Hakikaten Guavera'lı sn. flash crash yolda vardı..bir keresinde döviz yükseldiğinde geliyorsun, döviz düştüğünde yoksun dedim..yooo, yok öyle bir şey dedi..malum epeydir ortalarda yok..
O değilde Bora abi bugün sattıklarınla dolara biraz destek atta..
Dolar 3.400'leri felan kırmasın..malum bu sefer sürüler halinde diğer grup gelir..hemde destursuz..
Hani olsa ben destek atacağımda..
Neyse, bugün carry-trade dedik, enflasyon verisi dedik, Çin dedik, gene yükseltemedik..
Ama iddialıyım, ben dolar trendini bitirmedim..
Sn.Gund ne derse desin..![]()
Yanlış anladın...
Ben sen discover'sın demedim..
Öyle şey olur mu?
Onun tadında dedim.
Bende öyle imalar olmaz.
İlahi enki...
Dönercinin desteğinden what fayda?
Dedim ya çok uzun zamandır hissetmediğim bir galibiyet duygusu.
Tümüyle psikolojik...![]()
Bu gece başlıkta sohbet baklava tadında...
Ha bu arada..
Hazırun arasında bulunan artık yazılarını görmeyeceğim küsürat tip aklıma o bildik atasözünü getirdi:
"İtin akılsızı baklavadan pay umar"...
Bekle dur bakalım.
Büyük trendler ile işiniz olsun..
Dolar atıyorum çok zor ya 2 güne 3.50 olsa ne olacak..
3.80 den full dolar yüklenen adam 6 ayda net yüzde 4 içeride (tl faizi - dolar faizi) Maliyeti hemen hemen 4 tl..
1 sene sonra..??
Hesabı kitabı iyi yapmak lazım..
enki dolar trend i konusunda burnuma çok pis kokular geliyor.
Birileri çok pis sırıtarak bize dolar satıyor olabilir..
2001 gibi olabilir dediğimde mayıs ayı idi..
Vatandaş bu kadar dollarize en son o zaman oldu..
3.35 ler falan son nokta..
Maç 5-0 dakka 75 durumları..
Çıkmaz..
bizdeki trend falan olayı değil..ekmek üzeri ballı kaymak meselesi..yabancı hem dolardan hem faizden kazanma derdinde..dolar şu anda düşüyorsa tek amaçları çifte kazanç elde etmek..hatta borsa ile birlikte 3 lü kazanç elde etme meselesi. Bu kadar zayıf bir ekonomin olursa uluslararası sermaye seni şamar oğlanına çeviri...Yok ben yinede genel trende bakarım dersen bu kadar dış borçla doların gideceği yer 2019 ortasına kadar en az 5 lerdir.dolar ı 3-5 kuruş düşmesi yabancının tahvilden ve bistten çıkmasına yarar..başka da birşey olmaz.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
ben asıl dolarda değil cds de bir yükseliş olup olmayacağı konusunu merak ediyorum...bize asıl etkileri gösterecek enstrüman o...CDS yükselişi demek dış borçlanma maliyetin artması demek...sıkıntılar asıl ozaman ortaya çıkar.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri