Sayfa 560/777 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    İlahi Lukas bu memlekette dolar mı riskli bir yatırımdır, yoksa TL varlıklar mı..
    )) doğru ..riskli derken şunu demek istedim ..alirsin 7 den duser 6.50 ye ..100.000 dolarda misal 50 000 zarardayim(zarar ettim değil ) ..ha 7 den girersin 7.50 olur ...bu bağlamda dedim ..ülkenin bu bilançosu ile tabiki riskli değil ....sozun özü einstein 'in bi cümlesi var ...en risksiz yatırımı yaptığını sananlar ,aslında en fazla risk grubundadır ...diye .."))) biz senin qt lı boj'lu em'li bilimsell yazılarını çözemedik..powerde goygoy yapıyor zannettik)) hatirlarsan sana sormuştum bi gun abi bu kadar yazıyorsun bu dolar yükseklerimi diye )

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    böylelerinin akıl hocası kankaları yeşil parkeli vardı.!!
    Bunları iyi morfinliyordu.!!
    Bağdat caddesindeki banka müdürlerinin kankası.!!
    Sonra aynen.!!
    Paralar TL mevduat ta pul oldu!!!
    Yeşil parkeli kayıplara karıştı.!!
    yeşil parkeli chucky en son dükkan almış kirasını yiyordu. eminim kafayı vuruyordur. en son 3,60 tan dolar bozmakla meşguldü.sonrasını kimse bilmiyor

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    geçte olsa anladık enki üstad ! lütfen grafik ve analizlerine devam edin bende acemi bir dolarcı sayılırım artık
    Yok estağfurullah..esasen yanılgımız hep geçmişle geleceği kıyaslamak..oysa değişmeyen tek şey değişim..bana kalırsa hatamız geçmişteki gibi Tl faizinin her zaman doları döveceği yönündeydi..kabaca dolar artarsa faizler de artar, o halde dolar yine kafasını kaldıramazdı..oysa bu kadar tasarruf eksikliği, bu kadar cari açık, borç vb. varken, dolar kıtlığı başladığında Tl'de faizler de artsa doların artışını karşılayamayacaktı zaten..fazla uzatmayayım, bunlar bu başlıkta yazıldı çizildi hep..

Ha bu arada hemen belirteyim, bu sürecin bu kadar kötü yönetileceği tahmin edilebilecek bir şey değildi..bunu kimse bilemezdi..
    Son düzenleme : enki; 30-08-2018 saat: 23:29.

Geçenlerde yine birisi mevduat topiğinde yok doların ömrü az kalmış, yok brics kendi paraları ile ticaret yapacakmış, yok seneye ECB faizleri arttırdığında doların tozunu attıracakmış, yok Trump çok tutarsız adam olduğundan doların içine edecekmiş diyordu..

Dayanamadım bunların hepsi züğürt avuntusu dedim..ondan sonra bir sürü laf edindim..ne nezaketimiz, ne başka bir şeyimiz kaldı..

Bahri bilir, ona da geçen aylarda ''gönlün öyle arzu ediyor'' diye biraz takılayım dedim, az daha dayağı yiyordum kendisinden..

Aman tövbe bir daha mevduatçıların işine karışmam..

Ha birde orda Dudu abi var..iyi niyetinden şüphem yok ama öngörülerinin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum..borsaya fazla methiyeler düzüyordu epeydir..bende kendisine ''kızgın yağlarda haşrolacaksın'' demiştim geçen seneler..şimdilerde oda kayıp..

5. CNBC - Trump says civilian government employees won't receive raises in 2019, citing budget strain

Trump, bütçe sıkıntısını gerekçe göstererek, 2019'da devlet memurlarına zam yapmayacağını söylemiş. 10 Ağustos'ta açıklanan ABD Tüfe'si, %2.9 idi.

---------

Ücretleri düşürmek için, dünya çapında bir teşkilat mı var? Kapitalist Enternasyonal gibi! Sloganı, "tüm ülkelerin işverenleri birleşin"!

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    CNBC - Trump says civilian government employees won't receive raises in 2019, citing budget strain

Trump, bütçe sıkıntısını gerekçe göstererek, 2019'da devlet memurlarına zam yapmayacağını söylemiş. 10 Ağustos'ta açıklanan ABD Tüfe'si, %2.9 idi.

---------

Ücretleri düşürmek için, dünya çapında bir teşkilat mı var? Kapitalist Enternasyonal gibi! Sloganı, "tüm ülkelerin işverenleri birleşin"!
    Şimdi Trump baktı gördü ki fiscal tedbirler yüzünden bütçe açığı ve dolayısıyla borçlar ciddi oranda artıyor..üstüne üstlük Türk borsa ve mevduatcıları dolar tuvalet kağıdı olacak diye yaygara koparıyor..ne yapsın garibim, bir tedbir alayım da sesleri kesilsin dedi herhalde..

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    )) doğru ..riskli derken şunu demek istedim ..alirsin 7 den duser 6.50 ye ..100.000 dolarda misal 50 000 zarardayim(zarar ettim değil ) ..ha 7 den girersin 7.50 olur ...bu bağlamda dedim ..ülkenin bu bilançosu ile tabiki riskli değil ....sozun özü einstein 'in bi cümlesi var ...en risksiz yatırımı yaptığını sananlar ,aslında en fazla risk grubundadır ...diye .."))) biz senin qt lı boj'lu em'li bilimsell yazılarını çözemedik..powerde goygoy yapıyor zannettik)) hatirlarsan sana sormuştum bi gun abi bu kadar yazıyorsun bu dolar yükseklerimi diye )
    Afedersiniz para puşta yakışır derler ya..para bizde olmadığına(Türkiye'de) göre, ben mecburen dışarıdaki puştları izliyorum diyeyim..

Ama ara sıra arkama da bakıyorum ha..

Alıntıdır;

Osmanlıda yeniçerilerin savaşta giydikleri ve kendilerini uzun gösteren başlıklara serpuş denirmiş, ve bu serpuşlar Bursa civarında yapılırmış.

Bir gün sefere çıkmak için 20 bin serpuşa ihtiyaç olmuş, hemen Bursaya haber gönderilmiş. fakat serpuş lafı Bursaya ulaşana kadar puşt'a dönmüş. Bursadaki komutan; lan ben bu kadar puşt'u nerden bulacam derken tam 20 bin puşt hazırlanmış ve istanbul'a doğru yola çıkmış.

Tabii istanbul'a haber; isyan çıktı Bursa'dan 20 bin asker geliyor diye ulaşmış. hemen yeniçeriler hazırlanmış ve bu puşt ların üzerine yürümüş. yolda karşılaşmışlar, durum anlaşılmış, herkes bir ohh çekmiş.

Yeniçerilerin komutanı madem buraya kadar geldiniz, takılın peşimize istanbul'a beraber gidelim, ordan da sefere çıkarız demiş. yeniçeriler önde, puşt lar arkada yola koyulmuşlar. ancak yeniçeriler durumdan rahatsız olmuş, her iki adımda bir dönüp arkalarına bakmaya başlamışlar.

Mehteran takımı işte bu şekilde doğmuştur, her iki adımdan sonra geriye döneceksin..

FED faiz arttırıyor..taper yapıyor..vergi indirimi vb..

ABD borsaları diğerlerinin aksine artıyor, rekorlar kırıyor..ABD 10 yıllıkları onca bütçe açığına rağmen güvenli liman olabiliyor..kısaca dolarlar ABD'ye akıyor..

Ancak DXY bir türlü aynı performansı sergiliyemiyor..

Sergilerse ne olur, bütün dolar şortcuları(borçluları) batarlar..verenlerde..

Ben ECB'nin kesebileceğine inanmamıştım ama meğer yanılmışım, kesebiliyorlarmış..artık Almanya zoruyla mı bilemiyorum..

Ancak yinede ısrarlıyım diyeyim, ya ECB Eylül'den sonra tahvil alımlarını 15 milyar Euro'ya indirdikten sonra, yada Ocak'ta tamamen bitirdikten sonra aşağıda en baştaki 3 ülke İspanya, İtalya, Potekiz iyot gibi ortalıkta kalacaklar tahminim..buna Yunanistan'da dahil..malum AB-IMF Yunanistan'dan elini eteğini çekti ( yatırım katagorisinde olmadığı için ECB Yunanistan tahvili alamadı)..

Neyse konu DXY..

Dolar şortcuları isteselerde, istemeselerde, önümüzdeki aylar Euro için çok önemli..

Ehh bu tabloya AB bankalarının EM'lerdeki çalkantıyla beraber onlara verdikleri borçları da ilave edlim..birde AB'nin zombi şirketlerini..izleyelim bakalım..

En basit, QE'yi sonlandıramıyoruz derlerse, normalde dolar lehine film kopar..

Son düzenleme : enki; 31-08-2018 saat: 02:24.

Sayfa 560/777 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •