Sayfa 569/1009 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. İhracatçıdan döviz kuruna müdahale talebi

http://www.businessht.com.tr/piyasal...udahale-talebi

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Arkadaşlar bilinmeyen bişii değilki dolar düşüşü,
    -Güzelce önünüze doların haftalık ve aylık grafiğini koyun,
    -Onun altına default macd ve cci atın,
    -Uzun uzun inceleyin, bakın görün düşüş sebebi neymiş.
    Ordan burdan laf araştırmak sizi yanlışa sevkeder.

saygılarımla

3. İşsizliğin tavan yapma sebebi.

Devlet hala ağırlıklı olarak inşaata destek veriyor. Arz fazlası olduğu için inşaat sektörü istihdam yaratamıyor.

Makine ve teçhizat yatırımı yapan yok. Dolayısı ile işsizlik tavan.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Büyük trendler ile işiniz olsun..

Dolar atıyorum çok zor ya 2 güne 3.50 olsa ne olacak..
    3.80 den full dolar yüklenen adam 6 ayda net yüzde 4 içeride (tl faizi - dolar faizi) Maliyeti hemen hemen 4 tl..

1 sene sonra..??

Hesabı kitabı iyi yapmak lazım..

enki dolar trend i konusunda burnuma çok pis kokular geliyor.
    Birileri çok pis sırıtarak bize dolar satıyor olabilir..

2001 gibi olabilir dediğimde mayıs ayı idi..

Vatandaş bu kadar dollarize en son o zaman oldu..

3.35 ler falan son nokta..
    Maç 5-0 dakka 75 durumları..
    Çıkmaz..
    Hesabı kitabı iyi yapsan ne fayda..dünya yörüngeden çıktı artık..

Misal..uzmanın biri diyor ki..Alman bondları tarihi düşük seviyede..ECB taper yapıyorum dediği anda ani olarak yükselecek(faizi ani %1 yükselir diyor)..ABD bonolarıda aynı oranda tabiki..Tabi ECB taper'ı 1'er milyar dolar 1'er milyar dolar yapacaksa, sorun yokta..

Aksi takdirde ortalık karışacak..şimdi on puanlık uzman sorusu bu durumda dolar mı yükselir..Euro'mu..

Birde Avrupa çöp bonoları var..ABD 10 yıllıklarla benzer faiz oranlarında..

ABD geri saracağımdan , ECB'de taperden vazgeçmezse, zaten ortalık 2018'de fena karışır..

Bence 2001 gibi bir durum yok ortada..tamam, sentral bankerlerce para basılmaya devam edilirde..

Dikkat ediyorsan kronik cari açığımız var ve bunu portföy yatırımları ile finanse ediyoruz..en yüksek faizlerden birini vererek..

2000'li yıllarda halk bu kadar borçlu değildi..bankalar ve özel söktör kanalıyla ciddi miktarda döviz girdi o sıralar..şimdi o sektörler gırtlağına kadar borç yüklü ve artık borç bulmakta zorlanıyorlar..dikkat ettiysen hazine artık daha fazla borçlanmaya başladı..

Ayrıca şimdilerde dolar getirici özelleştirmeler ise iyice azaldı..o yıllarda güzel özelleştirme geliri sağlandı, biliyorsun..ancak üstüne üstlük yabancıya satılanlardan kar transferleri dönemi başladı..

Kısaca dönem çok farklı artık..sadece getiriye aç yabancı var globalde..ne kadar devam eder..ne kadar sağlıklı, düşünmek gerek..ancak ileride bu kronik cari açıkla, ya kontrollü bir şekilde yada kontrolsüz herhangi bir olayla döviz beklenmedik bir şekilde artmak zorunda..artmazsa birikim her geçen ay daha fazla olur..bu konuda en büyük destek sentral bankerlerin qe'leri kesememesi olur ki, buda ancak süre uzatımı sağlar..

5. Borsada zamanlama herşeydir .

Bekleme maliyetini unutmamak lazım .

Geçmişe bakıp ahkam kesmek kolay reele bakmak lazım .

Geçen sene kalkışma zamanı ya sen iyi öngörmeyip .

Ekgyo doas gubrf alsa idin hala zararda olacaktın .

Bir senelik yüzde 12 lik faizi katmıyorum bile .

Sonra u30 dan dipten iki kat gitmiş vaybe demek başka .

Bende iki tane vardı dipten iki kat yapan u30 hissesi .

Benim ortalamam dipte olmadı satışımda tepede olmadı .

Trendin %40 i aldık sadece durum kısaca bu . Ben sattıktan sonra %25-30 daha gittiler .

Ha bazı hisselerde baltayı taşa vurduk vs vs

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. TL 'nin abartı bir değer kazandığı yok sepet kura bakınca, hatta geçenlerde eurtry rekor tazeledi. 2001'le alakası yok bu düşüşün. Dolar hızlıca 6-7 liraya vurup geri çekilse ve sonrasında yapısal reformlar gelmeye başlasa, EU ile fasılları açma yoluna girilse 2001-2008 dönemine benzeyebilirdi.

Dolar globalde sürünüyor. Dünyayı dolarize edip ABD varlıklarına rekor üstüne rekor kırdırdılar. Geçmişte de benzerleri var, tüm dünya doları alıp ABD borsalarına oluk oluk para akıtıyor, ABD'de borsalar %15 gitse dolar endexi %15 geri gelse sonuçta kazanç yok, bedavadan amerikayı fonlama var...

Trump seçildiğinde dolar azaltıp diğer gelişmekte olan ülke paralarına ağırlık vermek lazımdı ki seçildiği gece öyle bir tepki oldu. Sonra global çete öyle bir algı operasyonu yaptı ki herkes Trump şunu yapacak bunu yapacak dolar uçacak moduna girdi. Oysa çetenin pozisyon Hillary'e göreydi algıları bozup pozisyon değiştirmek için zaman ve karşı pozisyon yarattılar. EU dağılacak algısını da ince ince işlediler.

Eskiden %50 dolar %50 euro yapardım döviz alışlarımı, oluşturulan algıya kapılıp %100 dolar yaptım. Buradaki birçok kişi de öyledir sanırım. Geçen hesapladım %50 euro %50 usd yapsam şu an dahi kardaydım. 2001 sonrası TL değer kazancıyla zerre alakası yok şu anki durumun. O dönem euro da geri geliyordu + oluk oluk para aktığı için TCMB 5 milyar dolarlık alım ile müdahale ederdi, her gün döviz alım ihalesi açardı... vs

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Borsada zamanlama herşeydir .

Bekleme maliyetini unutmamak lazım .

Geçmişe bakıp ahkam kesmek kolay reele bakmak lazım .

Geçen sene kalkışma zamanı ya sen iyi öngörmeyip .

Ekgyo doas gubrf alsa idin hala zararda olacaktın .

Bir senelik yüzde 12 lik faizi katmıyorum bile .

Sonra u30 dan dipten iki kat gitmiş vaybe demek başka .

Bende iki tane vardı dipten iki kat yapan u30 hissesi .

Benim ortalamam dipte olmadı satışımda tepede olmadı .

Trendin %40 i aldık sadece durum kısaca bu . Ben sattıktan sonra %25-30 daha gittiler .

Ha bazı hisselerde baltayı taşa vurduk vs vs

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İşte çok güzel bir tespit, bir çok kişi bu basit gerçeği görmüyor yada görmek istemiyor, aynı durum tüm yatırım araçları için geçerli, baz aldığımız zaman ve kriterler çok ama çok önemli, aslında ince eleyip sık dokunduğunuzda bir çoğumuzun zararda olduğu gerçeği ortaya çıkıyor,

Tüm bunlar nedeniyle bu başlıktaki tüm eskiler "biz sadece paramızı korumaya çalışıyoruz" der, hatta en güzeli Sn. Enki nin sürekli söylediği "paramız nerede erisin"
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İhracatçıdan döviz kuruna müdahale talebi

http://www.businessht.com.tr/piyasal...udahale-talebi
    eli taşın altında olan ve sadece kağıt üzerinde % 16'larda olan maliyet artışına rağmen düşen kurlarla bu ihracatçı nasıl KAR'lı satış yapsın ...

kimsenin elinde sihirli değnek yok ki.. tabii İSYAN Bayrağını çekecek ....

Sayfa 569/1009 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •