Sayfa 557/992 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 4,449 - 4,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by dublerakı Yazıyı Oku
    Sayın virtue,

Duygu durumunuz deval için böyle ise %50 TL %50 USD daha güvenilir olmaz mı?
    Dolar 3,80 lerden hareketlenmeye başlayınca 4,20 den dolar alımı için çok kararsız kalmış, sizin öneriniz gibi en azından yüzde 50 ile pozisyon yapayım diye karar vermiştim. Ancak belki de günlük gitmediğimden yapamadım.

Bir de 2001 den sonra 0,80 lerden 1,60 lara dolar tırmandığında 1,60 dan alıp çoooook uzun yıllar aynı seviyede kalınca benim bilinçaltımda bir tortu bırakmış olabilir.

Tabii o zaman ABD de parasal genişleme vardı. Bizim ülkeye dolar yağıyordu.

Şimdi durum farklı...

Para değerli, TC gelişmekte olan ülkelerden bile negatif ayrışıyor.
    ABD ile papaz olmuşuz.
    Hukuk, demokrasinin rafa kalktığı söyleniyor.
    Çoğunluk (yüzde 55 oranında-tarihi rekoru yüzde 60 mış) yüksek faizi elinin tersiyle itip (taksi plakası satıp ayda 26 bin TL kazanmak yerine 4 bine evet diyenler gibi) dolar alıyorlar.

Bak şimdi başka bir anım aklıma geldi...
    Yıl 1980 ler.
    Her yerde tefeci (banker) reklamları var. Ünlü sanatçı-futbolcular reklamlarında oynuyor.
    Hele biri Banker Kastelli...Sanırsınki MB gibi herkes güveniyor. Ankaragücüne sponsor olmuş.

Ben de 18 yaşındayım. 5-6 ay çalıştığımla aldığım 5-6 cumhuriyet altınım var.
    Adamlar her ay net yüzde 10 faiz veriyor.
    Toyuz ya. Kandık.
    Altınları bozdurup, "borsa" ismindeki bir bankere paramı yatırdım.
    Güya ne generaller, yüksek düzeyde bürokratlar paralarını bu bankere yatırıyormuş.
    İlk ay yüzde onluk faizi almışken bankerler bir bir battılar ve tüm para gitti.

Şimdi bu yüzde 25 yıllıkla aynı şeyi yaşayacak olmayalım?
    3,80 lerdeyken aynını yaşamadık mı?
    Tüm servetimizi bir ayda yarıya düşürmediler mi?
    Haram zıkkım olsun...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Fark atsa bile mazbata vericeklermi bide o var.
    O da var tabii.
    Mapushaneden bir FETÖ cü içeriden çıkmak için iftira atarsa ne olacak...
    Sonra milli güvenlik, beka vs. nedeniyle senden başkan olmaz derlerse kim ne yapabilir?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
    Döviz alımında KGV vergisini de ödedim bugün
    Vadesiz TL hesabından indiriliyor

4. Ankara odea kurumsal şubeyle görüştüm, sözleşmede stopajın 0% olacağı belirtiliyormuş. Enflasyon 21.25 üstünde olursa enflasyon + 3.75, aynı ve altında kalırsa 25%.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Dolar 3,80 lerden hareketlenmeye başlayınca 4,20 den dolar alımı için çok kararsız kalmış, sizin öneriniz gibi en azından yüzde 50 ile pozisyon yapayım diye karar vermiştim. Ancak belki de günlük gitmediğimden yapamadım.

Bir de 2001 den sonra 0,80 lerden 1,60 lara dolar tırmandığında 1,60 dan alıp çoooook uzun yıllar aynı seviyede kalınca benim bilinçaltımda bir tortu bırakmış olabilir.

Tabii o zaman ABD de parasal genişleme vardı. Bizim ülkeye dolar yağıyordu.

Şimdi durum farklı...

Para değerli, TC gelişmekte olan ülkelerden bile negatif ayrışıyor.
    ABD ile papaz olmuşuz.
    Hukuk, demokrasinin rafa kalktığı söyleniyor.
    Çoğunluk (yüzde 55 oranında-tarihi rekoru yüzde 60 mış) yüksek faizi elinin tersiyle itip (taksi plakası satıp ayda 26 bin TL kazanmak yerine 4 bine evet diyenler gibi) dolar alıyorlar.

Bak şimdi başka bir anım aklıma geldi...
    Yıl 1980 ler.
    Her yerde tefeci (banker) reklamları var. Ünlü sanatçı-futbolcular reklamlarında oynuyor.
    Hele biri Banker Kastelli...Sanırsınki MB gibi herkes güveniyor. Ankaragücüne sponsor olmuş.

Ben de 18 yaşındayım. 5-6 ay çalıştığımla aldığım 5-6 cumhuriyet altınım var.
    Adamlar her ay net yüzde 10 faiz veriyor.
    Toyuz ya. Kandık.
    Altınları bozdurup, "borsa" ismindeki bir bankere paramı yatırdım.
    Güya ne generaller, yüksek düzeyde bürokratlar paralarını bu bankere yatırıyormuş.
    İlk ay yüzde onluk faizi almışken bankerler bir bir battılar ve tüm para gitti.

Şimdi bu yüzde 25 yıllıkla aynı şeyi yaşayacak olmayalım?
    3,80 lerdeyken aynını yaşamadık mı?
    Tüm servetimizi bir ayda yarıya düşürmediler mi?
    Haram zıkkım olsun...
    Doğru tespitler.

Yapılması gereken abd ekonomisini çok yakından takip edip bir sonraki parasal genişlemeye dolarda yakalanmış olarak girmemek.
    Saygılar.

6. Ben olaya biraz farklı bakıyorum,İstanbul u muhalefet alsa ne yapabilirki?meclis çoğunluğu iktidarda,İçişleri bakanı bile görevden alabılır ve birçok yerde uygulandı,Rant derseniz hazine ,merkez bankası matbaa ellerinde.Bana göre bunlar merdivenin basamakları,bakınız orduya ne yapıldı,önce emekli albay,amiral,sonra görevdeki teğmen ve genel krb.bşk.Önce mühürsüz oylar,saat 23 de değişen Ankara seçimleri,atın Üsküdar ı geçmesi,sonuç ne olur bakınız tarihe hepsini görürüsünüz.Beim anlamadığım muhalefet buz gibi kazandığı seçim iptal ediliyor,herkes tepkisiz hatta mutlu ve umutlu.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Öğrenci iken ankaradan istanbula otobüs seçerken (ki gece giderdik) "risk alarak" doğudan gelen arabaları tercih ederdik.

Çünkü bunlar, gecenin bir saatinde alt kattan istanbula o koltuklar boş olarak gitmek zorunda idi ve yarı fiyatına yolcu alırlardı.

Şimdi olsa binmem.

Şoför 12 saattir belki yorgun ve uykusuz. Kışın yollar buzlu olabiliyordu. (Bir de dayanılmaz ayak kokusu oluyordu. Hele bir de en arkaya düşmüşseniz, yol hiç bitmez)

Bu anı nereden aklıma geldi diye kendi kendime sordum.

Sonra buldum.

Hala TL deyim. Doğu arabasına binmiş gibi korkuyorum 2. devalüasyondan.

Otobüs şarampole ne zaman uçacak diye uyumadan camdan dışarı bakıyorum...

Herkes İstanbul'u İmamoğlu alacak diye bekliyor.

Ya "aldırmazlarsa"...

O vakit, Dolar TL ne olur?
    Bunca olan bitene rağmen halen tamamen TL'de olmanız çok cesurca geldi bana. Tamamen dövizde olmak istememenizi de anlayabiliyorum ama en azından biraz sigorta yapmadan bu şekilde devam etmek gerçekten cesurca, umarım üzülmezsiniz.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Rasist bir banka
    paranın ırkı olmaz

Sayfa 557/992 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz