100 bin dolardı en son bildiğim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : bahad1r; 12-06-2018 saat: 16:42. Sebep: Ekleme
There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?
Arkadaşlar bir sorum olacak bir senaryo çizdim gerçeklik aramayın
ben şunu düşünüyorum seçim sonuçları beğenilmedi faizler çok hızlı arttı
mesela ilk anda 1 hafta boyunca %40 lari gördü biz marifetli hesap güneş hesap enpara vs deyiz
duruma göre %16-%18 arasındayız nasıl ve nereye kaçacağız olası bu büyük ve yüksek faiz oranlarından faydalanmak için
bu senaryoyu nasıl oluşturabilirz şimdiden teşekkürler
sevgili arkadaşım. nacizane 10 sene broker olarak çalıştım. %30 lara çıkıncaya kadar günlükte takılmakta fayda var. bu forumu takip edip 1-2 puanlık artışlarda banka değişiklikleri ile çözeriz. şuan %25 lerde olması gereken bir reel faizde olmamız lazımdı. ama biliyorsunuz siyasiler bu hale soktu sistemi. hızlı bir artış değil. olması gereken yere hızlı adımlarla gelmeye çalışıyor. dövizdeki bu fiyatlama enflasyonu kısa sürüde üfe de %30 lara çıkaracaktır. tek çözüm faiz artışı döviz girişi ve tasarruf. başka çözümü yoktur.
ytd
Aynen size katiliyorum.
1994 ve 2001 krizlerini yasadim.
Faizlerin tepe yaptigina inanildigi noktada baglayabildiginiz kadar uzun baglayacaksiniz.
Eurobondlarin en uzun vadelisini sececeksiniz.
Faiz, doviz tepe yapinca bist dip yapmis olur.
Dayanabiliyorsaniz hisse senedi alacaksiniz.
Zamanla yeni bir denge kurulacak.
Geride kalanlar hizli gidenlere yetisecek.
Uzun vadede hepsi biribirine yakinsayacak.
Biz de olmus olacagiz.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Primi ve faizi her halükarda alırsınız.
Dolar alırım diyen taraf müşteri ise
Şu andaki kuru 4.54 kabul edersek
90 gün sonra:
1-Dolar 4.40 ise =>
*Dolar piyasada 4.40 olduğu için banka size 4.54'ten satma opsiyonunu kullanır(Piyasaya 4.54'ten satmak yerine)
*Faiz + Prim + 99118 $ (450000/4,54) = 17919 + 7000 + 436119 (99118*4,40) = 461,038 TL
2-Dolar 4.60 ise =>
*Dolar piyasada 4.60 olduğu için banka size 4.54'e satma opsiyonunu kullanmaz (Piyasaya 4.60'a satmak daha karlı)
*Anapara + Faiz + Prim = 450000 + 17919 + 7000 = 474,919 TL
3-Dolar Al/Sat =>
*Bu işlemi yapmak yerine 4.54'ten dolar alıp 4.60'tan satmış olsak = 455,947 TL (+dolar mevduat yapılıp bir miktar daha arttırılabilir)
Yer İmleri