Originally Posted by
finans_mt
yaş artışı herkese geliyorsa yapacak bir şey yok, geldikten sonra ama biz 60 yaşında kazanılmış hakkımız vardı onu verin diğerlerini .iktiredin demezdim. eyt'lierin tam olarak dediği ve istediği bu; sadece kendi emeklilik haklarının olduğunu düşünüp onu istiyor, bu çözülürse geri kalan dünya yansa umrunda değil. burada yazan kişileri kastetmiyorum, bu eyt derneği ve sosyal medyada gürültü yapan topluluk için kastım üzerine alınan alınsın.
Kardeş iyi kötü bir hukukumuz var. Ama söylediğin laflar rencide edici olmaya başladı.
Beni başkası bağlamaz, kendimi biliyorum, burada yazanları da az çok tanıyoruz.
Benim Twitter da yaptığım ankette, 50 yaş sınırı ve emeklilikte her geri gelinecek yaş için maaşın kalıcı olarak %1-2 düşürülmesi önerisi vardı. Kaldı ki bu öneriye hem EYT li, hem de EYT li olmayanlar üçte ikiye yakın bir oranda benimsedi. Yanı olan, olmayan, çoğunluk makul buldu.
Sonuçta, hemen emekli olayım, maaşım da hiç düşmesin diyen bir kedim de var. Ben onları da anlıyorum, kan emici, kendinden başkasını düşünmeyen diyemem. İleri geri konuşamam haklarında. Ama bir makroekonomici olarak ülke ekonomisinin ne durumda olduğunu, makul bir önerinin ne olması gerektiğini biliyorum.
Benim üzüldüğüm nokta şu. Burada çoğumuz beyaz yakayız, ülkenin çalıştığına karşılık, ürettiği katma değere karşılık, hakkını en az alan kesim beyaz yaka. Vergisini tam öder, kanunsuz iş yapmaz, kavga gürültü çıkarmaz. Resmen sağılacak inek konumunda. Bu tür bir kaç konuda avantajı var, bunlari bile çok görüp birbirimizin kuyusunu kazıyoruz. Avantacı onca toplumsal kesim var, bazılarımız hiç de haklı olmadan bu mevzuda eyt lileri avantacı, tek düşüncesi kendi menfaatleri diyor. Tek kelimeyle ayıp.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri