kırbaçlıyoruz dehhh![]()
kırbaçlıyoruz dehhh![]()
Hissenin bu hareketleri hic hosuma girmiyor,sabah-5 , oglren +9 , Ogleden sonra -lerde
bu kadar cok volatilite iyi degil
neyse patron gerekli Speklere ceza keser umarim
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
Endekste çok zikzak çizdi. KMPUR da etkilendi. Ama bir bakmışım bugün 100 lot daha eklemişim kumpirimizden...
Muhtemelen iki gündür hsbc ve ünlü aracılığıyla takas değişimi yapılıyor. Ama hisse aşağı sarktıkça alıcılar kuvvetli alımla yukarı taşıyorlar. Önemli olan payların düşüş olmadan el değiştirmesi…
Arkadaşlar merhaba, kmpur a 36 bin lot ile ortak oldum. KONTR dan geliyorum. Buradaki etkileşim neden az? İnsan düşüşlerde dostlarla birlikte olmak ister.
Hoşbulduk. 3. Çeyrekte mevsimsellik olduğundan kar marjını (bilerek) düşürerek geçiriyorlarmış. 4. Çeyrek daha sağlıklı marjlar olacakmış.
1)2022/12 biraz yüksek net karlı olmuş. Maaliyetin %75 hammadde. O çeyrek biraz şanslı olduğumuzdan dolayı büyük kar ile sonuçlanmış.
Bu seneki 4. Çeyrek te geçen seneye yakın olacağını düşünüyorum. Fk gene 30larda olacak tahminen.
2)Şirketin finansal borcu cidden çok fazla. Webinarda bunun farkında olduklarını ve bunun üzerine gidecekkerini söylediler. KVY nin UVY çevirebilirler. Birazda gelecek karlara güveniyorlar. (Gelecek kar büyükse borcun sorun olmamasını destekliyorum)
3)Sürdürülebilirlik endexine girememelerindeki kriter halka açıklık zamanı 1 seneyi aşmadığı içinmiş.
4)Zaten biliyosunuzki yeni fabrikada 3 4 aya hazır.
Bilmeyenler için şirketin benzersiz özellikleri.
1)Hammadde ithal olduğu için devlet, vergi desteği ve teşvikler ile dışa bağımlılığını azaltmak istiyor.
2)Aşırı niş bir alan. (Ürün her yerde fakat rakip oyuncu yok.)
3)Ülkemizde fiyat belirleyici durumda.(Ereğli gibi)
Argenin çok komplex olacağını sanmıyorum ama niş alana Kimpur varken girmek isteyen çok yok.
Şirketin temettü vermesine aslında karşıyım. Kontr gibi 2023 2024... Satış ve favök hedefleri ekleseler çok iyi olurmuş.
Satış maaliyetlerinin %75 i hammadde. Enerji maaliyeti ise %1 (bu sene %3).
Ürünü satıp satmamak gibi bir problemleri yok. Üretici firmalar resmen sırada. Dertli kısım hammadde fiyatları. Kimpur fiyat belirleme durumunda olduğu için burayı da çok umursamıyor. Hedefleri her sene %20 büyümek.
Bu kısmı Amazon a benziyor. (Rakiplerden ucuz ol,pazar payını domine et, zayıf rakipleri ele ve fiyat belirleyici duruma geç)
Tahminim: 30 fk aslında fazla. 1 sene sonraki yeni fabrikayı fiyatlamış durumda. Ürün satışlarını her sene arttırması (marj düşebilir) çok değerli. Kabaca:
Bu sene 100bin ton satılsa
2023 120
2023 160 (yeni fabrika)
2025 200 ton satabilir.
Bu bakışla aslında 30fk kabullenilir
Şirker kredi kredi diye koşturuyor etrafta. Sırf kredi alabilmek için bddk nın kriterlerine girmek için lisanslar alıyor. Sasa gibi tahvil de düşünüyor. (O zaman verme kardeşim temettü.)
Benim başlangıç olarak söyleyeceklerim bunlar.
e Biraz dinlensin artık daaldığımdan beri koşuyor,
Yer İmleri