Sayfa 560/563 İlkİlk ... 60460510550558559560561562 ... SonSon
Arama sonucu : 4500 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. 2 yıldır portöyümün en kötülerinden, hatta muhtemelen en kötüsü...
    Bakalım bunun acısını kaç senede çıkaracak?
    YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,117
    "Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST özelinde şu detayların bilincinde olmak çok önemli:

1- Katılımcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz, yeterli bilgiye sahip olmayan, tecrübesi olmayan yani kısaca cahil kesimdir.

2- Buradaki hisselerin pratik anlamda içsel getirisi yoktur.

3- Piyasa manipülasyona açıktır.

4- Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusudur.

5- Bu piyasada yatırımcılık konseptinin yeri yoktur.

6- Her daim coşku, korku ve açgözlülük ön plandadır."

bunların bilincinde olsak da başka nereye yatırım yapacağız...
    alanınız değil ama bu ülkede inancı nedeniyle faizle iştigal etmeyen bir kesim var. bunlar saçma sapan bir şekilde döviz ve altın almaktalar. öyle ki mesela banka ve benzeri kurumdan alış satış kutajları zaten bir kaç ay yükseliş kadar...
    bu durum sadece bizde dedeğil sizin de yazdığınız gibi osuruk koin çıkıp 3 dolara alıcı bulabiliyor. hoş bit coin de benim için aynıdır. aslı yok yaylasında 1500 koyunum var benim hikayesidir ve o saçmalığa yatırım yapan bir gün sıfırlanma olasılığını da düşünmek zorundadır. geçmişte kuveyt ,işgal edildiğinde benzer bir sıfırlanma olmuştu kuveyt dinarında sonradan düzeldi işgalden sonra, ama paranın değeri itibari olunca böyle olmakta...

Hisse senedinde daha önce okumuştum, yahudiler 2. dünya savaşında gerçekten yatırımlar yapmışlardı ama çoğu şirket savaşta iflas etmişti diye... soruyu tekrarlayalım ne yapacağız nasıl biriktirim yapacağız...

kendi adıma ALARK aldım ve bu dönemde de oğlum için biriktiriyorum aylık olarak. şirketin yatırımları gerçekten göz alıcı, halen enerjide ve önümüzdeki 5 yılda da dünyada önemli sera üreticisi olmaya çalışıyor ( Türkiyede 5000, Kazakistanda 5000 dönüm sera) ve diğer tarımsal faaliyetlere yatırım yapmaktai ama piyasa bunu görmüyor. şirket kendi hisselerinin halka açık kısımından ( sanırım % 5) alıp yakmak için çalışmalara başladı. yatırımlar nedeniyle bu yıl temettü ödemeyebilir ama bir şekilde temettü vermekte ... kendi hesapları ve bazı analistlerin çalışmaları sonucunda bir kaç yılda dolar bazlı değer artışı elzem gibi... al sat beceremeyen insanlar olarak ne yapmalıyız sahi...

kumar oynamıyorum sakince sizin başladığınız ama tamamlayamadığınız gibi yapı kredinin satılmasını bekliyoruz diyelim, tabii biz satış değil yatırımların bitmesini ve üretimin normalleşmesini bekliyoruz. bu arada bütün senetler pul olursa yapabileceğimiz bir şey yok...

dünyada öyle veya böyle fiyatların beklentilere ulaşmadığı bir dönem var mı? mesela benim örneğimde su içinde 1-2 milyar dolarlık mal varığına sahip ve 1 milyar dolarlık yatırım yapan şirket bir milyar dolardan daha aşağı fiyatlanıyor ise beklemez misiniz?"

sn TH nin topicine yazdığım mesaj... nasıl olsa artık yazmaya çizmeye mecal kalmadı...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,474
    Alark da hala açığa satan var !..

AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

4. Tovbekar abi bence Bitcoin ve bazı coinlere çok önyargılı olduğunu düşünüyorum. Bitcoin aslında gayet rüştünü ispatlamış bir para birimi. Bu saat itibari ile sıfırlanması için tüm dünyada eş zamanlı elektrik kesintisi gibi çok önemli bir olay olması gerekiyor. (GÜneş patlaması gibi).
    Bazı coinler ise aynı borsamızda işlem gören bankaların binlerce katı büyüklüğünde ve finansal işlem gerçekleştiriyor. Sanayi odaklı coinler bile mevcut. Aslında birçeşit global hisse senedi gibi de düşünülebilir. Yani içi boş değil. İçi boş olan var mı tabiki. Aynı bizim BIST de olduğu gibi.

Alarkonun durumuna gelecek olursak Alarkoya piyasadan para gelmesi bence imkansız. Çünkü ******** adi bir patron hissesi. Patron götürürse götürür. Yoksa böyle beklemeye devam. Bu hisseninin adil şartlarda bu fiyattta olması mümkün değil ama günün sonunda piyasa oyuncularının yüzüne bakmamasını anlıyorum çünkü karını paylaşmak istemeyen bir patron var. Buyursun turşusunu kursun.

Not: Coin alıp sattığım oldu şu an mevcut değil. Yatırımın önemli kısmı Alarkoda. Şu an tekrar yatırım yapıyor olsam Alarkoya elimi sürmem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,117
    sn ekserji
    coinler üzerinde benim inancım nedeniyle problem var, problem olmasa da sadece piyasa alıyor diye almam. bir değer ifade edeni var mı bilmem. sadece yazılım ve bu yazılım alınıp satılıyor. elektrik kesintisini bırakalım sistem bloke olsa kim alıp satacak... herkesin kararı kendisine ne diyelim...

Alarkta şanssız bir döneme denk geldik. sadece Alark açısından değil bir çok açıdan şanssız bir dönemdeyiz. ALARK ile ilgili Flamingolar bekliyordum ama bırakalım falamingoların gelmesini bizim tarla kuşları hatta serçeler bile tası tarağı toplayıp gitmek peşindeler... siz flamingo olsanız gelir miydiniz...
    kendi adıma bu ülkede yatırım yapacak isem elle tutulur gözle görünür yatırım yaparım. bir de ufku iyiolmalı yöneticilerin. mesela enerjilerde saçma sapan yatırım yapan firmaların patlamalarını bekledim ama sanırım biraz daha fazla zaman gerekiyor... bu ülkede ince eleyip sık dokumadan yatırım yapmak çok problem... Geçmişte kendi adıma bir yatırıma katılmıştım. ortaklar bu işin erbabı sayılırlardı. kağıt üzerinde her şey çok kolaydı ama batmıştık... ALARK yatırım hususunda yoğurdu üfleyerek yemişti geçmişte mesela enerji dağıtım ihalelerinde çok sıkı davranmışlardı. CENAL ise tam anlamıyla bir dönüm noktası olmuştu. kimbilir belki de CENALin yarısı bir yabancı fona satılıverir ya da parası varsa ALARKO holding alıverir . MERAM da hakeza öyle...
    Seralar ise şu dönemde yapılabilecek en iyi yatırım. Alatonlar da başka yatırıma tövbe etmişlerdir muhtemelen artık şirketin hisselerini satıp durmazlar.
    en kötü ihtimal temettü alırım kendi adıma...

6. Selam.
    İşte ayrıştığımız noktalar.

Bitcoin mesela 20 yıldır bloke olamıyor. Siber saldırı ile çözülemiyor. Bu nedenle rüştünü ispatlamış. Yazan arkadaş çok güzel yazmış.

Dijitalleşme dediğin çok önemli konu. Sdece bir yazılım gibi düşünmemek gerek. Ülkemizde bize sanayi devrimi oldu bitti gibi anlatılıyor. Aslında bitmiş birşey yok.

1. evre mekanizasyondu. bitti.
    2. evre elektrik ve seri üretimdi. bitti.
    3. evre otomasyon ve bilgisayarlaşma. bitti.
    4. evre dijitalleşme. Yaşıyoruz.
    5. endüstri 5.0 denebilir. Kısmen ve gelecekte yaşayacağız.

4. evre dijitalleşme iken Amerikada para teknoloji şirketlerinde dönerken coinlere boş demek yanlış olur. Orada gayet iyi işler yapılıyor.

Örneğin Akbank gibi bankalar veya uluslararası bankalar para transferinde coin bazlı teknolojiler kullanıyor.

TOGG gibi elektrikli arabalar cisimler arası haberleşmede coinleri kullanıyor. Coin şirketlerini. Birçeşit hisse gibi düşünmek gerek.

Bitcoin'in durumu ise diğerlerinden ayrışıyor. Dijital altın tarzı varlık olarak yer alıyor.

Dediğin gibi zibille boş coinde mevcut.

Bu bir teknolojidir ve reddetmemek gerek.

Alarkonun durum ise yatırım konusunda diyecek birşey yok ama patronun ucuz oyunları olduğu sürece dünyayı alsak yine kimse yüzüne bakmayacak. Piyasaya boşalttığı malın yarısını anca topladılar. Bu işi ise pahalıdan satıp ucuzdan alarak yaptılar. Hatta ileri gideyim şirketin mal toplaması kapalı kapılar ardında anlaşılan fiyata çekilerek yapıldı. SOnrasında geri düşürüldü. Bunlar benim güçlü tahminlerim ama ispatlamak mümkün değil tabii. Bu durumda ben profosyonel büyük yatırımcı olsam bu hissenin yüzüne bakmam. Çünkü adamlar yatırımcıya iyi niyetli değil. Niyet bozuk olunca ise dünyalara sahip olsalar ne yazar..

Diyeceksin alternatifi var mı evet var. DÜnyada Alarkoya varana kadar milyonlarca yatırım aracı var. Neden Alarko ile ve ülkenin dertleri ile uğraşsınlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,117
    sn ekserji
    coinler hususunda iki yol var...sizin belirttiğiniz oradaki teknolojiyi arz eden şirket değil piyasada işlem gören... coin çıkardım adı da fart coin alın gari herkes alıyor... alencık x ten köpek resmi paylaşıyor hurraaa dog coin zirvelerde... coin gibi altın da işe yaramaz benim gözümde. ama altın fiziki bir değer aracı herkes tanımakta... mesela kuş uçmaz kervan geçmez bir ülkede alış veriş yapıyordum. dolarlar bitti esnafa euro verdim. yüzünü buruşturdu bu ne dedi ( orada avrupalılar da vardı aslında ama ) bu şu kadar dolar eder dedim. dükkanı bana bırakıp gitti sonra geldi ediyormuş tamam dedi... para bir değişim aracıdır ve bu araç işe yaradığı ölçüde devamlılık arzeder. eğer yarın ABD derse ben doları bitirdim onun yerine hav para çıkardım arkasında bir devlet var ve güçlüdür, bizim gibi çer çöp değil hav da olsa miyav da olsa paraları adam gibi değer görecektir...
    yani son nokta ihraç edilen teknoloji değil ürün ve ürünün arkasında kimse yok. okuduğum şeylerden hatırlıyorum dolara endexlenen coinler vardı hepsi de ya da çoğu patladı gitti... benim ayırt etymem mümkün değil ve ihtiyaç da duymam...

sadece ALARK değil mesela A ile başlayan bir başka şirkette de benzer şeyler var. ceo ( başka şirketin ceosu ama ortak) topluyor hisseleri sonra kendi şirketine satın aldırıyor ortaklık oranları artıyor ama 8 e aldığını kendi şirketine 11 e aldırıyor. aradaki fark ise kimbilir nerelerde ama şahsi ve vergisiz....diğer şirket ise zaten vergi vermediği için ve hissesini artırdığı için problemi yok...
    gene A ile başlayan bir şirkette amcaoğulları kavgası var. üstelik şirketin kaynakları redövans ile devredilmiş... imtiyazlı hisseler olduğu için sat babam sat devam ediyorlar. üstelik kendi işleri haricinde yapılan hiç bir yatırımları da karlı değil galiba...
    B ile başlayan bir şirketin patronu feşmekanca hatuna kaşıkçı elması gibi bir yüzük hediye ediyor, bu yüzden şirkete de benzer bakış açısıyla baktığım için hareketini komple kaçırdım...

profesyonel büyük yatırımcılar artık sevgili ülkemizde durmak istemeyecekler. hatta bizlerden genç olanlar bile aman bir fırsat olsa da diye bekleşiyorken pareası olan nakte çevirip dışarıya çıkarma yollarına bakıyorlar. 128 milyar doların çıkışından sonra en tehlikeli çıkışlar başlayabilir diye düşünmekteyim... en milli ve manevi şirketlerimiz bile kraliçenin hizmetine girmediler mi? bu yüzden profesyoneller artık ülkemize bakmıyorlar galiba...

şirkette epey problem olsa da korkarım başka tutulacak takım yok ( ben Eskişehirsporluyum aşağı yukarı 1969da beri. geçen yıl amatör lige de düştük ama ne kadar kızarsam kızayım başka takım tutması zor geldi hala içimde bir şeyler ES ES demekte bu yüzden takım diyorum) ... hisseye aşık mıyım diye düşünmüyor değilim... ama ortada geçmiş bir yapı var. gelecekte bir hedef var; CEO ya son Webinarda soruldu 4 milyar dolar piyasa değeri hedefiniz hala mevcut mu sözünüzde duruyor musunuz diye. müdür kıvırdı ama Ceo soruyu gördü ve sözünün arkasında olduğunu söyledi. kendi adıma dolar bazında aşağı yukarı 1 e 5 verilecek bir durum var ise elimden geldiğince beklerim... bu arada piyasaya bakıyorum hisse için değil nasıl gidiyor diye ama korkarım hem sanayi hem hizmet ve ticari sektörlerde ciddi bir kriz var... bu krizde bildiğim hissede olurum diye düşünüyorum... son 2 yıldır 3.5 milyon metrekare ya da 3500 dönüm yer alındı ve bunların neredeyse yarısına yakını seraya dönüşmekte... daha iyi bir yatırım var mı düşünmek lazım...

zinhar yatırım tavsiyesi değildir...herkes ateğindeki taşları döksün ve biz de faydalanalım

son not serada 1200 dönüm üretim var, yıl sonunda 2000 dönüme ulaştırma hedefi var ki izinler vs nedeniyle 2026 nın ilk çeyreğine sarkabilirmiş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,117
    sn wuhanlı yapmadı mecburen iş başa düştü...
    Kazakistanda 160 dönüm devreye girdi ( ekimde ilk hasat yapılacak), yıl sonuna kadar 260 dönüm daha devreye girecek... 2026 için 800 dönüm daha devreye alınması planlanıyor ( yerleri hazırlanmış)...

Sayfa 560/563 İlkİlk ... 60460510550558559560561562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •