Sayfa 57/997 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

[QUOTE=rxpu;851588]
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku

İnsan ömrü 100 yıl diyelim. ileride olsa olsa 120 yıla çıkar, ihtimal dahilinde görmüyorum ama maksimumunu alalım ve o kadar da yaşadık diyelim, Evet 17.5mTL ayda 183kTL net getirisi olur yani günde kabaca 6000TL. İleride o meblağlara ulaşırsam eğer büyük bir taahhüdüm yoksa (firma, yatırım v.b) Yarısı eurobond diğer yarısını da TL yapardım. Zira devaluasyon da olsa ana paraya dokunmadan sadece getirini yiyerek o parayı ömrünün sonuna kadar bitiremezsin.
    O kadar para boşta olsa eurobond-tl faiz ve borsaya takılırdım , hatta bazı küçük ölçeklişirket hisselerini toplar yönetime bile girerdim ....Birazda oradan gelirdi

Ben treni kaçırdım.......O kadar para kazanma şansım bu yaştan sonra oldukça zor.........Neyse zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dudu bu sefer işler başka, yukarıda burgan müdürü ne diyor, paralar yurtdışına gidiyor diyor. neden? çünkü güven yok. ona posta buna sopa derken herkes kaçmaya bakıyor. bakarsın bende bir anda basıp giderim. 2 hafta sonra ABD'de olacağım gitmişken hesap açmayı deneyeceğim.
    Ben de yurtdisinda bir hesap nasil acilir diye arastirmistim bir ara ama oturma izni olmadan hesap acilamiyor sanirim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Eurobond faizleri ne durumda su sira?
    Orada %5 dolar faizi var mi?
    Syg,

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    2 milyon lira

32-45 gün

13.75 garanti
    13.80 deniz
    14.10 vakıf bank-- temdit
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

5. [QUOTE=heval;851827]
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

O kadar para boşta olsa eurobond-tl faiz ve borsaya takılırdım , hatta bazı küçük ölçeklişirket hisselerini toplar yönetime bile girerdim ....Birazda oradan gelirdi

Ben treni kaçırdım.......O kadar para kazanma şansım bu yaştan sonra oldukça zor.........Neyse zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış
    Evet çenemiz epey yoruldu, böyle çene yorgunluğu bir zenginin malını çiğnerken, birde nedense badem veya fındık çiğnerken oluyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eurobond faizleri ne durumda su sira?
    Orada %5 dolar faizi var mi?
    Syg,
    2040 yılına kadar ana parama dokunmam dersen yıllık USD %5.66 civarına var. Ana parama dokunurum dersen oradaki risk yönetimini hesaplamak gerekli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2040 yılına kadar ana parama dokunmam dersen yıllık USD %5.66 civarına var. Ana parama dokunurum dersen oradaki risk yönetimini hesaplamak gerekli.
    Beyan ve vergi de var bildigim kadari ile.
    Yani 5.66% getiriden kirpilir daha.
    Syg,

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Beyan ve vergi de var bildigim kadari ile.
    Yani 5.66% getiriden kirpilir daha.
    Syg,
    Kırpılma 250kUSD den sonra başlar. Aslında ana para riskinde de anaparaya erişim süreni 4-5 yıllık pencerelere bölebilirsen çok azalıyor. Zira incelediğim kadarıyla eurobond fiyatı 4-5 yıllık dalgalanmalar yapıyor. Yani 20 yıllık bir eurobond için ben 5 sene anaparama dokunmayacağım dersen anapara riskini de epey azaltmış oluyorsun. (ama sıfırlamış olmuyorsun tabii)

Sayfa 57/997 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •