Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 56/481 ÝlkÝlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 3845 madde; 441 - 448 arasý.

Konu: SGK Emeklilik Ýþlemleri

1.  Alýntý Originally Posted by KIZILDAG Yazýyý Oku
    Fakat insan çalýþtýrýyoruz ve görüyoruz, 50 yaþýnda adam 4-5 bin sigorta var ve iyi niyet kapsamýnda çalýþtýrýyoruz, baþka birisi gider 30 yaþýnda insan çalýþtýrmayý tercih eder.
    Þuan maðdur varsa o zamanýn devlet politikasý yüzündendir. 50 yaþ üstüne yardým edilmesi þart.
    hocam mesele de zaten tam olarak bu.
    bu ülkede yaþayan ve aileden/kendinden zengin veya devlet memuru olmayan nufüsun istisnai bir kýsmý hariç yardým yapýlmasý gerekiyor (konu derin ama böyle diyelim)

elimde istatistik yok ama bu rakamýn total nüfusun 80% in altý olacaðýný sanmýyorum.

dolayýsý ile prim yatýrsýn yatýrmasýn 55 yaþ civarý herkesi maaþa baðlamak lazým.

paranýn kaynaðýnýn düþen memur sayýsý veya satýlan makam araçlarý olma ihtimali sýfýra yakýn.

dolayýsý ile prim ödeyenlerden alýnýp kalan nüfusa aktarým yapýlacak.

buna göre plan yapmak lazým.

2.  Alýntý Originally Posted by bisikletci Yazýyý Oku
    Turkiyedeki emeklilik sistemi 65 yasin altinda insanlar emekli oldukca duzelmez

Matematik cokmus mantik kalmamis. Bu kadar cok emekliye bu kadar az calisan bakamaz

Ya maaslar cok dusuk kalip emeklilik yasi rekor dusuk olacak

yada emeklilik yasi dunya standartlarina yaklasip maaslar yukselecek

Hem emeklilik yasi bu kadar dusuk kalip hemde emekli maasi yukselemez. Devletin cepten yemesi gerekir oda olmamasi gereken bir sey
    hocam 50 yaþ üstü insanlarýn özel sektörde çalýþamayacaðýný ve dolayýsý ile bir düzenleme yapýlmasý gerektiðini anlamak niye bu kadar zorluyor sizi.

50 yi geçtim 40 yaþ üstü eleman arayan þirket yokken ne yapacak bu insanlar.

adýna emekli maaþý dersin sosyal yardým dersin yaþlýlýk desteði dersin o para ödenecek.

3.  Alýntý Originally Posted by KýsaVade Yazýyý Oku
    Bu ifadeler "empatiden yoksun".
    Emeklilik yaþýnýz yaklaþtýðýnda, "emeklilik yaþ sýnýrýný 75..." benzeri bir yasa çýkarsa empati kurarsýnýz umarým.

Bu meselede talepkar durumunda olanlar, kafalarýna göre bir uygulama talep eder durumda deðiller.

BKZ:
    https://www.anayasa.gov.tr/Kararlar/...i/2016-176.pdf

Kanunlarýn geriye yürümezliði ilkesi uyarýnca kanunlar kamu yararý ve kamu düzeninin gereði kazanýlmýþ haklarýn korunmasý, mali haklarda iyileþtirme gibi kimi ayrýksý durumlar dýþýnda ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, iþlem ve eylemlere uygulanmak üzere çýkarýlýrlar.

Kanunlarýn kamu yararýnýn saðlanmasý amacýna yönelik olmasý, genel, objektif,
    adil kurallar içermesi ve hakkaniyet ölçütlerini gözetmesi ve kazanýlmýþ haklarý ihlal
    etmemesi anayasanýn ikinci maddesinde belirtilen hukuk devleti olmanýn gereðidir.

Bu nedenle kanun koyucunun hukuki düzenlemelerde kendine tanýnan takdir yetkisini anayasal sýnýrlar içinde adalet, hakkaniyet ve kamu yararý ölçütlerini göz önünde tutarak kullanmasý gerekir.

Anayasanýn 2. maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesinin vazgeçilmez
    unsurlarýndan birisi kanunlarýn hukuk güvenliði saðlamasý, bu doðrultuda geleceðe yönelik, öngörülebilir kurallar içermesi gerekliliðidir. Bu nedenle, hukuk devletinde güven ve istikrarýn korunabilmesi için kural olarak kanunlar yürürlüðe girdikleri tarihten sonraki olaylara uygulanýrlar.

Bu yasa ayný zamanda iþverenle yaptýðýnýz sözleþme uyarýnca, hak kazandýðýnýz maaþýn da düþürülemeyeceðini ve sözleþme ile saðlanmýþ sosyal haklarýn da geri alýnamayacaðýný baðlar.

Karþý çýkýlan þey;
    "Anayasa ile garanti altýna alýnmýþ bir hakkýn gaspý" dýr.

Bu hakkýn gaspýna karþý çýkanlar, ne o yasayý çýkaranlar,
    ne de getiri-götürü hesabý yapmasý gerekenlerdir...

Benzer bir biçimde "hakkýnýz" gasp edilirse o zaman empati kurmanýz mümkün sanýrým.
    Þuan hak gaspý olarak bakýyorsunuz anlýyorum. Bende sizin yerinizde olsam benzer düþünebilirdim.
    Ama hak demek anyasada yada sözleþmede yazmasý anlamýna gelmiyor benim için, normal dünya düzeninde bu þekilde düþünülüyor ama benim için farklý.
    Þuan garantili ihalelerde garanti haklarý verildi. Garantilerde hak statüsüne uygun anlamýna geliyor.
    Zamanýnda popilist hareketlerde yapýlan erken emeklilik, süper emeklilik gibi hamleler bugünün gençlerine yük olarak binmemeli. Diyorsunuzki baþka tonla boþa gider var. Onlar hakkýnda da fikrim ve tepkim var. Anvak burasý Sgk topiði olduðu için Eyt konusunu yazdým.
    Yazýmda da belirttiðim gibi asýl istek refahýn artmasý olmalý. Yoksa kaynaklar artmadan verilecek adeletsiz haklar baþka birinin haksýzlýðý olacaktýr.
    Bu iþin uzmanlarý daha iyi bilir ancak benim aklýma ülkedeki ortalama yaþam süresi baz alýnarak emeklilik yaþý belirleme adaletli bir yaklaþým gibi duruyor. Örneðin þuan ortalama yaþam 80 diyelim. %80 emekli olma oraný belirlenir. 64 yaþýnda emekli olabilir gibi. Yaþam süresi parametreside herkesin sigorta baþlangýç tarihi baz alýnabilir.

4.  Alýntý Originally Posted by 1event Yazýyý Oku
    Þuan hak gaspý olarak bakýyorsunuz anlýyorum. Bende sizin yerinizde olsam benzer düþünebilirdim.
    Ama hak demek anyasada yada sözleþmede yazmasý anlamýna gelmiyor benim için, normal dünya düzeninde bu þekilde düþünülüyor ama benim için farklý.
    Þuan garantili ihalelerde garanti haklarý verildi. Garantilerde hak statüsüne uygun anlamýna geliyor.
    Zamanýnda popilist hareketlerde yapýlan erken emeklilik, süper emeklilik gibi hamleler bugünün gençlerine yük olarak binmemeli. Diyorsunuzki baþka tonla boþa gider var. Onlar hakkýnda da fikrim ve tepkim var. Anvak burasý Sgk topiði olduðu için Eyt konusunu yazdým.
    Yazýmda da belirttiðim gibi asýl istek refahýn artmasý olmalý. Yoksa kaynaklar artmadan verilecek adeletsiz haklar baþka birinin haksýzlýðý olacaktýr.
    Bu iþin uzmanlarý daha iyi bilir ancak benim aklýma ülkedeki ortalama yaþam süresi baz alýnarak emeklilik yaþý belirleme adaletli bir yaklaþým gibi duruyor. Örneðin þuan ortalama yaþam 80 diyelim. %80 emekli olma oraný belirlenir. 64 yaþýnda emekli olabilir gibi. Yaþam süresi parametreside herkesin sigorta baþlangýç tarihi baz alýnabilir.
    Bakýn ideal olandan söz etmiyorum.
    Ýdeal den söz edeceksek,
    Zaten mevcut emeklilerin çoðunluðunun ancak sürünmeye yeten maaþýný da tartýþmak lazým.
    Avrupa, Dünya örnekleri veriliyor...
    Yaþam standartlarý kýyaslanabilir mi?

Ýdeal olaný arayacaksak,
    Ýnsani maaþ, sürdürülebilir emeklilik yaþý ve eþitlik ilkesini gözeten kanunlardan söz etmek gerekir.

Sayýn Cautionary' nin dediði gibi kaynaklarýn efektif kullanýmý ve bölüþümüdür mesele.

Ben de biliyorum ki, ben ve benim gibiler kýçýný yýrtsa da "siyasi getirisi" yoksa, olmaz/olmayacak bu iþ.
    Karþý çýkanlar da bilmeli ki, "siyasi getirisi" yeterli görülürse uygun mercilerce kýçlarýný da yýrtsalar çýkar bu yasa.

Ezcümle;
    mesele benim açýmdan "devletin bana verdiði sözü tutmasý",
    birileri için EYT' lilerin pastadan pay alma çabasý vs.

Ancak yukarýda da yazdým;
    Tüm genellemeler gibi bu konuda "aleythe yapýlan genellemeler de yanlýþ".
    Yok efendim çalýþmayýp, çalýþanlarýndan sýrtýndan geçinmek istiyorlar vb...

Hükümetlerin çiftliði, oy deposu, arpalýðý yerine,
    o zaman ödenen prime göre sistem geliþtirilsin.

32 Yýl boyunca,
    Bir çok kuyumcu, taksi sahibi, þirketden fazla gelir vergisi ödemiþim,
    sýrtýndan geçinmek istediðim iddia edilen adamlardan kat kat fazla prim ödemiþim.
    Þimdi olmaz ya, bulup SGK lý bir iþte çalýþsam emekli maaþým düþecek.
    Nerden tutsan garabet.
    O zaman devlet saðlýk dýþýnda tamamen özelleþtirsin sistemi,
    Ýsteyen istediði gibi deðerlendirsin parasýný.
    Bu meselenin kiþisel tarafýydý.

Ama öte yandan da diyelim bir nedenle iþinden oldun.
    Kamu bile geri almýyor seni sözü edilen yaþlarda.
    Özel sektör 1-2 meslek gurubu dýþýnda asla almaz.
    EK: Kendi iþini açýp, Bað-Kur' lu olursan hepten sýçtýn!

1-2 olumsuz örnek üzerinden deðerlendirip,
    "kýçlarýný devirip maaþ almak istiyorlar" demek de çözmez bu meseleyi.
    Ötesi ahlâki deðil.

Neyse gereksiz meþgul ettik topiði belli ki herkesin olgunlaþmýþ bir görüþü var.

Eklemeyi unutmuþum þu satýr elma ile armutu kýyaslamaktan farksýz:

"Þuan garantili ihalelerde garanti haklarý verildi. Garantilerde hak statüsüne uygun anlamýna geliyor."

Yukarýda yazdýðým ve sizin de alýntýladýðýnýz anayasa maddesinde;
    "kamu yararý/kamu lehine" diye bir ayrýntý var okursanýz.
    Son olarak da ihale ve ihale yasasý ile çalýþma ve çalýþan hayatýný düzenleyen kanunu kýyaslamak...
    Son düzenleme : KýsaVade; 07-02-2022 saat: 00:08.

5. "sizin emeklik yas siniri kaldirilacak ama digerlerinin yasi 80 olacak, hatta digerleri hic emekli olmasin( ki digerleri dedigimde onlarin kardesleri veya cocuklari). O referandumdan sonuc %90 evet cikar "

Bu cümleyi kuranýn nasýl bir kafa yapýsýnda olduðunu düþünmek zor deðil. Kendisi art niyetli olduðu için baþkalarýnýda artniyetli sanýyor.
    Hakla hukukla adaletle iþi yok, ucu kendisine dokunacak korkusundan konuþuyor.
    Milyonlarca suriyeli göçmen benim ödediðim primlerle saðlýk hizmeti alýyor. Umarým bu konuþan kardeþler 60 yaþýna geldiðinde, yaþý 75 e çýkardýk derler.
    Diyeceðim de böyle düþünmeyenlere ayýp olacak, diyemiyorum.

He ona göre, anket yapýlsa bizden sonrasý tufan diyoruz ya neyse!!!
    Sn bisikletçi, 48 yaþýnda emekli olmuþ biri olarak, hala gelip eyt çýkmasýn demek nasýl bir psikoloji?

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alýntý Originally Posted by exxcalibur Yazýyý Oku
    "sizin emeklik yas siniri kaldirilacak ama digerlerinin yasi 80 olacak, hatta digerleri hic emekli olmasin( ki digerleri dedigimde onlarin kardesleri veya cocuklari). O referandumdan sonuc %90 evet cikar "

Bu cümleyi kuranýn nasýl bir kafa yapýsýnda olduðunu düþünmek zor deðil. Kendisi art niyetli olduðu için baþkalarýnýda artniyetli sanýyor.
    Hakla hukukla adaletle iþi yok, ucu kendisine dokunacak korkusundan konuþuyor.
    Milyonlarca suriyeli göçmen benim ödediðim primlerle saðlýk hizmeti alýyor. Umarým bu konuþan kardeþler 60 yaþýna geldiðinde, yaþý 75 e çýkardýk derler.
    Diyeceðim de böyle düþünmeyenlere ayýp olacak, diyemiyorum.

He ona göre, anket yapýlsa bizden sonrasý tufan diyoruz ya neyse!!!
    Sn bisikletçi, 48 yaþýnda emekli olmuþ biri olarak, hala gelip eyt çýkmasýn demek nasýl bir psikoloji?

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yaþ artýþý herkese geliyorsa yapacak bir þey yok, geldikten sonra ama biz 60 yaþýnda kazanýlmýþ hakkýmýz vardý onu verin diðerlerini .iktiredin demezdim. eyt'lierin tam olarak dediði ve istediði bu; sadece kendi emeklilik haklarýnýn olduðunu düþünüp onu istiyor, bu çözülürse geri kalan dünya yansa umrunda deðil. burada yazan kiþileri kastetmiyorum, bu eyt derneði ve sosyal medyada gürültü yapan topluluk için kastým üzerine alýnan alýnsýn.

7.  Alýntý Originally Posted by finans_mt Yazýyý Oku
    yaþ artýþý herkese geliyorsa yapacak bir þey yok, geldikten sonra ama biz 60 yaþýnda kazanýlmýþ hakkýmýz vardý onu verin diðerlerini .iktiredin demezdim. eyt'lierin tam olarak dediði ve istediði bu; sadece kendi emeklilik haklarýnýn olduðunu düþünüp onu istiyor, bu çözülürse geri kalan dünya yansa umrunda deðil. burada yazan kiþileri kastetmiyorum, bu eyt derneði ve sosyal medyada gürültü yapan topluluk için kastým üzerine alýnan alýnsýn.
    Kardeþ iyi kötü bir hukukumuz var. Ama söylediðin laflar rencide edici olmaya baþladý.

Beni baþkasý baðlamaz, kendimi biliyorum, burada yazanlarý da az çok tanýyoruz.

Benim Twitter da yaptýðým ankette, 50 yaþ sýnýrý ve emeklilikte her geri gelinecek yaþ için maaþýn kalýcý olarak %1-2 düþürülmesi önerisi vardý. Kaldý ki bu öneriye hem EYT li, hem de EYT li olmayanlar üçte ikiye yakýn bir oranda benimsedi. Yaný olan, olmayan, çoðunluk makul buldu.

Sonuçta, hemen emekli olayým, maaþým da hiç düþmesin diyen bir kedim de var. Ben onlarý da anlýyorum, kan emici, kendinden baþkasýný düþünmeyen diyemem. Ýleri geri konuþamam haklarýnda. Ama bir makroekonomici olarak ülke ekonomisinin ne durumda olduðunu, makul bir önerinin ne olmasý gerektiðini biliyorum.

Benim üzüldüðüm nokta þu. Burada çoðumuz beyaz yakayýz, ülkenin çalýþtýðýna karþýlýk, ürettiði katma deðere karþýlýk, hakkýný en az alan kesim beyaz yaka. Vergisini tam öder, kanunsuz iþ yapmaz, kavga gürültü çýkarmaz. Resmen saðýlacak inek konumunda. Bu tür bir kaç konuda avantajý var, bunlari bile çok görüp birbirimizin kuyusunu kazýyoruz. Avantacý onca toplumsal kesim var, bazýlarýmýz hiç de haklý olmadan bu mevzuda eyt lileri avantacý, tek düþüncesi kendi menfaatleri diyor. Tek kelimeyle ayýp.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Yeni ssk olmuþ burada riv riv yapan delikanlýlar, 1990 lý yýllarda çalýþmak farklý 2020 yýlindan sonra çalýþmak farklý.
    Siz rahat etmeniz için 15 yaþýnda çalýsmaya baþladý, büyukleriniz.
    25 yaþýna kadar el bebek gül bebek bakýldýnýz, agzýnýz süt kokuyor, burada edebiyat yapmayýn.

Mi 9T cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

Sayfa 56/481 ÝlkÝlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •