hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Diğer taraftan bakarsak usd bazlı olan çok tehlikeli . Tüm zamanların en dibinde . 2001 krizi 2008 krizi 2018 2020 pandemi ...
500 hissenin hiçbirinde böyle bir durum yok. Patronda salak olmadığına göre ,
2023 de %12.5 hisseyi 38 milyon usd ye wren house a sattı. Belkide ky kendini kandırıyor. Realite bilanço grafik hisseyi sattığı mıiktar.
Bakalım yaşayıp görülür 25 senedir olduğu gibi
Dolar bazlı en dipte olması benim için risk minimum demek, tabiki böyle düşünüp aldığım hisse 3.6 dan 2.8 e kadar düştü...
Wren House kimdir nedir arkasında kendi mi var bilmiyorum çokta umurunda değil...
Sözde yabancı hareketi bizim borsada çok anlam ifade etmiyor, uni credit 2.3 dan Ykbnk satmıştı 2021/2022 de hisse sonrasında nelere gitti, yada çok yüksek fiyata aldıkları bazı hisseler çok fena çakıldı...
O yüzden bıyıklı yabancı yada dışarıya kaçırdıkları paralarla borsada ne işler yapıyorlar Allah bilir...
Fiyatı katlamış hisseyi alana kadar dibe çakılmış hissede durmak bana daha güvenli geliyor, olay sadece dip olan grafik değil tabiki PD/dd de önemli,
Sonuç olarak Ağustosta 4.43 gördü satma gereği duymadım, beklemeye devam...
Aşık Veysel'in dediği gibi;
Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Bana ilginç geliyor bu dipte değil 25 sene önceninde aşağısında farklı birşey. Çok büyük zaman dilimi.
Dolar baskılı iken faiz en azından 10 puan düşürülmüşken hala en dipte kıvranması bir tek bana tuhaf geliyor.
Mesela ceo haziranda sunum yapıyor ilk 6 ay ciro 13 milyar son 6 ay 20 ile 23 milyar arası gelecek diyor. Neye istinaden bu olacak belli değil . Hadi oldu diyelim bunada fiyatlama yok.
Endeks zirvede buna zaten fiyatlama yok.
Mal taşıtmak için bilerek burda tutuyor bilerek bedelli yapıyor diye düşünüyorum . %20 bedelli artırımı yapacak en kısa zamanda.
8 cent değerlemesi ilginç olumlu şeyler olsada ayrışmaması enteresan.
Tersi olsaydı işler kötü ciro azalacak usd 60 lira faiz 60 olsa nasıl fiyatlayacaktı.
Usd bazlı tarihi dipte en ufak olumlu habere uçması lazımken endeks 100 puan versede düşsem diye bekliyor . Aleni mal dağıtıyor gibi geliyor
Hisse dolar bazlı diplerde evet, bu hisse elinde olan adam bu hisseyi dağıtmak istese önce yukarı sürer sonra şirketten olumlu üç beş haber yollatır, sonuçta bir hissede bir iş olacaksa patronsuz yada patrondan habersiz olmaz/olamaz, böyle dipte hisseyi hemde PD/dd 0.25 den dağıtmak mantıklı değil, ilk başta bu şekilde hisseye alıcı gelmez ancak benim gibi ölücüler gelir...
Bedelli yapar yapmaz bilemem ama geçen %1.000 evet yüzde BİN bedelli açıklaması yapan hisse borsa sürünürken %100 prim yaptı, bir ara bedelli açıklaması yapan hisseler tavan serisi yapıyordu borsada, yine bugün BIST 30 da dahil olan hissenin temel değerleri rezalet ötesi ama işte BIST 30 soktu tahtacısı, benzer şekilde adamlar malı fonlara itelemek için bir sürü dümen çeviriyorlar, bu arada Zoren Ağustosta Mscı dan çıktı, malı dağıtmak isteyen adam bunun tam tersi için gerekli hamleleri yapar...
Tahta ne olur bilmiyorum ama benim için beklemeye değer, ayrıca bende vakit bol...
Size birsey demiyorum sizin gibi herkes bekliyor zaten . Burdan mal dagitimi olmaz diyorsunuz mesela hisse 20 sene once 50 kurustu. Bu malı patron salakmi tasiyor ozaman 20 senedir.
Belki anz ye gore dip 2 lira bunuda bilemeyiz .
Msci dn cikarken soz verildigi icin tepeden malı teslim aldi 1 lira geri geldi 4.40 dn 3.30 . 3.30 db 4.40 a gitmesi icin %35 prim lazım . Bunuda yapmiyor muhtemelen endeks 12.500 13 blne gelince 4.20 leri gosterecek. Oda zorunlulukdan.
Iyi birseyler oluyorsa neden fiyatlamiyor . 6 ay once buraya yazmistim ne olacakda gidecek diye. Endeks 9200 zoren 3.50 lerdeydi . Faiz %50 idi .
Endeks 11.500 faiz %40 uzerine ceo nun ciromuz artack olayi basli basina bir beklenti cunku herkes ciro dusuruyor . Uzerine dorad satilmis borc rahatlamasi nakit akisi . Ama hisse 3.60 .
Bilincli 10 20 yildir mal tasitma var burda .
Izahla mumkun degil . Bedelli yapmasinin sebebide piyasa degeri artiyor ve para yatiran inada bindiriyor tasiyor . 2018 de 3 milyon tl ile zoren alan tanidigim var . Ölene kdr birakmam diyor . O gun 10 tane daire alirdi bugun o 10 daire 50 milyon oldu . Elindeki hisse 8 9 milyon .bedellilerde verdigi paralar haric
Yer İmleri