Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 354,96 Mn 3,91 / 4,07
4,40 10% 347,13 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 368,09 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,11 Mn 39,70 / 43,60
29,32 9.98% 22,50 Mn 26,00 / 29,32
44,06 -9.97% 544,62 Mn 44,06 / 45,90
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
10,07 -9.93% 1,71 Mr 10,07 / 11,50
3,55 0.85% 23,77 Mr 3,52 / 3,69
40,70 -1.36% 13,96 Mr 40,58 / 43,72
75,80 0.73% 10,52 Mr 74,20 / 76,10
110,50 6.97% 10,06 Mr 97,70 / 110,90
307,75 -1.05% 9,44 Mr 306,25 / 309,50
21,24 3.81% 1,21 Mr 20,72 / 21,56
432,00 0.82% 8,80 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,76 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,32 Mr 771,50 / 792,00
101,00 1.87% 605,80 Mn 99,00 / 101,60
116,20 1.75% 264,71 Mn 112,60 / 116,70
432,00 0.82% 8,80 Mr 425,00 / 438,75
35,84 2.22% 241,73 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 508,61 Mn 11,10 / 11,44
88,00 1.5% 802,39 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 54/481 lklk ... 444525354555664104154 ... SonSon
Arama sonucu : 3845 madde; 425 - 432 aras.

Konu: SGK Emeklilik lemleri

1. Sizde gensiniz galiba. Benim gibi dnen birilerinin olmas sevindirici.
    Bende eyt ye karym. Hkmetin dik durmas taktir edilesi. Ama dayanamayackalar bence.

Eyt lilerin emekli edilmesi genlerin hayatlarna, yaamlarna gasptr. Asl istek lkenin refah, i imkanlatnn artmas olmal.
     Alnt Originally Posted by finans_mt Yazy Oku
    ise baslarken ya da sgk primi yattigi gun size tahattutname mi imzalayip verdiler emeklilik yasiniz su, sartlari budur diye?

Emekli olup skgden belgeyi alana kadar her sey degisebilir, bu simdi calisanlar icin de gecerli, ayrica sgk odemesi istege bagli degil yani sartlari bu ise odemeyecegim ben bunu diyemiyorsunuz. Bu bir sosyal guvenlik sistemi sartlari her zaman degisebilir.

Onceden ilac alirken mesela muayene ucreti vs odemezdik, sigortaya baslarken yoktu bu ne yapalim biz basladigimizda yoktu diye itiraz mi edelim?

Ya da ben 18 yasinda iken kapali mekanlarda sigara icilebiliyordu, bu benim kazanilmis hakkim yasa geriye dogru uygulanamaz sadece yeni doganlari etkilesin ben icerim mi diyecegiz
    Bu eytlilerin �kazanilmis hak� argumani kadar bos bir sey yok.

Dersiniz ki 50den sonra is bulmak zor ulke sartlarinda genel bi duzenleme yapilsin amenna, ama kazanilmis hak cart curt hayvan terli yemezler.

Mevcut eytilere bi secenek sunulsun; sizi yas sarti olmadan emekli edecegiz ama 1999 sonrasi emekli yasini 80 yapacagiz, aninda kabul ederler ;))

2.  Alnt Originally Posted by finans_mt Yazy Oku
    ise baslarken ya da sgk primi yattigi gun size tahattutname mi imzalayip verdiler emeklilik yasiniz su, sartlari budur diye?

Emekli olup skgden belgeyi alana kadar her sey degisebilir, bu simdi calisanlar icin de gecerli, ayrica sgk odemesi istege bagli degil yani sartlari bu ise odemeyecegim ben bunu diyemiyorsunuz. Bu bir sosyal guvenlik sistemi sartlari her zaman degisebilir.

Onceden ilac alirken mesela muayene ucreti vs odemezdik, sigortaya baslarken yoktu bu ne yapalim biz basladigimizda yoktu diye itiraz mi edelim?

Ya da ben 18 yasinda iken kapali mekanlarda sigara icilebiliyordu, bu benim kazanilmis hakkim yasa geriye dogru uygulanamaz sadece yeni doganlari etkilesin ben icerim mi diyecegiz
    Bu eytlilerin €š€œkazanilmis hak€š argumani kadar bos bir sey yok.

Dersiniz ki 50den sonra is bulmak zor ulke sartlarinda genel bi duzenleme yapilsin amenna, ama kazanilmis hak cart curt hayvan terli yemezler.

Mevcut eytilere bi secenek sunulsun; sizi yas sarti olmadan emekli edecegiz ama 1999 sonrasi emekli yasini 80 yapacagiz, aninda kabul ederler ;))
     Alnt Originally Posted by 1event Yazy Oku
    Sizde gensiniz galiba. Benim gibi dnen birilerinin olmas sevindirici.
    Bende eyt ye karym. Hkmetin dik durmas taktir edilesi. Ama dayanamayackalar bence.

Eyt lilerin emekli edilmesi genlerin hayatlarna, yaamlarna gasptr. Asl istek lkenin refah, i imkanlatnn artmas olmal.
    Bu ifadeler "empatiden yoksun".
    Emeklilik yanz yaklatnda, "emeklilik ya snrn 75..." benzeri bir yasa karsa empati kurarsnz umarm.

Bu meselede talepkar durumunda olanlar, kafalarna gre bir uygulama talep eder durumda deiller.

BKZ:
    https://www.anayasa.gov.tr/Kararlar/...i/2016-176.pdf

Kanunlarn geriye yrmezlii ilkesi uyarnca kanunlar kamu yarar ve kamu dzeninin gerei kazanlm haklarn korunmas, mali haklarda iyiletirme gibi kimi ayrks durumlar dnda ilke olarak yrrlk tarihlerinden sonraki olay, ilem ve eylemlere uygulanmak zere karlrlar.

Kanunlarn kamu yararnn salanmas amacna ynelik olmas, genel, objektif,
    adil kurallar iermesi ve hakkaniyet ltlerini gzetmesi ve kazanlm haklar ihlal
    etmemesi anayasann ikinci maddesinde belirtilen hukuk devleti olmann gereidir.

Bu nedenle kanun koyucunun hukuki dzenlemelerde kendine tannan takdir yetkisini anayasal snrlar iinde adalet, hakkaniyet ve kamu yarar ltlerini gz nnde tutarak kullanmas gerekir.

Anayasann 2. maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesinin vazgeilmez
    unsurlarndan birisi kanunlarn hukuk gvenlii salamas, bu dorultuda gelecee ynelik, ngrlebilir kurallar iermesi gerekliliidir. Bu nedenle, hukuk devletinde gven ve istikrarn korunabilmesi iin kural olarak kanunlar yrrle girdikleri tarihten sonraki olaylara uygulanrlar.

Bu yasa ayn zamanda iverenle yaptnz szleme uyarnca, hak kazandnz maan da drlemeyeceini ve szleme ile salanm sosyal haklarn da geri alnamayacan balar.

Kar klan ey;
    "Anayasa ile garanti altna alnm bir hakkn gasp" dr.

Bu hakkn gaspna kar kanlar, ne o yasay karanlar,
    ne de getiri-gtr hesab yapmas gerekenlerdir...

Benzer bir biimde "hakknz" gasp edilirse o zaman empati kurmanz mmkn sanrm.
    Son dzenleme : KsaVade; 06-02-2022 saat: 07:10.

3.  Alnt Originally Posted by finans_mt Yazy Oku

Bu eytlilerin €œkazanilmis hak€ argumani kadar bos bir sey yok.

Bir de kanundan, hak/hukuktan vb haberdar olmak lazm.

"Ya da ben 18 yasinda iken kapali mekanlarda sigara icilebiliyordu, bu benim kazanilmis hakkim yasa geriye dogru uygulanamaz sadece yeni doganlari etkilesin ben icerim mi diyecegiz"

trnde fantastik beyanlardan da ayrca uzak durmak 3. insanlarda yaratacanz imaj asndan nemli.

Bugn alanlar iin BES zorunlu.
    Devlet katks ise %30 diye akland.
    Beenir veya beenmezsiniz, katlr veya katlmazsnz...
    Gn geldiinde;
    -"vazgetim %30 katk vermekten,stne de %50 kesiyorum denecek paradan" derlerse...

Grrz o pembe...

Hayallerinizi!

4. lkeyi ynetenler ald her kararla toplumdaki kaynak blmn etkiler, ou zaman da belirler. Tabii ki EYT ile bir kesimin haklar iade edilirken, zellikle gen yatakilerin oluacak maliyetin ek yk nedeniyle bu olaya souk bakmalar da normal.

Bu konuda Twitter da bir anket amtm. 1000 e yakn katlm vard galiba, oradan eilim hakknda fikir sahibi olunabilir.

unu akldan karmayalm, bir alan olarak genel manada alanlarn haklarnn budanmamas, geriye gidilmemesi ynnde eilim gstermek mantkl olur. Bir eylere itiraz edilecekse vergi aflarna, zenginlere yaplan kiyaklara itiraz edilmesi daha mantkl,

Mesela ailemde ve yakn evremde 3600 ek gstergeden faydalanacak olan yok, baya da yk getirecek.. olmasn demen ne kadar mantkl..kald ki burada yeni bir hak tahsisi, EYT de gaspedilen bir hak var.
    nemli dnm noktalarn, beendiim analizleri Twitter dan da paylayorum...@cautionary53

5.  Alnt Originally Posted by Cautionary Yazy Oku
    lkeyi ynetenler ald her kararla toplumdaki kaynak blmn etkiler, ou zaman da belirler. Tabii ki EYT ile bir kesimin haklar iade edilirken, zellikle gen yatakilerin oluacak maliyetin ek yk nedeniyle bu olaya souk bakmalar da normal.

Bu konuda Twitter da bir anket amtm. 1000 e yakn katlm vard galiba, oradan eilim hakknda fikir sahibi olunabilir.

unu akldan karmayalm, bir alan olarak genel manada alanlarn haklarnn budanmamas, geriye gidilmemesi ynnde eilim gstermek mantkl olur. Bir eylere itiraz edilecekse vergi aflarna, zenginlere yaplan kiyaklara itiraz edilmesi daha mantkl,

Mesela ailemde ve yakn evremde 3600 ek gstergeden faydalanacak olan yok, baya da yk getirecek.. olmasn demen ne kadar mantkl..kald ki burada yeni bir hak tahsisi, EYT de gaspedilen bir hak var.

Elinize, aznza salk stadm.
    Ben taraf olduumdan, sizin kadar objektif olamadm.
    Sz edilen ek yk, bu lkenin insanlarnn zerre yarar olmayan onlarca meselede onlarca kez harcand zaten.

Gen kardelerimiz iin tekrar ediyorum.
    Gemite KEY(merak eden aratrr) vb gerekelerle "deve" edildi alanlarn hakk bu lkede.
    Mesele senin benim deil. "Hak" meselesidir.
    lgilenen "Hak" kelimesinin etimolojisini, anayasal dayanan, hukukunu, ahlki karln inceler.

6. Evet tekrar ediyorum eytlilerin dillerinden dusurmedigi kazanilmis hak iddiasi tamamen ici bombos bir ufurmeden ibarettir.
    Cunku ortada kazanilmis bir hak yoktur.

Ilgili yasa tarihine kadar Emeklilik kazanipta emekliligi iptal edilen oldu mu? Hayir.
    Sgk primi odemek emeklilige hak kazandiginiz gostermez.

Hatirlayanlar olacaktir, 1994 yilinda askerlik hizmeti bi gecede 15 aydan 18 aya cikarilmisti ve henuz askerde olanlarin suresi 3 ay uzamisti, hatta henuz terhis tarihi gelmeyip yol izni ile kisladan cikmis olanlar dahi geri toplanip 3 ay daha askerik yaptirildi.
    Ama yasadan bi gun once bile resmi terhis olanlarin askerligi 15ay ile yapilmis sayildi. Kazanilmis hak budur!

Eytliler bencilce, ama bizim kazanilmis hakkimizi elimizden aldilar argumani yerine tum toplumu arkasina alarak bu emeklilik sistemi cok acimasiz genel bi duzenleme yapilsin dese daha ciddiye alinirlar fakat bu durumda kimse onlara destek olmaz.

Cunku sadece kendilerini dusunen kazanilmis bir hakka sahip olduklarina inandirilmis bi topluluk maalesef. Tek dertleri de siyasilere baski yapip emekli maasi alabilmek, dunya yansa gerisi umurularinda degil bir cogunun.

Tekrar olacak ama; iddia ediyorum eytliler arasinda gizli bi referandum yapilsin;
    sizin emeklik yas siniri kaldirilacak ama digerlerinin yasi 80 olacak, hatta digerleri hic emekli olmasin( ki digerleri dedigimde onlarin kardesleri veya cocuklari). O referandumdan sonuc %90 evet cikar

7.  Alnt Originally Posted by finans_mt Yazy Oku
    Evet tekrar ediyorum eytlilerin dillerinden dusurmedigi “kazanilmis hak” iddiasi tamamen ici bombos bir ufurmeden ibarettir.
    Cunku ortada kazanilmis bir hak yoktur.

Ilgili yasa tarihine kadar Emeklilik kazanipta emekliligi iptal edilen oldu mu? Hayir.
    Sgk primi odemek emeklilige hak kazandiginiz gostermez.

Hatirlayanlar olacaktir, 1994 yilinda askerlik hizmeti bi gecede 15 aydan 18 aya cikarilmisti ve henuz askerde olanlarin suresi 3 ay uzamisti, hatta henuz terhis tarihi gelmeyip yol izni ile kisladan cikmis olanlar dahi geri toplanip 3 ay daha askerik yaptirildi.
    Ama yasadan bi gun once bile resmi terhis olanlarin askerligi 15ay ile yapilmis sayildi. Kazanilmis hak budur!

Eyt’liler bencilce, “ama bizim kazanilmis hakkimizi elimizden aldilar” argumani yerine tum toplumu arkasina alarak bu emeklilik sistemi cok acimasiz genel bi duzenleme yapilsin dese daha ciddiye alinirlar fakat bu durumda kimse onlara destek olmaz.

Cunku sadece kendilerini dusunen kazanilmis bir hakka sahip olduklarina inandirilmis bi topluluk maalesef. Tek dertleri de siyasilere baski yapip emekli maasi alabilmek, dunya yansa gerisi umurularinda degil bir cogunun.

Tekrar olacak ama; iddia ediyorum eyt’liler arasinda gizli bi referandum yapilsin;
    sizin emeklik yas siniri kaldirilacak ama digerlerinin yasi 80 olacak, hatta digerleri hic emekli olmasin( ki digerleri dedigimde onlarin kardesleri veya cocuklari). O referandumdan sonuc %99,99 evet cikar

Kafan gayet gzel belli ki "gen" kardeim.
    Gle gle kullan.
    nce "kapal ortamda sigara...",
    imdi "askerlik..."
    Yorma gzel nronlarn bence sen bu ilere.

Zaten "lke yarar, bteye etkisi vb..." dertlerin olsa,
    baka milyon mesele var sayn Cautionary ' nin dedii gibi.
    "Vergi aflar, uslsz ihaleler, gmen yk vb..."

Tekrar ediyorum.
    cretli alan isen ve BES dyorsan...
    Emekliliin geldiinde "vazgetik %30 katk yapmaktan, %50 de kesinti yapyoruz!" derlerse
    ancak anlarsn.
    Selametle.

8. ortam enlenmi kazanlm hak, EYT, Bireysel emeklilik, hak hukuk, kafan gzel, oran fena, havada uuuyor

burada az veya ok prim demi adam ne zaman ne kadar maa alsn tartlyor ama asl noktay atlyorsunuz.

lkede sosyal yardm alan devasa bir kalabalk var.
    alt halde SGK s denmeyen devasa bir kalabalk var.
    mlteci olup x tarihte vatanda olup maaa balanacak devasa bir kalabalk var.
    srekli artan sayda katma deer retmeden mrn geirecek ve emekli maa alacak devasa memur kalabalk var

bunlar kabaca topladnzda bir primi ortalama st yatan katma deer reten adama belki be baklacak adam dyor.

yukarda saydm SGK sistemine katks olmayan tonla adama lkenin doas gerei 55 ya civar ad deiebilir ama maa balanacak.

siz onun hakk bunun hukuku taklmaya devam edin, siyasetciler sizin paralarnz ile oy satn almaya devam edecek.

ben planm devlet bana maximum asgari cret kadar emekli maa ekilde yapyorum.

Sayfa 54/481 lklk ... 444525354555664104154 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •