Sayfa 57/472 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 449 - 456 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kardeş iyi kötü bir hukukumuz var. Ama söylediğin laflar rencide edici olmaya başladı.

Beni başkası bağlamaz, kendimi biliyorum, burada yazanları da az çok tanıyoruz.

Ali bey, rencide edici bir söz yok. burada kimsenin şahsına yazmıyorum.

Eyt topluluğunun genel düşüncelerinden ve ruh halinden bahsediyorum, adamlar dernek kurmuş sosyal medyada reklam bile veriyorlar. Siyasilere yakın olanlar var v.s. fakat düşünceleri ülkedeki sosyal güvenlik sistemi ve emeklilikteki sıkıntılar değil. tek konuları bizim hakkımız yendi hakkımız verin hemen emekli olalım. bu nedenle kendileri dışında destekçi bulamıyorlar.

Kaldı ki peyderpey emekli oluyor bu kesim, emekli olanların da geriye dönüp baktığını sanmıyorum onları kendilerini kurtarmış oluyor nitekim. bahsettiğim hayali referandum bu dernek üyeleri içinde yapılsın sonuçları konusunda iddialıyım.

sizin gibi ülke genelindeki haksızlıklardan sıkıntılardan bahsedecek ya da genel bir çözüm için kafa yoracak kişilerin sayısı yüzleri geçmez.

2. Çok garip bir toplumuz vesselam.
    Hani şu ;
    "Cehennemde her çukurun başında bir zebani olan,
    Türkler biri birini zaten dibe çektiği için başına zebani konulmayan çukur" fıkrası gibi.

Adam elinde nasıl bir veri varsa tüm EYT' lilerin pskikolojisini çözmüş, medyan almış,
    ortalamanın kötü niyetli, bencil, kendisinden başkasını düşünmeyen insanlar olduğuna bile karar vermiş...

1-Bir EYT' li olarak sadece bir hakkı savunduğuma inanıyorum. Birey olarak kimsenin ulufesine, desteğine minnetine ihtiyacım yok.

2-Kendim kadar; önceden emekli olmuş, mevcutta çalışan emekli olacak herkesin insani koşullarda çalışmasını, emekli olmasını, maaş almasını önemserim. Kimseye de ispat zorunluluğum yok iyi niyetimi.

3-Bireysel gözlemim; en çok da tuzu kuru, gerçek bir çalışma hayatı ile ilgisi olmayan, aile parası, beleş para ile yaşayan profilin veya en temel özgürlük ve haklarda bile kendisi ihtiyaç görmüyorsa, başkasına hiç hak görmeyen teba ruhlu bireylerin mevcudiyetidir.

Ayrıca;
    Burada bile sırf bir parti hakkında algı yaratmak adına trollük yapıp her biri 3-5-10 emekli maaşı kadar ücret alan insanların varlığı mevcut. Kullanıcı adının sonunda yapım eki olan bir kaç örneği hemen yazabilirim. Gerek yok.
    Özetleyelim:

A-Trollük yaparak,
    B-İlgili parti teşkilatlarında il, ilçe, mahalle, sokak, bina görevlisi vasfıyla "çalışarak!
    C-B maddesindekilerden bir tanıdık bularak,

Üretime dayalı bir işte çalışmadan, prim, vergi vb ödemeye gerek kalmadan zaten gelir elde edebilen ciddi bir kitle var.

Beri yandan yukarıda EYT' lilerin bir çoğunun "ilgili parti" taraftarı olduğu yazılmış. Altı boş tespit.
    EYT meselesinin bu kadar gündeme gelmesinin, bu yaş grubundakiler de dahil iş bulamamasının nedenini bir düşünelim:

-5-10 maaş birden alanlar(O veya bu şekilde o pozisyonları doldurarak),
    -Referans(gerçek adını yazmıyorum) ile dağıtılan gerçek ve "sözde iş"ler,
    -Göç nedeniyle azalan iş ve paylaşılan gelirler...

Gerçek suçluları bir kenara koyarsak,
    Bu kitlenin bir kısmı da çeşitli kararnamelerle "bir daha çalışmasına olanak bırakılmayan" bir kitledir.

EK:
    Ha bire EYT' liler hakkında "bencil" vb. sıfatlar takıp,
    karşı çıkışlarının gerekçesi olarak da ha bire bunu gösterenlere:

Kazanılmış bir hak olarak görürsünüz, görmezsiniz,
    Ancak haklar insanların, toplulukların kişiliği, düşüncesi, ideolojisi vb üzerinden verilip alınmaz. En azından medeni toplumlarda böyledir.
    Medeni insanlar da tersini düşünmez.

Son olarak;
    Sürece bırakın herhangi bir katkısını,
    zihinsel mastürbasyon, egosunu tatmini, nefretini kusma fırsatı peşindekilerle tartışmak...
    Hem zaman kaybı, hem de gereksiz enerji tüketimi vesselam.
    Son düzenleme : KısaVade; 07-02-2022 saat: 13:59.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Bir önceki neslin bir sonraki nesilde bir erken emekli olması bence adil. Çünkü herkes kendinden bir önceki nesilden fazla yaşam süresi, fazla imkanı oluyor. Ama aradaki erken emeklilik farkı çok olmamalı. Çünkü kaynakların efektif kullanımı için gerekli.

4.  Alıntı Originally Posted by rapsody Yazıyı Oku
    Yeni ssk olmuş burada riv riv yapan delikanlılar, 1990 lı yıllarda çalışmak farklı 2020 yılindan sonra çalışmak farklı.
    Siz rahat etmeniz için 15 yaşında çalısmaya başladı, büyukleriniz.
    25 yaşına kadar el bebek gül bebek bakıldınız, agzınız süt kokuyor, burada edebiyat yapmayın.

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ağzınıza sağlık sayın rapsody neydi o günler 13 yaşında işe başladık para yok sigorta yok bunlar olmadığı gibi insanın hiç değeri yoktu 19 yaşımda 3 ay sigorta gösterdi diye patron sevindiydik şimdi öte git desen işi bırakmaya yelteniyorlar.insanın değersiz olduğu zamanlarda çırak işverenin itibarsız olduğu zamanlarda iş veren olduk vesselam..

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Birisi bana (Dubai haric) dunyadaki en dusuk emeklilik yasinin Turkiyede olmasinin mantigini aciklayabilirmi?

Dusunuyorum ama bulamiyorum.

Biz bunu nasil hakettik? Yoksa haketmedikte bizi eskiden dinazor kafali dunyadan kopuk cahiller yonetiyor ne yaptiklarini bilmiyorlardi hesap kitap bilmiyorlardida ondanmi bu emeklilik yasina kimse dokunmadi yada dokunamadi?

Simdi gecmisteki cahil cuhela vizyonsuz capsiz liderlerin aldiklari yanlis karari kendilerinde hak gibi gorup hala almak isteyenlere ne demeli?

Neden insanlar mantiksiz dunya capinda gorulmemis esi benzeri olmayan ve yanlislikla kendilerine verilmis bir hak uzerinde israr edip dururlar?

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Birisi bana (Dubai haric) dunyadaki en dusuk emeklilik yasinin Turkiyede olmasinin mantigini aciklayabilirmi?

Dusunuyorum ama bulamiyorum.

Biz bunu nasil hakettik? Yoksa haketmedikte bizi eskiden dinazor kafali dunyadan kopuk cahiller yonetiyor ne yaptiklarini bilmiyorlardi hesap kitap bilmiyorlardida ondanmi bu emeklilik yasina kimse dokunmadi yada dokunamadi?

Simdi gecmisteki cahil cuhela vizyonsuz capsiz liderlerin aldiklari yanlis karari kendilerinde hak gibi gorup hala almak isteyenlere ne demeli?

Neden insanlar mantiksiz dunya capinda gorulmemis esi benzeri olmayan ve yanlislikla kendilerine verilmis bir hak uzerinde israr edip dururlar?
    Sen kaç yaşında emekli oldun. Millete ahlak dersi vereceğine erken yaşta aldığın emekli maaşlarını iade et. Ele verir talkını kendi yutar salkımı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Bu bisikletçiyi anlamak mümkün değil, inatla ısrarla o kadar laf yemesine rağmen hala yazıyor. Bende defalarca söyledim maaşını iade et diye de, buna cevap bile vermiyor.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sen kaç yaşında emekli oldun. Millete ahlak dersi vereceğine erken yaşta aldığın emekli maaşlarını iade et. Ele verir talkını kendi yutar salkımı.
    Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Çok garip bir toplumuz vesselam.
    Hani şu ;
    "Cehennemde her çukurun başında bir zebani olan,
    Türkler biri birini zaten dibe çektiği için başına zebani konulmayan çukur" fıkrası gibi.

Adam elinde nasıl bir veri varsa tüm EYT' lilerin pskikolojisini çözmüş, medyan almış,
    ortalamanın kötü niyetli, bencil, kendisinden başkasını düşünmeyen insanlar olduğuna bile karar vermiş...

1-Bir EYT' li olarak sadece bir hakkı savunduğuma inanıyorum. Birey olarak kimsenin ulufesine, desteğine minnetine ihtiyacım yok.

2-Kendim kadar; önceden emekli olmuş, mevcutta çalışan emekli olacak herkesin insani koşullarda çalışmasını, emekli olmasını, maaş almasını önemserim. Kimseye de ispat zorunluluğum yok iyi niyetimi.

3-Bireysel gözlemim; en çok da tuzu kuru, gerçek bir çalışma hayatı ile ilgisi olmayan, aile parası, beleş para ile yaşayan profilin veya en temel özgürlük ve haklarda bile kendisi ihtiyaç görmüyorsa, başkasına hiç hak görmeyen teba ruhlu bireylerin mevcudiyetidir.

Ayrıca;
    Burada bile sırf bir parti hakkında algı yaratmak adına trollük yapıp her biri 3-5-10 emekli maaşı kadar ücret alan insanların varlığı mevcut. Kullanıcı adının sonunda yapım eki olan bir kaç örneği hemen yazabilirim. Gerek yok.
    Özetleyelim:

A-Trollük yaparak,
    B-İlgili parti teşkilatlarında il, ilçe, mahalle, sokak, bina görevlisi vasfıyla "çalışarak!
    C-B maddesindekilerden bir tanıdık bularak,

Üretime dayalı bir işte çalışmadan, prim, vergi vb ödemeye gerek kalmadan zaten gelir elde edebilen ciddi bir kitle var.

Beri yandan yukarıda EYT' lilerin bir çoğunun "ilgili parti" taraftarı olduğu yazılmış. Altı boş tespit.
    EYT meselesinin bu kadar gündeme gelmesinin, bu yaş grubundakiler de dahil iş bulamamasının nedenini bir düşünelim:

-5-10 maaş birden alanlar(O veya bu şekilde o pozisyonları doldurarak),
    -Referans(gerçek adını yazmıyorum) ile dağıtılan gerçek ve "sözde iş"ler,
    -Göç nedeniyle azalan iş ve paylaşılan gelirler...

Gerçek suçluları bir kenara koyarsak,
    Bu kitlenin bir kısmı da çeşitli kararnamelerle "bir daha çalışmasına olanak bırakılmayan" bir kitledir.

EK:
    Ha bire EYT' liler hakkında "bencil" vb. sıfatlar takıp,
    karşı çıkışlarının gerekçesi olarak da ha bire bunu gösterenlere:

Kazanılmış bir hak olarak görürsünüz, görmezsiniz,
    Ancak haklar insanların, toplulukların kişiliği, düşüncesi, ideolojisi vb üzerinden verilip alınmaz. En azından medeni toplumlarda böyledir.
    Medeni insanlar da tersini düşünmez.

Son olarak;
    Sürece bırakın herhangi bir katkısını,
    zihinsel mastürbasyon, egosunu tatmini, nefretini kusma fırsatı peşindekilerle tartışmak...
    Hem zaman kaybı, hem de gereksiz enerji tüketimi vesselam.

Buyursunlar;
    Avrupa ve Dünya kıyası yapmaya çok meraklı olanlar için yeni sorular çıkartılabilecek bir kaç infografik:

Euro bazında asgari ücret:

Çalışanlar içinde asgari ücret alanların ücretlilere oranı:

Daha yenisini bulamadım. Son zamanlarda katlanmıştır bu oran da...

İşin kötüsü, ilgili parti yeterince oy kaybettiyse, bu yasa çıkar.
    En başta da bu tipler döner;

"Yaparsa XYZ yapar..." diye hashtaglar eşliğinde.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 57/472 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •