Sayfa 57/777 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 449 - 456 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Borsa 118K bu arada...

Bankalar hala çok ucuz..
    10-12 dolarları gören halkb 3 dolarda..

Zarrab davası olmasa idi şu an 20 tl lerde idi..

Zarrab davası düşerse THY eregl tuprs gibi hisselerde yaptıklarını HALKB da yaparlar 30 tl leri deler geçer..

Diğer bankalarda buna tepkisiz kalamaz..

Borsa 4-5 dolar lara koşar..

NŞA diyelim de..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Borsa 118K bu arada...

Bankalar hala çok ucuz..
    10-12 dolarları gören halkb 3 dolarda..

Zarrab davası olmasa idi şu an 20 tl lerde idi..

Zarrab davası düşerse THY eregl tuprs gibi hisselerde yaptıklarını HALKB da yaparlar 30 tl leri deler geçer..

Diğer bankalarda buna tepkisiz kalamaz..

Borsa 4-5 dolar lara koşar..

NŞA diyelim de..
    ne yaparlarsa ne yalan söylerse söylesinler EM'lerde göçüş kaçınılmaz.en başta TR. Bist tamamen devlet tarafından şişiriliyor,bir temeli yok. ben coinlere 20k TL koydum,orada orta vadede kazanma olasılığım BİST'in çok üzerinde.

3. uğur hoca yine 12'den vurmuş,okuyun. yada müzik devam ederken dans etmeye bakın.
    en güzel paragraf,
    Profesyoneller, ayartabildiği tasarrufçuları kendi dolmuşuna bindirmeye ve dolandırmaya çabalıyor! Bu küresel oyun, içeride de aynı şekilde sahneye konuyor.
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...rsatlar/396781

Global ve yerel ********ler YIKILACAKSINIZ.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

power dolar için Mayıs 2013 diyor ama grafiğe bakarsan kalkışın 2008 lehman brothers krizi ile birlikte 1.15 lerden başladığını görürsün

Peki FED bunca dolar basarken neden bizde dolar 1.15 den 4 tl ye geldi..

Diğer yandan borsa ya dolar bazlı bakıldığında yerinde saydığı hatta sağlam gerilediği görülür..(5 dolardan 2 dolarla düştü)

Yani (şu anda tamamen beyin fırtınası yapıyorum) FED in QE leri sayesinde ABD de hem 2yr lar hemde 10yr lar 4.5 lardan 0 a yaklaştı..

Yani ne oldu..

Doları verip tahvil aldılar..

Bütün ekonomi kanallarına bakarsak dolar bolluğu vardı oysaki dünyada..
    (yukarıda 1.15 4 tl dolar hareketi ve borsanın dolar bazlı hareketlerine dikkat)

2008 2017 EM ler için dolar kıtlığı olan yıllar oldu bence..Dolar bazlı maliyetlerimiz yükseldi..

Şimdi ise FED faiz artıracak da dolar kıtlığı olacak deniyor..

FED faiz artıracak ise (artırıyorda) sen elinde tahvil tutmaya devam eder misin..???

Gund, şekilde 1. Bölümle 2.bölümde( 2013'e kadar giden bölümde) esasen çok fark yok gibi..1. bölümde ağzımızdan burnumuzdan döviz akarken, 2. bölüm ise ABD'nin QE'lerinin olduğu dönemler..

Bence 1. bölümün başlangıcı sürahinin boş olduğu yıllar, sonlara doğru ise dolmaya başladığı yıllar..Esasında azda olsa 2000'li yıllar ABD'nin para bastığı yıllar..hatırla altının yükselmesini yada Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde piyasaların bundan pek etkilenmediğini..

Neyse başlangıçta sürahi boş dedik ya..esasen bu dönem dezenflasyonun başladığı yıllar..halkın, şirketlerin borçlanmalarının arttığı..banka, şirket satışlarından, vede özelleştirmelerden gelen milyarlarca dolar..Ucuz döviz ucuz ithalat, Çin'in 2001'de DTÖ'ye girmesi ile birlikte ucuz Çin mallarının dünya piyasalarını işgal etmesi vb. ( bu arada üretim ne oldu, ayrı konu)..Tabiki IMF ve AB çıpalarını, hükümetin sıkı maliye politikalarını da bunlara ekleyebiliriz..

2. bölümün başında sürahi dolmaya başladı dedim ya..ardından ABD QE'leri başladı..globalde dünyanın her bölgesine para yağmaya başladı..artık o durumda bileşke vektöreldir diyeceğim ama 2. Bölümün sonu esas FED'in QE'leri keseceğim vede sonra faiz arttıracağım demesiyle birlikte geldi..ha bu arada ECB, BOJ vb. havuza katkılarınıda unutmamak lazım..bu havuz katkıları olmasa Sn. Power'ın hedefleri çok gerçekçi olurdu bana göre..

Ha ha geçmişe bakınca analiz yapmak çok kolay oluyor yahu..

Nihayetinde gelinen nokta itibarıyla yatırım yapılabilir seviyenin altındayız..yani çöp seviyesindeyiz..Ayrıca 15 yıldır ciddi bir dış açığımız var ve bunu sonsuza kadar sürdüremeyiz..son durumda bu dış açığı büyük oranda portföy yatırımları ile karşılıyoruz..dolayısıyla BIST'in dolar bazlı yükselememesi bence çok şaşırtıcı değil..

Bono konusuna gelince zaten piyasalar enflasyonda bir ışık görse yada FED'in hızlıca faiz arttırabileceğine inansa o bonolar orada durmaz sanırım..ayrıca bahsettiğin dolar kıtlığı faiz artışı beklentisinden çok Trump'ın vergi reformu ve QT'ler sebebiyle gündemde..bakalım FED'in QT'leri 3 ayda bir artıyor, 40-50 milyar dolarlar çekilmeye başladığında ne olacak..

Bu arada iktisatçı değilim..FED'in yada MB'larının, hükümetlerinin elinde bir sürü araç var..geçmişte küçücük Belçika'ya bile 300 milyar dolar civarında ABD hazine bonosu aldırdılar..

Ancak daha önce söylediğim gibi piyasaları terbiye etmek istiyorlarsa gerçekten, bu işten en önce etkilenecek olanlar EM'ler..

5. eylülden itibaren 2 yıllık ABD bonosuna bakın, paritede ve EM ler üzerinden ne tür fırıldaklık yapıyorlar görün. Bu 2Y bono mayıs 2013 ten beri lineer artışta.bana göre en gerçekçi grafik budur. şu an 2008 den beri dolara karşı poz. almış büyük fonların zıngırdamasını duyuyoruz,geberene kadar direnecekler.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    eylülden itibaren 2 yıllık ABD bonosuna bakın, paritede ve EM ler üzerinden ne tür fırıldaklık yapıyorlar görün. Bu 2Y bono mayıs 2013 ten beri lineer artışta.bana göre en gerçekçi grafik budur. şu an 2008 den beri dolara karşı poz. almış büyük fonların zıngırdamasını duyuyoruz,geberene kadar direnecekler.
    İlahi Sn. Power..

Dediklerini anlıyorum ama birde madolyonun öbür yüzü var..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Neden su koyvermezlerse dedim..

ECB'nin tahvil alımları dedikleri gibi Eylül ayında bitmeyebilir..Japonlar Allahlık Ali bey, tam gaz devam ediyorlar..şekildeki gibi pek kesmeyebilirler..bu sebeple dolar görünümlü Yen'ler dünyayı tavaf etmeye devam eder mi, bilinmez..belki bir gün YEN Zimbabwe parasına benzemesin diye kesmek zorunda kalabilirler ama..

Ayrıca 2016 başıydı sanırım..FED 2015 Aralıkta faiz arttırmış, 2016 yılında da 3-4 faiz artışım var demişti..FED baktı ki, başta Çin EM'ler yamulmaya başladı..Yellen teyze birden güvercin oluvermişti hatırlarsanız..

Yani FED'in EM'leri ipten almışlığı vardır..bunu da not almak lazım..tabiki babasının hayrına değil, muhtemelen bumerang etkisi oluşmasın diye..
    Bumerang etkisi?

Mesela bunlardan biri ABD'nin çokuluslu büyük şirketleri..

EM'ler yamulursa, bu şirketlerde yamulur..hiç yoksa karları ciddi derecede düşer..

Zaten ABD büyümekte zorlanıyor..

Ha, vergi reformu, altyapı yatırımları büyüme konusunda ellerini güçlendirir..hatta Trump'ı gümrük vergileri konusunda cesaretlendirir, bilemem..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    İlahi Sn. Power..

Dediklerini anlıyorum ama birde madolyonun öbür yüzü var..

Bumerang etkisi?

Mesela bunlardan biri ABD'nin çokuluslu büyük şirketleri..

EM'ler yamulursa, bu şirketlerde yamulur..hiç yoksa karları ciddi derecede düşer..

Zaten ABD büyümekte zorlanıyor..

Ha, vergi reformu, altyapı yatırımları büyüme konusunda ellerini güçlendirir..hatta Trump'ı gümrük vergileri konusunda cesaretlendirir, bilemem..
    bu EM lerin batması gerekiyor,çünkü dünyanın asalakları bu EM ler.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu EM lerin batması gerekiyor,çünkü dünyanın asalakları bu EM ler.
    Bu o kadar basit değil..bu EM'lerin içinde asrın balonu ÇİN'de var..

Ha dersin ki bir iki tanesi, yani iyice kötü olanlar ayıklanır, ona bir şey diyemem..

Örn. Yunanistan, Mısır vb. gibi..

Sayfa 57/777 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •