaplayamam. Ama düşme ihtimali var. Önümüzdeki günlerde bunun cevabını alırız. Sonuçta anlaşılması zor bir düzenleme.
    Diğer bir konu;ben Özellikle İŞC'de çok ,yapı kredi ye ve akbank'a para yatırmışım. 2 yıldır da bekliyorum. Senin yorumlarının gerçekleşmesi temennimdir. Olabilecek riskleri de söylemek foruma katkı sunar. Sonuçta uzun vadede bunların etkisi kalıcı olmayacaktır. Kısa vadeli düzeltme ihtimali olabilir. Şunu özellikle vurguluyorum. Bankaların, 3. ve 4. çeyrek karları 2. çeyrek karlarının üstünde olmayacağını düşünüyorum. Karlar da çok abartılmasın. Öz sermaye verimliliği rekor karlara rağmen %30. Enflasyon muhasebesine geçildiğinde, büyük ihtimal sermayeyi korumaktan öte bir durum oluşmayacak gibi görünüyor. Üstelik enflasyonun bu yıl içinde düşme değil, daha da yükselme riski var.

8. 5 ve 10 sene vadeli tahvil alımı faizleri pek düşük sayılmaz.
    Faizin %22 ile %30 arası kullandırılması haline eskiye göre ilave ve fazladan bir parasal karşılık ayırma mecburiyeti olmaz ise durum sanırım nötr + vaziyettedir .

İktisadi konularda tüm detayları ana mesleğim bu olmadığı için bilmiyorum, sabah değerli kalemleri okur borsa açılmadan buraya sağlıklı bilgileri koyarım.

Net bir kredi kullanım kolaylığı olacak havasında piyasa bunun dışında banka karlarını törpüleme amacında bir devlet politikamız asla var olmuş değil tersi var olmuş hep .

İhtiyatlıyız , getirisi götürüsü nedir , konuyu full %100 araştırıp anlamadan da hatalı bir öngörüde bulunmak yanlış olur.

Sayfa 547/655 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •